SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söylettim, Slogan Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Sözen, Malatya'nın sloganı haline gelen "Dünyanın Kayısı Başkenti Malatya" kendisi tarafından ilk olarak gündeme getirildiğini, bu tanımın tutmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Sözen, konuya ilişkin olarak şöyle konuştu:

"Malatya’nın sloganı haline gelen, çeşitli yayınlarda, tanıtımlarda, tv. ve radyo programlarında sıkı sık kullanılan ‘’Dünyanın Kayısı Başkenti Malatya’’ sözünü ne zaman duysam büyük keyif alırım. Her Malatya’ lı gibi…

Bu günlerde bu slogan; sayın valimiz Halil İbrahim Daşöz’ ün başlattığı 91.000 dev öğrenci kampanyası çerçevesinde bastırılan altın madalyonun bir yüzünde yer alarak taçlanmış oluyor. Bu nedenle sevincim kat kat arttı. ‘’ Dünyanın Kayısı Başkenti Malatya’’ sözü ilk kez benim dile gerdiğim, tabiri yerinde ise benim bulduğun bir slogandır.

Rahmetli ablam şair Süreyya Soyman bir yarışmada birinci geldiği kaymaklı kayısı tatlısını Malatya’ya kazandırması, yazdığı şiir ve öykü kitapları ve pençesine düşüp büyük mücadele verdiği kanser hastalığı ve Malatya yemekleri ve kültürüne düşkünlüğü ile yerel ve ulusal tv kanallarına konuk olur, programlar yapar Malatya’nın tanıtımına katkıda bulunurdu.

Yine ablamla bir program yapımı için 2000 yılında ilimize gelen sanatçı Gökhan Arsoy’ a öteden beri kafamda olan bu sloganı kullanarak program açılışını Dünyanın Kayısı Başkenti Malatya’dan size sesleniyoruz diye yapmasını rica ettim. Kernek meydanında program Gökhan Arsoy’ un kullandığı benim bu cümlemle başladı. Programın kapanışı da yine aynı cümlelerle bitirildi.

Hadi nereden esinlendiğimide söyleyeyim. Yıllar önce 1996 yılında yönetim kurulu başkanı olduğum bir şirket için yaptığımız Afyon seyahatinde Afyon için Türkiye’nin termal başkenti sözünün kullanıldığını gördüm. Malatya’ mıza da böyle bir slogan gerekli diye düşünürken ‘’Dünyanın Kayısı Başkenti’’ sözü aklıma geldi. Daha sonra zamanın valisi ve belediye başkanını ziyaret ederek böyle bir sloganımız olduğunu, mümkünse resmi yazışmalar dışında Malatya derken başına Dünyanın Kayısı Başkentini de ilave etmelerini istirham ettim. Sloganımız yöneticilerimizin ve basınımız ile hemşehrilerimizinde kullanması ile Malatya’ ya maloldu. Çok ta iyi oldu.

Yayınlanan eserlerde, çeşitli programlarda, afişlerde ve birçok yerde kullanılan sloganımızı Belediyemizin Kapalı Çarşı üstüne yazdırdığı bir yazı ile daha da yaygınlaştı. Şimdi bu yazı kalktı umarım bir yerde yine yazılır ve nihayet Valiliğimizin desteği ile yaptırılan madalyon ile taçlanmış oldu.

Aslında gönlümden geçen bir uygulama arzusu daha var. Sn valimize de arzettim. Posta idaresine Malatya’ dan gönderilen tüm mektupların üstüne ‘’ Dünya’ nın Kayısı Başkenti Malatya’’ ibaresi damgalanamaz mı? Malatya’ nın tanıtımı için ne kadar güzel olur. Dünya’ nın Kayısı Başkenti Malatya sloganını kullanarak yaygınlaşmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum."

ARŞİV FOTO: (Soldan sağa) Bekir Sözen, sanatçı Gökhan Arsoy ve merhum Süreyya Soyman.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız