SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söyledim, Yapmaya Çalıştım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2016 yılında Türkiye'yi bir başka Türkiye yapma sözünü verdiklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nin düzenlediği organizasyon kapsamında iş adamlarıyla bir araya gelen Ağbaba, 4 yıl boyunca sağcının, solcunun, AKP'ye, MHP'ye, CHP'ye, HDP’ye oy veren herkesin ayırmadan yanlarında olduğunu belirtti. Malatya'nın uğradığı haksızlıkları ve olması gerekenleri 4 yıl boyunca anlattıklarını dile getiren Ağbaba, 4 yıl boyunca Malatya'yla yatıp kalktıklarını kaydetti.

"MALATYA'YI MALATYA YAPAN EN ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİSİ YETİŞTİRMİŞ OLDUĞU SİYASETÇİLERDİR"

Ağbaba, muhalefet milletvekilleri içerisinde kendi iliyle ilgili en çok çalışan 3-4 milletvekilinden birisi olduğunu ifade ederek, "Mecliste 81 il içerisinden en çok konuşulan ilin Malatya olduğunu da övünerek söylemek isterim. Malatya'yı Malatya yapan en önemli şeylerden birisi yetiştirmiş olduğu siyasetçilerdir. Bunlardan en önemlisi ve birincisi İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü denildiğinde akla Malatya, Malatya denildiğinde de akla İsmet İnönü gelir. Yine bizim Malatya olmamızı sağlayan değerlerden bir tanesi de Turgut Özal'dır. Turgut Özal denilince akla Malatya, Malatya denildiğinde de akla Turgut Özal gelir" dedi. 

"HEP HUKUKUN YANINDA OLDUM, MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIM"

4 yıl önce 11 Nisan 2011 yılında CHP Malatya İl Teşkilatı'nın önünde yaptığı konuşmada Malatyalılara bir söz verdiğini hatırlatan Ağbaba, şunları söyledi: "İktidar olursak Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük sorunlarını çözeceğimizi söyledim. İktidar olamazsak, Malatyalılar bana muhalefet görevini verirse, Türkiye'de demokrasi, hukuk, bağımsızlık, özgürlük ve emek mücadelesi vereceğimi ifade ettim ve onu yapmaya çalıştım. Hep hukukun yanında oldum, her zaman mazlumların sesi olmaya çalıştım. 4 yıl önce Balyoz başlamıştı, Ergenekon tüm hızıyla devam ediyordu, KCK başlamıştı, Oda TV davası daha açılmamıştı, Fenerbahçe davası 2 Temmuz'da açılmıştı, Cübbeli Ahmet davası devam ediyordu, Askeri Casusluk davasının birincisi bitmiş ikincisi daha başlamamıştı. Bu ortamda ben, hem Balyoz hem KCK hem Devrimci Karargahta hem de Askeri Casusluktaki davalarda haksızlığa kim uğramış ise onların sesi olmaya çalıştım."

"KONUMLAR DEĞİŞTİ, ARTIK İKTİDAR MUHALEFETİ ELEŞTİRİYOR"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesini açıklamasının ardından iktidarın eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, "Konumlar değişti, artık iktidar muhalefeti eleştiriyor" dedi.

“CHP, SEÇİM BEYANNAMESİ İLE GÜNDEMİ BELİRLEDİ"

'Emekliye 2 ikramiye dediklerinden' beri iktidarın kendilerini eleştirdiğini dile getiren Ağbaba, "İktidar eleştiriyor, muhalefet cevap veriyor. Konumlar değişti. Şimdi bu sunduğumuz vizyon belgesiyle Türkiye'deki gündem maddesini Cumhuriyet Halk Partisi oluşturdu. Tartışmalardan ve bu durumdan memnunuz. Eleştirilerden de son derece memnunuz, bunlardan faydalanıyoruz. Bazılarına gülüyoruz, yapıcı olan eleştirileri de almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

“TEK HEDEFİMİZ VAR: YAŞANACAK BİR TÜRKİYE”

Ağbaba, yaşanacak bir Türkiye hedeflediklerini kaydederek, hem ekonomik anlamda bütün kesimlerin dağılımdan adaletli bir şekilde yararlanması istediklerini hem de özgür, demokratik bir Türkiye sözüyle birlikte yoksulluğu ve işsizliği yok etme sözü verdiklerini anlattı.

Bildirgelerinde yer alan her şeyin temelinin olduğunu ifade eden Ağbaba, "Bildirgemizin tamamı çalışılmış, laf olsun diye akla gelip yazılmamış bir bildirgedir. Bu bildirgeyi hazırlarken birçok sivil toplum kuruluşunun, demokratik kitle örgütünün, sendikanın görüşlerinden faydalandık. Kimle ilgili ne önerimiz varsa, ilgili kurum, kuruluş ve gruplardan fikirlerini aldık.

"2016 YILINDA TÜRKİYE'Yİ BİR BAŞKA TÜRKİYE YAPMA SÖZÜNÜ VERİYORUZ"

2016 yılında Türkiye'yi bir başka Türkiye yapma sözünü verdiklerini ifade eden Ağbaba, İktidara geldikten sonra 100 günde yapacaklarımız belli. Ayrıca hükümeti kurduktan sonra 365 günde yapacaklarımız dahi hazır" dedi. Ağbaba ayrıca, “Demokrasinin geliştiği, birinci sınıf demokrasinin yerleştiği, hukukun herkese eşit uygulandığı bir Türkiye sözü veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde 4 ayda; ilk 100 gün içerisinde yeni bir ülke yaratacağız. İlk 100 günde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 ikramiye sözü veriyoruz. Aile sigortasını getireceğiz. Her aileye en az 720 TL gelir sağlayacağız. Taşeron işçilik sistemini tarihe gömeceğiz. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcunun faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. TBMM'de kesin hesap komisyonunu kuracağız, siyasi iktidar oradan millete ve muhalefete hesap verecek. Komisyonun başkanını muhalefetten seçeceğiz. Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaracağız. 12 Eylül zihniyetiyle şekillendirilen siyasete son vereceğiz, kirli siyaset dönemi bitecek.” dedi.

CHP İKTİDARININ İLK 365 GÜNÜNDE TÜRKİYE’Yİ HERKESİN YAŞAMAK İSTEYECEĞİ BİR ÜLKE YAPACAĞIZ

Seçim beyannamesinde açıkladıkları ilk yüz günlük projelere değinen Ağbaba, “İlk bir yılda yapacaklarımız ile Türkiye herkesin yaşamak isteyeceği bir ülke olacak. Mazot çiftçiye 1,5 lira olacak. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ve bin 500 TL olacak. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu hemen çözeceğiz. Yüzde 10 seçim barajını hızlıca kaldıracağız. Teşvik sistemini değiştireceğiz. Katma değeri yüksek ürün üreten sanayiye özel destek vereceğiz. Vergi ve Sigorta Prim Borcu olmayan KOBİ ve esnafa ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız