SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söyleşi ve Ödül Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mimarlar Odası tarafından "Tarsus Kültürel Miras Koruma, Onarım ve Düzenleme Eylemlerinin Değerlendirmesi" söyleşisi düzenlendi.

Anemon Otel Akik Salonu'nda düzenlenen söyleşiye, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan'ın yanı sıra Malatya Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, mimarlar ve basın mensupları katıldı.

Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz'un teşekkür konuşmasının ardından söyleşi konuğu ODTÜ Öğretim Üyesi Emre Madran, "Tarsus Kültürel Miras Koruma, Onarım ve Düzenleme Eylemlerinin Değerlendirmesi" hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Madran, proje alanlarında yapılan çalışmaları slayt eşliğinde değerlendirerek, "Bir şeyin hayata geçirilebilmesi için o coğrafyada yaşayan insanların projeyi benimsemesi gerekiyor. Projenin o coğrafya halkı tarafından benimsenmesi büyük önem taşıyor. Bunun yanında yerel yönetimlerin ivme oluşturması ve projede ilk adımı atan bir anlayışa sahip olması gerekiyor" dedi.

Söyleşinin ardından Mimarlık mesleğinde belirli bir yılı dolduran 14 mimara plaket verildi. Meslekte 55. yılını dolduran Nevzat Elgin'e, Vali Ulvi Saran tarafından plaketi verilirken, meslektaşları kendisini ayakta alkışladı.

Bu arada, CHP'nin 29 Mart 2009 seçiminde Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal'a da, Vali Ulvi Saran plaket verdi.

Söyleşi programı akşam yemeğinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız