SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söylediklerini Yazdı da!..

A- A+ PAYLAŞ

Futbol ve hakem yorumcusu Ahmet Çakar, ATV'de Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yayınlanan "SANTRA" adlı programda dile getirdiği, malatyahaber.com'un "Ahmet Çakar Ne Demek İstedi?" başlığıyla haberleştirdiği iddialarını ve gelişmeleri, 4 Ekim Çarşamba günü de Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde yazdı.

İşte Ahmet Çakar'ın, Sabah'taki yazısı..

...

 

Liste Ulusoy'un





Salı sabaha karşı saat 03:15'te MHK Başkanı Çulcu telefonla aradı; "Kuddusi Müftüoğlu'nu FIFA listesine ben değil, TFF Başkanı Haluk Ulusoy koydu" dedi.

Salı sabaha karşı saat 03:15 atv'deki Santra programımız bitmiş Sefaköy'den otomobilimle yavaş yavaş eve dönüyorum. Santra'nın son konularından biri de Kuddusi Müftüoğlu'nun FIFA listesine girmesiydi. Onun listeye girdiğini öğrenen Cem Papila, birkaç gün önce istifa etmişti. Üstelik; üstü kapalı tuhaf mesajlar yollayarak. Aylar önce ben de Kuddusi Müftüoğlu'nun kesinlikle FIFA listesine gireceğini iddia etmiştim. Geçen sezonun son maçı olan K.Erciyesspor-Ankaraspor maçındaki süper (!!!) yönetimiyle kendisine FIFA hakemi olacağı sözü verilmişti. Bizler de bu bilgiyi gerek atv'de, gerekse SABAH Gazetesi'nde defalarca dile getirmiştik. Yağmur ufak ufak çiseliyordu. Telefonum birden acı acı çaldı. Baktım ki, telefonun karşı tarafında MHK Başkanı Mustafa Çulcu var. Kendisini uzun yıllardır tanırım. Belli oranda elimde büyüdü. Defalarca yardımcı hakemliğimi yaptı. Almanya, İtalya, hele hele İsrail'deki anılarımız gözümün önünden film şeridi gibi geçti. Sevimli ve samimi bir adamdır Mustafa.

BENİM HAKKIMI YEDİN
"Hocam" dedi. "Benim hakkımı yedin bu gece." "Niye Mustafa?" diye sordum. "Kuddusi'yi FIFA listesine sokan Mustafa Çulcu benim için bitmiştir dedin de, onun için çok üzüldüm." "Bak Mustafa" diye devam ettim. "Bundan sonraki konuşmayı seninle hocan olarak değil de, gazetede yazmak üzere yapıyorum: Kuddusi'yi niye FIFA yaptın? Utanmadın mı?" "Hayır hocam!" dedi. "Kuddusi'yi, ben FIFA yapmadım.Kuddusi'yi FIFA yapan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dur" dedi.

MHK DEĞİL FEDERASYON!

Çok şaşırmıştım. Zaten biliyordum. Ama Mustafa'nın bunu bana dürüstçe söylemesi gerçekten beni çok şaşırttı. Demek ki; FIFA listesini uzman olması gereken MHK değil de, Futbol Federasyonu Başkanları yapabiliyor. O zaman bu mantık doğruysa bazı kritik maçların hakemlerini de MHK'nin değil de, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ataması mümkündür. Şimdi sormak lazım. Futbol Federasyonu Başkanı ve üyeleri hakemden ne kadar anlarlar ki; FIFA listesini MHK'dan başka bir güç yapıyor? Mustafa'ya teşekkür ettim. "O halde Mustafa senin bir suçun yok kardeşim" dedim. Sonra Mustafa beni yerimden zıplatacak çok önemli bir açıklamada bulundu ama dedi ki "Hocam bunu sana söylüyorum. Diğerlerini yaz ama bunu lütfen yazma." Ben de Çulcu'ya söz verdim. Yazmıyorum. Muhtemelen de ölünce benimle mezara gidecek bir durum. Sonra Mustafa'ya sordum; "Peki sen bundan sonra FIFA hakemi Kuddusi'ye önemli maçlarda görev verecek misin?" "Hocam" dedim. O anda telefon kapandı. Ben kapsama alanı dışında kalmıştım. Belli ki Mustafa da öyle... Saatler 03:38'i gösteriyor. Yağmur yine çiseliyor. Ben de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yavaş yavaş yaklaşıyordum. Derin bir iç çektim. Hakemlikteki 25 yılım gözümün önüne geldi. "Vah benim hakemliğim vah!" diye düşündüm.

AYŞE TATİLE ÇIKSIN!..

2 EKİM Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan geceyarısı İstanbul'un kenar semtlerinin birinde bir büroda futbolumuzun yeni yapısı şekilleniyordu. Hasan Doğan liderliğindeki belli bir grup Haluk Ulusoy için sonun başlangıcını getirecek eylem planını hayata geçiriyorlardı. Artık Haluk Ulusoy kademe kademe tasfiye edilecekti. Çünkü Haluk Ulusoy-Hasan Doğan kapışması belden aşağı inmişti. Ve bunun sonunda futbol aleminden ya Hasan Doğan ya da Haluk Ulusoy yok olacaktı. Hasan Doğan'ın A takımında çok önemli isimler var. Bana göre geç bile kalınmış bir eylem planı. Ama anlaşılan o ki; birileri Hasan Doğan'a "Ayşe tatile çıksın" mesajını vermişti galiba.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız