SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soykan Parkı'nın Yeni Adı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı tek oturumda tamamlandı. Soykan Parkı olarak bilinen yerin adı “Yeni Cami Meydanı” olarak değiştirildi.

Meclis, Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı başkanlığında toplanırken, gündeme geçilmeden önce söz alan MHP’li üye Taner Özhan, “Son günlerde MASKİ’de yaşanan yolsuzluk olaylarının son durumu ve belediye yönetiminin kurulan idari soruşturma komisyonunun başkanlığına MASKİ’den sorumlu başkan yardımcısının getirilmesinin etik olup olmadığı” yolunda soru yöneltti. Başkan Vekili Arpacı, konu adli mercilere intikal ettiği için herhangi bir şey söyleyemeyeceğini, soruşturma komisyonu konusunda ise araştırıp bilgi verileceğini bildirdi.

Gündemde yer alan 135 milyon YTL’lik 2008 yılı tahmini belediye bütçesi ile Toptancı Hal Hakem Kurulu’nun huzur hakkının görüşülmesinin bir sonraki toplantıya ertelenmesi kararlaştırılırken, MASKİ tarifelerindeki indirim konusu da Bütçe Komisyonu’na sevkedildi.

Kent Trafik Müdürlüğü’nün teklifi üzerine Trafik İhtisas Komisyonu kurulması kabul edilirken bu komisyona AKP’li Ahmet Ergül, Fahrettin Eserdi, Nurettin Karaaslan ve MHP’li Taner Özhan’ın ilgili belediye personeli ile birlikte komisyon üyeliklerine getirilmesi kararlaştırıldı.

Gündem dışı verilen Kent Konseyi’nin Birleşmiş Milletler Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLGTMEWA)’na üyeliği teklifi gündeme alınırken, konu ile ilgili olarak Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar Meclisi bilgilendirdi. Teklif Meclis kararı ile bir sonraki toplantıya ertelendi.

VE İMAR MADDELERİ
Görüşülen İmar konuları arasında Cevherizade Mahallesi 5 Ada 5 No’lu parselin konut alanından ticari alana çevrilmesi, Göztepe ve Tecde’deki okul alanlarının çekme mesafelerinin düşürülmesi, Tandoğan mahallesinde ikiz nizamdan bitişik nizama geçmesi, Yeşiltepe’de bulunan Cirit sahasının Spor alanı olarak tescil edilmesi, MOTAŞ Belediye Garajı içinde benzinlik kurulması, Uçbağlar Mahallesi 3431 ada 7 no’lu parselin (Doğu garajı) Mahkeme kararı doğrultusunda konut ve rekreasyon alanı olarak belirlenmesi, Dabakhane Mahallesi 28 ada 25 No’lu otopark olarak kullanılan parselin ticaret alanına dönüştürülmesi teklifinin reddi ve otopark alanı olarak kalması, İmar planı değişikliği ve Soykan Parkı olarak anılan meydanın Yeni Cami Meydanı olarak değiştirilmesi yönünde teklifin kabul edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

MEYDAN ADI TARTIŞMASI..
Yeni Cami güney kısmında yer alan daha önce park ile ön tarafındaki düzenlemeyle birlikte “Soykan Parkı” olarak bilinen yerin, son yapılan meydan düzenlemesinin ardından “Yeni Cami Meydanı” olarak adlandırılması yolundaki teklif de ele alındı.

Soykan Parkı alanının isim değişikliği üzerine söz alan MHP’li Ayşe Vanlı söz alarak “Yeni Cami, Soykan Parkı ile özdeşleşmiş durumda. Sayın Nurettin Soykan’ın bir telefon dahi etmeden yaptırdığı ve belediyeye bağışladığı parkı yok ettiniz ve kendisine bilgi verme lütfün da bulunmadınız. Sanırım bilgi vermiş olsaydınız bu meydanın düzenleme işini de kendisi yapardı. Ama bu yapılan Malatya’ya büyük haksızlık” diye konuştu.

AKP’li Ahmet Ergül’de “Soykan Parkı’nı Samanköylü veya merkez dışında birine sorsanız kimse bilmez ama Yeni Cami’yi herkes bilir. Üstelik şimdiki haliyle tam bir meydana dönüştü.” demesi üzerine Vanlı “Ben Malatyalıyım ama Söğütlü Cami ile Yeni Cami’yi hala ayırt edemiyorum” dedi. Bu konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. AKP’li İmar Komisyonu başkanı Atilla Kantarcı dışında bütün AKP’li üyeler isim değişikliği lehinde oy kullandılar. Muhalefet üyeleri ile birlikte AKP’li İmar Komisyonu başkanı Kantarcı isim değişikliği kararına ret oyu kullandı.

Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nı 7 Kasım 2007 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız