SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soygunculara Jet Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:07:02
Soygunculara Jet Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya’da bir markette giren 2 kişinin silah tehdidi ile soygun yapmasının ardından başlatılan operasyonda  kendilerine yardımcı olan arkadaşlarıyla birlikte yakalanmaları polisiye film görüntülerini aratmadı.

MARKETTE KAR MASKELİ SİLAHLI SOYGUN 

Olay,  Salı günü gece saat 22.30 sularında Eskimalatya’da faaliyet gösteren bir markette meydana geldi. Bir otomobil ile Eskimalatya’ya gelen N.E., S.O. ve M.D. adlı şüpheliler, aracı markete yakın bir mesafede çalışır vaziyette fark ettiler. Otomobilde bulunan 3 şüpheliden 2’si  başlarına kar maskesi takarak markete girdiler. Şüphelilerden bir kişi tabancayı market sahibine tutarak kasadan uzaklaştırırken, ikinci kar maskeli şüpheli ise kazaya geçerek, burada bulunan parayı aldı.  Kasada bulunan yaklaşık bin TL tutarındaki parayı alan 2 kafadar  hızla dışarı çıkıp  hazır bekleyen otomobile binerek  kaçtılar. 

EKİPLER ALARMA GEÇTİ 

Olayın ihbarı üzerine Emniyet Haber Merkezi, tüm ekiplere durumu telsiz anonsu ile bildirerek ekipleri bilgilendirdi. Kısa sürede şüphelilerin eşgaline ulaşan polis ekipleri,  dar bölge uygulaması yaparak, Eskimalatya’dan şehir merkezine gelen tüm güzergahlarda araştırma ve önleme yaptı. Ancak, şüphelilerin kaçtığı araç bulunamadı. Şüphelilerin yakalanması için ekipler il merkezinde de bulundukları noktalarda araştırma yaptılar. 

OLAYI 1,5 SAATTE ÇÖZDÜLER 

Malatya’da son dönemde ilk kez kar maskesi takılarak silah tehdidi ile market soyulması olayının yaşanması nedeniyle Asayiş Şubesi ekipleri çalışmayı derinleştirdi.  Yaklaşık 1.5 saatlik çalışmalar sonucunda Asayiş Şubesi ekipleri soygunu gerçekleştiren şüphelilerin izine ulaştı. Bunun üzerine operasyon başlatıldı. 

ASAYİŞ MÜDÜRÜ OPERASYONDA

Gece saat 00.40 sularında telsiz ile devreye giren Asayiş Şube Müdürü Mehmet Hamdemir, Emniyet Haber Merkezini anons ederek, soygun olayına karışan şüphelilerin yakalanması için 4 ekip ile birlikte “belirlenen adres” için hareket edildiğini belirtti. Sabah saatlerinde 05.30 sularında ikinci kez telsiz anonsu ile devreye giren Asayiş Müdürü Mehmet Hamdemir, soygun olayına karışan 3 şüphelinin yakalanarak, il merkezine gelindiğini belirtti.

PÜTÜRGE’DE YAKALANDILAR

Olayla ilgili olarak elde edilen bilgiye göre; soygunu gerçekleştiren şüphelilerin olaydan sonra Pütürge ilçesine kaçtıklarının tespit edildiği ve Asayiş Şubesi Müdürü Mehmet Hamdemir ve beraberindeki 4 ekibin gece yarısı Pütürge ilçesine giderek, burada şüphelileri olayda kullandıkları otomobilin içinde gözaltına aldığı öğrenildi. Şüphelilerin saat 04.30 sularında yakalandıkları kaydedilirken, olay yaklaşık 6 saatte çözülmüş oldu. 

TUTUKLANDILAR 

Dün akşam saat 20.45 sularında yapılan telsiz anonsunda kar maskeli ve silahlı olarak soygunu gerçekleştiren 3 kişinin olayda kullanılan araç ile birlikte yakalandıkları belirtilerek,  “Nitelikli yağma suçundan” sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandıkları belirtildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yarenoğlu, telsiz anonsu ile Asayiş Şube Müdürü Mehmet Hamdemir ve Asayiş Şubesi’nin tüm ekiplerini tebrik etti.

Soygun yapan silahlı 3 kişinin kısa sürede tespit edilerek, yakalanmaları konusunda yürütülen çalışma dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız