SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soykan İçin Tören

A- A+ PAYLAŞ

Çarşamba akşamı Ankara'da vefat eden Malatyaspor'un efsane başkanı, işadamı Nurettin Soykan, Cuma günü saat 10.00'da Orduzu Pınarbaşı'ndaki "Nurettin Soykan Malatyaspor Tesisleri"nde yapılacak törenin ardından götürüleceği Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Malatya Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TÖREN PROGRAMI..
Ankara'dan Malatya'ya Perşembe akşamı uçakla getirilen Nurettin Soykan'ın cenazesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Morguna yerleştirildi.

Cenaze Cuma günü buradan alınarak Orduzu Pınarbaşı'nda kendi adını taşıyan Malatyaspor Tesisleri'nin önüne getirilecek ve saat 10.00'da tören yapılacak.

Cenaze, buradaki törenin ardından yola çıkarılıp Milli Egemenlik Caddesi'ndeki şirket merkezinin ve Çarmuzu'daki evinin önünden geçirilerek Şehir Mezarlığı'na götürülecek.

84 yaşında vefat eden Soykan'ın cenazesi, Cuma günü Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Şehir Mezarlığı'nda, anne ve babasının daha önce Sancaktar Mezarlığı'ndan naklettirdiği mezarlarının yanında defnedileceği bildirildi.

MEZARLIĞA OTOBÜS..
Nurettin Soykan'ın Şehir Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılmak isteyen vatandaşlar için Cuma günü saat 11.30'dan itibaren eski belediyenin arkasındaki Emekliler Parkı önünde belediye otobüsü kaldırılacağı bildirildi. Vatandaşların cenaze törenine ücretsiz taşınacakları öğrenildi.

CENAZE İÇİN GELENLER..
Soykan'ın Malatya'daki cenaze töreninde AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca, Mücahit Fındıklı ve Mehmet Şahin'in yanı sıra CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, eski milletvekili Miraç Akdoğan, Ankara ve İstanbul'daki bazı Malatyalı bürokratlar ile işadamlarının da hazır bulunacakları haber alındı.

OKTAY CANLI YAYINDA AĞLADI..
Malatyaspor'un efsane başkanı Soykan'ın vefatı nedeniyle TV Malatya'da İl Genel Meclisi Başkanı, Malatyaspor eski futbolcu ve yöneticilerinden Naci Şavata ile eski futbolcu Recep Solmaz'ın stüdyo konuğu olduğu özel bir program yapıldı.

TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sunduğu programa; 1983-1984 yılında Nurettin Soykan başkan iken namağlup şampiyon olan takımın teknik direktörü Nihat Atacan, dönem futbolcularından Oktay Çevik ve Fuat Akyüz ile daha sonraki yıllarda Malatyaspor forması giyen Ünal Karaman telefonla katıldılar.

Nihat Atacan, o dönemki başarının sırrının Nurettin Soykan ve yönetiminin kalitesinden, sağladığı birlik ve beraberlikten kaynaklandığını bildirdi. Soykan'ın takımın "babası" olduğunu, en zor zamanlarında kendilerine yol gösterdiğini belirten Atacan, vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Efsane kadronun kaptanı Oktay Çevik ise, haberi aldığında gözyaşlarını tutamadığını belirtirken, yayın sırasında da ağladı. "Çok üzüntülüyüm. O benim babamdı. Ben ne olduysam, onun sayesinde oldum. Bana hep sahip çıkmıştır, motive etmiştir. O futbolcuların hepsine bir baba gibi davranırdı. Tüm sorunlarımızla ilgilenirdi. Verdiği sözleri de mutlaka tutardı. Başarımızın asıl mimarıydı." dedi ve Cuma günkü cenaze törenine mutlaka katılacağını bildirdi.

MESAJLAR..
Bu arada, Soykan'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya’nın önemli değerlerinden biri olan, mütevazı kişiliği, çalışkan ve dürüst işadamı kimliği, spor gönüllüsü ve gerçek bir Malatya sevdalısı olan Nurettin Soykan Beyefendiyi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Nurettin Soykan ismi gerek Malatyamıza gerekse Malatyasporumuza yapmış olduğu hizmetlerle bütün Malatyalıların kalbinde ebediyen yaşayacaktır. Yaşantısıyla ve kişiliğiyle hepimize örnek olan Merhum Nurettin Soykan Beyefendiye Yüce Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm Malatyalı Hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun” dedi.

Genel başkanlığını işadamı hemşehrimiz Hikmet Tanrıverdi'nin yaptığı Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği de, Ankara Şubesi onursal başkanı Nurettin Soykan'ın vefatı nedeniyle duyulan üzüntüyü belirten bir mesaj yayınladı.

Anavatan Partili İl yönetimince de, "Partimizin kurucularından, rahmetli Özal’ın mesai arkadaşı, ülkemizin ve şehrimizin saygın işadamı ve siyasetçi kimliği ile Malatya’na önemli hizmetler vermiş, toplumsal meselelerde Malatya’ya kanaat önderliği yapmış , Malatyasporun efsane başkanı olan sayın Nurettin Soykan beyefendiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Anavatan camiası olarak kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Malatya’mızın başı sağ olsun” şeklinde bir mesaj yayınlanırken, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'de yayınladığı mesajla başsağlığı dileğini belirtti.

Malatya Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'ndan herhangi bir mesaj gelmedi. Yine, istifa ettiğini söyleyen başkanı Haşim Karadağ'ın gözönünden çekilmesinin ardından işbaşında bir yönetimin bulunup bulunmadığı merak konusu olan Malatyaspor Kulübü'nden de herhangi bir mesaj yayınlanmadığı bildirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise Çarşamba akşamı vefat haberini duyunca, üzüntülerini belirten bir açıklama yapmıştı.

MEVLİD CUMARTESİ GÜNÜ..
Nurettin Soykan'ın vefatı nedeniyle, Perşembe gününden itibaren Milli Egemenlik Caddesi'nde (eski Turan Emeksiz) bulunan Soykan Grubu Yönetim Merkezi binasında taziyeler kabul edilmeye başlanırken, Cumartesi günü de saat 13.00'de Çevreyolu'nda bulunan MATİM İş Merkezi altındaki Çırağan Mevlid Salonu'nda mevlid okutulacağı duyuruldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız