SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söylemiştik, Başardık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:11
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 Nolu Şubesi’nin genel kurulu yapılırken, başkanlığa Yaşar Sakar getirildi. 

Öğretmenevinde yapılan kongreye AKP Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Eğitim-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya 2 Nolu Şube Başkanı ve adayı Yaşar Sakar ile Eğitim-Bir-Sen üyeleri katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Esat Tektaş, "Kongremizin ülkemize, Malatyamıza ve İnönü Üniversitemize hayırlı hizmetler vermesini diliyorum. Bu ülkede çok sıkıntılı insanlarla çok sıkıntılı günler geçirerek bugünlere geldik. Milletimizle birlikte inanç ve kararlılıkla bugünlere geldik. Gelinen noktada Malatya'yı tebrik ediyorum. 28 Şubat sürecinde geldiğimiz noktada darbeciler yakayı ele vermiştir. 28 Şubat'ın dayatması olan, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin önünü de kapatan eğitim sistemi ortadan kalktı. Katsayı adaletsizliği ortadan kaldırıldı" diye konuştu.

Üniversitede faaliyet gösterecek olan Yaşar Sakar, "2002 yılında ülkemiz sıkıntılı bir dönemdeydi. Bugüne kadar sürekli büyüyerek bugün şube haline geldik. Özellikle 2008 yılında çok fazla üye yapamasak da 2008 yılından sonra her yıl ortalama bir kat artarak bugün 450 üye sahibi olduk. 2011 yılında yetkili sendika olacağımızı söylemiştik, onu başardık. 2012 yılında şube olacağımızı söylemiştik, onu da başardık" dedi.

"Üniversitemiz artık sendikal anlamda büyüyor" diyen Kerem Yıldırım, "Bu ayrılık şube ayrılığıdır, asla başka bir anlamda ayrılık değildir. Sadece işlerin daha kolay yapılabilmesi için bir ayrılıktır. Kongreler, sivil toplum kuruluşları için bir sıçrama tahtasıdır. Enerjiyi yeniden toplayıp, yeniden sinerji oluşturup sahaya inmek ve daha aktif çalışmak için bir fırsattır. Türkiye bugün sağlıklı bir sendikacılık yapıyorsa bunun nedeni Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'dir" şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık da, "10 yıldan beri AK Parti iktidarı çok önemli gelişmeler sağladı ve bu gelişmeleri sağlarken çok ciddi manada siz eğitimcilerin de verdiği destekle eğitimde reformlar yaptık. Bu reformların en önemlisi ayırdığımız bütçeydi. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eğitime ayrılan bütçe bu kadar yükseldi. 7 milyar 500 bin TL olan eğitime ayrılan 2002 yılındaki bütçe, bugün yüzde 425 artışla 39 milyara yükseldi. Bu Türkiye adına çok önemli bir adımdır. Geçmiş dönemlerde bu bütçelerin nerelere ayrıldığını biliyorsunuz. Şimdi biz en önemli sorunun eğitim olduğunu ve çözümün de eğitim olduğunu bilen bir iktidar olarak eğitime ayrılması gereken payı ayırdık" ifadelerini kullandı.

"Sivil toplum örgütlerinin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz" diyen Milletvekili Mustafa Şahin ise şöyle konuştu: 

"2 kişide olsak mutlaka bu konuda organize olalım. Hiçbirimizin gücü, hep beraber olan gücümüz kadar değildir. Birlik ve beraberlik oluşturduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı ve zorluk yoktur. Hangi şartlardan buralara geldik bunu çok iyi biliyoruz. Eğitim derken beşikten mezara kadar sürdüğü ve yıllardır devam ettiğini, eğitimsiz toplumların ise başlarına neler geldiğini çok iyi bilmekteyiz."

Konuşmaların ardından oy kullanmaya geçilirken, mevcut Başkan Yaşar Sakar yeniden Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 Nolu Şube Başkanı seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız