SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söz Bitti'

A- A+ PAYLAŞ

Tek Gıda-İş Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Salı gününden itibaren her günkünden daha dikkatli, daha kararlı ve yeni başlıyormuşçasına, müthiş bir dayanışmayla tüm dünyanın gözü önünde yaşanmamışı yaşayacaklarını belirterek, "Yeni bir dönemde, yeni bir açlık grevi başlatacağız. Yarın, 10.30 itibariyle Türk-İş Başkanımız, konfederasyon başkanlarını toplantıya çağırdı. Söz bitti. Başta TEKEL işçisi, Tek Gıda İş, Türk-İş, DİSK, KESK, Sivil Toplum Kuruluşları, işsizler, eczacılar. Söz bitti. Haydi göreve" dedi.

TÜRK-İş Genel Merkezi'nde Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, işçilere açıklama yaptı. Türkel, geçtiğimiz hafta Başbakan ve Bakanlar ile Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu toplantı yaptığını hatırlatarak, "Her toplantıdan sonra 70 milyonun sorunu haline gelmiş TEKEL olayıyla ilgili ileri geri yorumlar yapılabilir ve basında böyle yorumlar yapıldı. Biz dikkatli bir şekilde, müzakere sonucuna etki etmeyecek biçimde üslubumuzu özenle seçmeye çalıştık. Sayın Başbakan geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Bakanlara talimat vererek, konuyu çalışmalarını istemiş ve 'Konuyu Pazartesi (bugün) Konfederasyon Başkanlarıyla görüşelim' demişti.

Sayın Başbakan, Bakanlar Kurulu devam ederken, Bakanlara talimat veriyor, konfederasyon başkanımızı ve yetkili arkadaşlarımızı davet ederek görüşlerini aldılar. Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı bir öneri getiriyorlar: 'Biz, 11 aylık süreyi açıklamıştık. Bunda bir değişiklik yok. Yıllık ücretli izin hakkı verebiliriz. Kıdem tazminatı yok. Kıdem tazminatı verebiliriz.

Diğer işletmelere geçiş hakkı kabul edilemez' diyorlar. TEKEL işçisi hiç kimseden hiçbir hak talep etmiyor. TEKEL işçisi var olan hakkını korumaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Hiç kimseden artı bir talepleri olmadığını belirten Türkel, "Biz bu kurumu kar ettirdik. Vergi şampiyonu yaptık. İstihdam şampiyonu yaptık. Önce alkollü içki fabrikaları özelleştirilerek satıldı mı? Sonra sigara fabrikaları özelleştirilerek satıldı mı? Depolarında bulunan 400 milyon kilo tütün satıldı mı? Şimdi bizi kapı önüne koyuyorlar. Yağma yok. Sayın Başbakan, 2004 sonu 2005 başında Türk-İş'i ziyarete gelmişti. Başbakan, Bakanlarıyla geldiğinde, 'Siz, niye özelleştirmelere karşısınız?' sorusuna bizde dedik ki, 'Özelleştirme yapılan yerler istihdam yaratmıyor. Tam tersine kapatıyorlar, alışveriş, ticaret merkezleri, otel yapılıyor. Özelleştirme bu değil. Özelleştirme istihdam, katma değer, yatırım yaratmalı' dedik. Başbakan da, 'Tabii ki öyle' dedi. 'Sayın Başbakan, Tokat, Adana, Bitlis, Malatya özelleştirildiğinde, insanlar işsiz bırakılacak' dedim. Başbakan, 'Olur mu öyle şey' dedi. Şimdi Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum: O gün söylediklerinizde samimiyseniz, bugün bu duruma ne diyeceksiniz?"
dedi.

Başbakan'a seslenerek milletin tanımını yapmasını isteyen Türkel, "İşçiye diyorsunuz ki, millet seçti. Bakkala diyorsunuz ki, millet seçti. TEKEL işçisine diyorsunuz ki, millet seçti. Peki, milletin bir tanımını yapar mısınız? Kim bu millet? Millet Tokat'ta ayakkabı boyayan, sokaktaki işsiz, dağlarda tütün eken, İstanbul'da memur, İstanbul'da eczacı, Diyarbakır'da hekimdir. Millet buradadır. TEKEL işçisi buradadır. Uluslararası İstihdam Örgütü'nün 87 sayılı sözleşmesine göre eylemimiz yasaldır. Bizim bu
demokratik eylemimiz yasaldır. Sizin bu eylemi elimizden almanız yasa dışıdır" diye konuştu.

Türkel, 3 Şubat 2006'da görüştüklerini ve bu tarihten sonra yaprak tütünle ilgili hiçbir Bakan'la görüşmediklerini, 20 Nisan 2006 tarihinden sonra herhangi bir yerde yaprak tütünle ilgili yaprak tütünlerin kapatılıp 4-C'ye gönderilmesiyle ilgili görüşme yapıldıysa, Kızılay meydanında kendini asacağını belirtti. Başbakan'a seslenerek, haklarını tekrar vermelerini isteyen Türkel, "Umarım Başbakan buradaki olumsuzlukları tekrardan değerlendirir. 72 milyonun Başbakan'ı şefkatini gösterir. Güle oynaya evimize döneriz. Aksi takdirde, Tek Gıda İş Sendikası ve TEKEL işçileri saat 13.00'te açlık grevine başlayacağız. Bu eyleme başladığımızda, Türkiye'nin her yerinde eşlerimiz ve çocuklarımızda yasta olacaktır. 3 Şubat sabahı Tek Gıda'nın örgütlü olduğu özel sektör ve kamuya ait tüm işyerleri bir gün boyunca yüzde 100 olarak dayanışma grevine katılacaklar ve üretimden gelen güçlerini kullanacaklardır. Başta Türk-İş Başkanımız ve Yönetim Kurulu olmak üzere, bütün arkadaşlarımız, şube başkanlarımız ve temsilcilerimiz herkes görevini layıkıyla yerine getirdi. Yarından itibaren her günkünden daha dikkatli, daha kararlı ve yeni başlıyormuşçasına, müthiş bir dayanışmayla tüm dünyanın gözü önünde yaşanmamışı yaşayacağız, yeni bir dönem açacağız. Yeni bir dönemde, yeni bir açlık grevi başlatacağız. Yarın 10.30 itibariyle Türk-İş Başkanımız, konfederasyon başkanlarını toplantıya çağırdı. Söz bitti. Başta TEKEL işçisi, Tek Gıda İş, Türk-İş, Disk KESK, Sivil Toplum Kuruluşları, işsizler, eczacılar. Söz bitti. Haydi göreve" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız