SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söylediğimi Yapacağım"

0
Güncellendi - 2016-07-08 23:46:18
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektör adaylarından Prof.Dr. Cafer Özkul değerlendirmelerde bulundu.

Her zaman karar vermeyi bilen, çözüm üreten ve strateji kurgulayabilen bir yönetici olduğunu ifade eden Özkul, “Seçilir ve atanırsam söylediğimi yapacağım ve sadece yaptığımı söyleyeceğim” dedi.

12 Temmuz’da İnönü Üniversitesi’nde rektörlük seçimi heyecanı yaşanacak. Uzun süren seçim çalışması sonrası adaylarda çalışmaların sonuna geldi. 9 yıl Fransa’da rektörlük yaptıktan sonra İnönü Üniversitesi’nde Rektör adayı olan Prof.Dr. Cafer Özkul da yöneticilik alanında önemli bir deneyime sahip olduğunu söyleyerek Rektörlük görevini layıkıyla yerine getireceğini dile getirdi.

Göreve gelmesi halinde kuracağı ekip hakkında da ipuçları veren Prof.Dr. Cafer Özkul, “Kamu yararını gözetmek ve kamu yararına çalışmak mesleki ahlak kuralıdır. Benim için liyakate göre atama yapma, liyakat kurallarını gözeterek ekip kurma ve kurumsallaşma kalıplaşmış sözler değildir. Bir insan bir görev kuralını uygulayarak görev dağıtımı yapacağımı herkes bilir. Daha önceki rektörlük görevim sırasında bu prensipleri uyguladım ve disiplinler arası dengeleri gözettim. Bundan sonra da böyle olacaktır. Ayrıca, muhalif kesimlerle istişareye önem veriyorum. Üniversiteyi tanımadığım söylentisi doğru değil. 700 den fazla öğretim üyesi ile uzun süren görüşmeler yaptım. Beklentileri çok iyi kavradığımı söyleyebilirim. Benim gibi yönetimde tecrübeli bir aday için; ekip kurarken profesyonel yaklaşım sergilemek ve ekip üyelerinde aranacak özellikler önemli. Çok değerli ve çalışkan öğretim üyelerimiz var. Sorumluluk alıp, görevlerini hakkıyla yerine getirecek çok sayıda meslektaşım olması umut verici. Çalışmak isteyen herkesin önünü açmak ve başarılı insanlarımızı taltif etmek, her zaman, benim hassasiyetlerim arasındaydı. Bundan sonra da böyle olacaktır. Sonuçta, kamu hizmetinde önemli olan kolektif başarıdır. Bu doğrultuda, ekip çalışması teşvik edilecektir” dedi.

İnönü Üniversitesi'nde yeni, güçlü ve iddialı bir ekip kuracak potansiyelin mevcut olduğunu kaydeden Özkul, “Ben her zaman mütevazı kaldım. Ulaşılabilir oldum. Aynı zamanda, karar vermeyi bilen, çözüm üreten, strateji kurgulayabilen bir yönetici oldum. Önce bilim parolasıyla yola çıktım. Seçilir ve atanırsam söylediğimi yapacağım ve sadece yaptığımı söyleyeceğim. Seçilir ve atanırsam, sahanın Rektörü olacağımdan herkes emin olmalıdır. Malatya İnönü Üniversitesinin, demokratik yönetim, kurumsallaşma, Ar-Ge Yükseköğrenim kalitesi ve uluslararası açılımda ivmesiyle, model bir Türk Üniversitesi olma şansını yakalamalıdır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız