SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soykan'a Vefasızlığa Ankara'dan Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’daki 13 Malatyalı örgütü, Malatya Belediye Meclisi’nin “Nurettin Soykan’a vefasızlığına” tepki gösterdiler. Soykan’ı ziyaret eden Malatyalı örgütlerinin temsilcileri, yanlış kararın düzeltilmesi için gereken her türlü çabayı göstereceklerini bildirdiler.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Ankara Şubesi, Malatyalılar Derneği, Hekimhanlılar Derneği, Darendeliler Derneği, Doğanşehirliler Derneği, Arguvanlılar Derneği, Kuluncaklılar Derneği, MASTÖB Kadın Kolları, Başörenliler Derneği, Üniversiteli Malatyalılar Derneği, Sazlılar Derneği ve Başaklılar Derneği temsilcileri, Malatya Belediye Meclisi’nin “Soykan Parkı” adının “Yeni Cami Meydanı” olarak değiştirilmesi kararına tepki gösterdiler. Nurettin Soykan’ı Ankara’daki ofisinde ziyaret edip, çiçek sunan ve tepkilerini dile getiren temsilciler, Malatya ve Malatyalılara birçok hizmeti geçen, partiler üstü kimliğiyle bilinen Soykan’ın adını taşıyan alanın adının değiştirilmesini yanlış, haksız olarak bulduklarını söylediler. Temsilciler, Malatya’nın ilk modern parkı olarak nitelendirdikleri Soykan Parkı’nın adının “Soykan Meydanı” diye değiştirilmesinin kabul edilebileceğini, ancak yapılan son değişikliği hiçbir şekilde onaylamadıklarını, gerekirse yargı yoluna gideceklerini ifade ettiler.

Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir, belediye meclisinin yaptığı bu yanlışlığı düzeltmek için tepkilerini her ortamda dile getireceklerini, bunlardan sonuç alınamazsa İdari mahkemeye başvuracaklarını kaydetti.

Ziyaret sırasında duygulanan Nurettin Soykan, 1983-1984 yıllarında zamanın belediye başkanından gelen talep üzerine parkı bizzat yaptırıp belediyeye devrettiğini, adının verilmesini talep etmediğini, ancak o zamanki Belediye Meclisi’nin adını o parka verdiğini, şimdi ise belediyenin bu ismi değiştirme kararı aldığını öğrendiğini bildirdi. Soykan, Malatyalı derneklerin tavrının da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

DP'DEN DE TEPKİ GELDİ..
Bu arada, Demokrat Parti Malatya İl Başkanı Erdal Altunkaya da yaptığı açıklamada, meydan adının değişirilmesine tepki gösterdi. Altunkaya özetle, "Son günlerde yine bu güzelim Malatya'mızın gündemini anlamsız bir şekilde meşgul eden iktidar partili belediyenin meclis üyelerinin bir meydanın isminin değiştirilmesi olayı ile ilgili kararını hayretle izliyoruz. Nurettin Soykan Parkı yerinin Yeni Cami Meydanı olarak değiştirilmesi ne kadar önemli. Sanki Malatya'mızın tüm alt yapı, şehircilik, imar, trafik, yol vs. sorunları bitti de bu isim değiştirilmesi belediyenin ilk gündemi oldu. Kaldı ki Sayın Soykan Malatya'ya her anlamda katkısı olmuş Malatya'nın marka ve güzide bir ismi. Bir sürü şahsiyetli ismin verildiği cadde, sokak, okul, park, meydan varken bu isim neden değişsin. Yıllardır Soykan Parkı diye bilinen bir yerin adını değiştirmek neyi başarmaktır. Kaldı ki yıllardır bu meydanın arka tarafı caminin giriş kapısına bakan meydanı biz Yeni Cami Meydanı diye biliriz. Demokrat parti olarak Malatya'nın öncelikli acil sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Malatya'ya kazancı olmayan sonuçları olmayan anlamsız tartışma ve konuların gündeme getirilmemesini bekliyoruz. Aylar sürecek bu tür faydasız kararları ve tartışmaları gündeme getirmek beceriksizliktir. Malatya'ya hizmetten çok gerilim yaratanlar bu hizmet etmemenin cezasını birgün çekeceklerdir. Bayram arefesi böyle bir konunun gündemde olması üzücüdür. Bu belediyenin ayıbıdır."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız