SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Söylerim Ama Tam Oturmaz!''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında, Devlet Bakanı Abdullatif Şener'e Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nı sordu.

TBMM'de söz alan Kılıç, "AKP iktidara geldiğinde Malatya Sigara Fabrikasında 1.100 işçi çalışmaktaydı ve Malatya'nın Doğanşehir, Battalgazi, Yeşilyurt ve Merkez ilçelerinin köylerinde de önemli ölçüde tütün ekimi yapılmaktaydı. Ancak, sizin iktidarınızdan sonra Malatya'da tütün alım merkezleri kapatıldı, şu anda Malatya'da tütün ekilmiyor. 1.100 çalışanı olan fabrika da şu anda atıl durumda, 200 işçisi var. Ancak, kapatılıp kapatılmayacağı noktasında açık bir yanıt alamadık. Acaba siz, iktidara gelirken tütün üreticisinin ve Tekel çalışanlarının sorunlarını çözmek için mi geldiniz, yoksa yabancı sigara sektörünün çıkarlarına hizmet etmek için mi geldiniz? Malatya Tekel Sigara Fabrikasını -açık ve net cevap istiyoruz- kapatacak mısınız, kapatmayacak mısınız? Bunu öğrenmek istiyorum." diye konuştu.

Kılıç'ın sorusu üzerine gelişen diyaloğ ise meclis zabıtlarına şöyle yansıdı:

"BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ABDÜLLATİF ŞENER (Sivas) Sayın Kılıç Malatya sigara fabrikasıyla ve Tekel ürünleriyle ilgili soru sormuştur. Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçecekler Üst Kurulu benimle ilişkili bağımsız bir kuruldur. Ama, bu sorduğunuz sorular ilgili kurulla da ilgili değil, doğrudan doğruya Tekel Genel Müdürlüğüyle bağlantılı sorulardır. Tekel Genel Müdürlüğü Özelleştirme İdaresine bağlı olduğundan Maliye Bakanıyla ilişkilidir. Onun için…

MUHARREM KILIÇ (Malatya) - Yani, sizin Hükûmet olarak sorumluluğunuz yok mu Sayın Bakanım?

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ABDÜLLATİF ŞENER (Sivas) - Hayır, ben bir şeyler söylerim ama, tam oturmaz.

MUHARREM KILIÇ (Malatya) - Yani, vatandaşı kendi haline mi terk edeceksiniz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız