SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söyledikleri Palavra"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:44:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Malatya Milletvekili adayları, seçim propaganda çalışmalarını sürdürüyorlar. Milletvekili adayları Hekimhan, Kuluncak ve Dilek'te vatandaşları ziyaret ettiler.

Çalışmalara ilişkin AKP'nin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Kuluncak ve Hekimhan İlçeleri'ni ziyaret etti. Adaylar ilk olarak Kuluncak İlçesi'ni ziyaret etti. Davul zurna eşliğinde vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar için kurban kesildi. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başladıkları yolun ikinci yarısına girdiklerini kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, meclis üyeleriyle birlikte Kuluncak'ın sorunları için bir yıl içerisinde güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya 1. Sıra Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Çalık, "Kılıçdaroğlu'nun hayalleri varmış, Başbakana söyleyelim 23 Nisan'da koltuğa oturtsun" dedi.  Çalık, "Kılıçdaroğlu’nun hayallerini biz engelleyemeyiz. Biz hiç kimsenin hayal kurma özgürlüğünü kısıtlayamayız. Tabi ki hayal kurar. Kılıçdaroğlu’nu başbakan yaparız, ama ne zaman yaparız” diyerek, mikrofonu kürsünün önünde duran Mediha Mutlu addlı kadına uzattı. Çalık’ın “ne zaman” soruna kadın vatandaş, “23 Nisan”da” şeklinde cevap verdi. Soruyu iki kez soran Çalık, “duymadım” diyerek kadının “23 Nisan’da” cevabını üçüncü kez tekrarlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı  ve AK Parti Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, AK Parti iktidarının sadece yapabileceklerini söylediğini belirterek, muhalefet partileri gibi boş ve hayal ürünü vaatlerde bulunmadığını kaydetti.  Özhan, "Bunların sadece sosyal güvenlik sisteminde yaptıkları açık bir trilyon doların üzerinde, bunu ancak 2038-2040 gibi kapatabileceğiz. Böylesine ağır yükleri bu memleketin sırtına yüklediler, biz altından kalkmaya çalışıyoruz. Bizim elimiz kolumuz rahat değil, ayaklarımızda prangalar var. Ve bütün bunların tamamı bunların zamanında oldu. Memleketi iflasa götüren boş vaatleri ve politikaları yüzünden oldu" diye konuştu. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şahin'de, AK Parti'nin Türkiye'de bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtığını kaydetti. Muhalefet partilerinin AK Parti'yi taklit etmeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Milletin bugüne kadar hasretle beklemiş olduğu siyasi oluşum AK Parti'de bütünleştikçe, bunu gördükçe, bunlarda bizi taklit etmeye çalışıyor" dedi. 

AK Parti Malatya 4. Sıra Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, AK Parti hareketinin milletin desteğiyle memleketi normaline çevireceğini belirtti.  13 yıldır engelli bir koşu sürdürüldüğünü dile getiren Yaşar, engellemelere rağmen direnç ve azimle son eşiğe geldiklerini kaydetti. 

AK Parti Malatya 5. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, milletin desteğiyle Türkiye'de oynanan oyunları bozduklarını ifade ederek, "Birileri iktidar olmak için değil, koalisyon olmak için seçim çalışması yapıyor. MHP ve HDP ile bir araya gelerek güya Türkiye'yi yönetecekler. Koalisyonlardan neler çektiğimizi herkes çok iyi bilir. İşçilerimizin memurlarımızın maaşlarını alamadıkları bir dönemden bugünlere geldik" dedi. 

Konuşmaların ardından Kuluncak İlçesi'ndeki AK Parti seçim bürosunun açılışın gerçekleştirildi. 

Çalık, esnaf ziyaretleri esnasında AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte bir işyerinde oturan Tahir Şimşek adlı yaşlı vatandaş ile karşılaştı. Burada yaşlı vatandaş, AK Partili heyeti görünce ağlamaya başladı. Çalık, “Recep Tayyip Erdoğan’ın selamları var, Ahmet Davutoğlu’nun selamları var” dedi.Yaşlı vatandaşa ‘baba’ diye hitap eden Çalık, ‘Baba niye ağladın’ sorusuna, yaşlı vatandaş, “Ben Tayyip Erdoğan’ın aşığıyım” dedi. Bunun üzerine Çalık, “bize bol dua et, senin duana ihtiyacımız var” ifadesini kaydetti. Erdoğan için şiir yazdığını söyleyen yaşlı şahıs, şiirin okunması istenince unuttuğunu ev evdeki defterinde yazılı olduğunu belirtti. Çalık, 23 Nisan'ı da Kuluncaklı çocuklarla kutladı. 

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Hekimhan İlçesi ziyaretinde '6-0' sloganlarıyla karşılandı. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan ve ilçe merkezine yoğun bir kalabalıkla giren adaylar için kurban kesildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya 1. Sıra Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Bize oy vermiş vermemiş bakmayız, her yere hizmet ederiz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı  ve AK Parti Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Taha Özhan'da, yeni Türkiye'de AK Parti'nin ciddiyetle işlerini yapmaya gayret ettiğini belirterek, muhalefetin tek temel ekseninin ise ciddiyetsizlik olduğunu söyledi. Özhan, CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin palavradan ibaret olduğunu da sözlerine ekledi. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, Alevisi, Sünnisi, Türküyle, Kürdüyle ve Hekimhanlılarla beraber, Hekimhan'da AK Parti'nin oylarını şaha kaldıracaklarını ifade etti.  Şahin, Siyasi partilerin kendileri için amaç değil araç olduğunu belirterek, "Bu ülkenin bir takım eksiklerinin bertaraf edilebilmesi için bu araca mutlaka bizim katkı sunmamız lazım" ifadesini kullandı. 

AK Parti Malatya 4. Sıra Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar'da, AK Parti'nin kendi güçleri ve imkanlarıyla değerlenmesini isteyen bir hareketin adı olduğunu, bunun için birlikte olduklarını söyledi. 

AK Parti Malatya 5. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, CHP denildiğinde milletin aklına 'yoklukların, tek parti dönemi, diktatörlük, ezanların susturulmasının' akıllara geldiğini ifade ederek, "Birileri çıkmış 'biz cesur yürekleriz' diyor. Cesur yürek bu milletin kendisidir. Ezanları susturanlar cesur olamazlar" diye konuştu.  

DİLEK'TE..

AK Parti Milletvekili adayları, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına aralıksız devam ediyor.  Dilek Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen milletvekili adayları, toplantının yapıldığı yeri dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.  Türk Bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla süslenen mahalle toplantısına, AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat katıldı.

Dilek Beldesi'nde yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti'nin Milletin partisi olduğunu ifade ederek,“ 7 Haziran genel seçimleri dolayısıyla buradayız. Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana Dilek Mahallemize çok program gerçekleştirdik. Zaten AK Parti seçimden seçime bu milleti ziyaret eden bir parti değil, sürekli milletin içinde olan, insanların siyaset yaptığı, milletin, Dileklilerin partisidir” dedi.7 Haziran seçiminin önemini vurgulayan Polat, “Mutlaka sandıklarda katılımı arttırmamız gerekiyor. Katılımın azlığı temsil açısından problemler oluşturuyor" diye konuştu.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden 2002 yılına kadar geçen süre içerisinde, 1920’li 1930’lu yıllarda çıkan yasalarla bu ülke çekip çevrilmeye çalışıldı. Bunlardan birini değiştirmeye kalkıştığınızda, rejim sorunu çıkaran bir Ana muhalefetle karşı karşıya kaldık. Hangi yasayı günün şartlarına uyarlamaya çalışsak, nefesi kendilerinin arka bahçesi olan Anayasa Mahkemesi'nde alıyorlardı. Vermiş oldukları her dosya Anayasa Mahkemesine yapılan bir emir niteliğindeydi. Rejim sorunu olacak söylemleriyle karşılaştık çünkü kafaları, çapları, kapasiteleri değişime, dönüşüme yeterli değil. Bunlar hala 1920 model zihniyeti taşıyorlar. Biz düzenleme yapmaya çalıştıkça, onları yüce yargıda gördük” şeklinde konuştu. 

Sağlıkta dönüşüme dikkat çeken Şahin, “ Kılıçdaroğlu soruyorum senin başında olduğun sigorta hastanesinde sen bugün hizmet almak ister misin? Annen, baban, eşin, çocuğun hastalandığında gidip o gün ki yerden mi hizmet alırsın,  yoksa değişim sonucu bugün devlet hastanesi olan yerden mi? Alnınıza silah tutsak gitmezsiniz” dedi. 

Ana Muhalefet Partisinin bol keseden vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Şahin,“Hiçbir zaman popülist politika yapmadık. Gücümüz neye yetiyorsa onun altına imza attık. Gücümüzün yetmediği, bütçemizin kaldırmayacağı, devletin sistemini alt üst edecek hiçbir vaatte bulunmadık ama bunlar her seferinde farklı vaatlerde bulunarak, insanların kafalarını çelmeye çalıştılar. Milletimiz bunlara inanmayacaktır, çünkü geçmişten bugüne hiçbir inandırıcılıkları olmadı, yalan yanlış şeyler söylediler. Yemin etseler de, namus şeref sözü verseler de millet bunlara inanmıyor" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, seçimlerde herkesin sandığa gidip oy kullanmasını isteyerek, “7 Haziran seçimlerinde hepimiz hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan sandıklara gidelim. Biz gitmekle kalmayıp, ailemizi, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı arayarak seçime katılmalarını sağlayalım. 2002’de yola çıktığımızda kurucu Genel Başkanımız şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çıkmış olduğumuz bu yolun Ahmet Davutoğlu’yla beraber ikinci yarısı başladı. Çıkmış olduğumuz bu yolda çıtayı sizlerin de desteğiyle, zalimlerin bir araya gelmesini engelleyip, bu davayı daha ileri yerlere getireceğiz” dedi. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız