SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır'

0
Güncellendi - 2016-03-29 03:22:08
'Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır'
A- A+ PAYLAŞ

  • Y.Malatyaspor ve Elazığspor taraftarları teröre tepki için Kömürhan Köprüsü'nde buluştu. Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da, bu buluşmaya katıldı.

Futbolda ezeli rekabet içerisinde olan iki doğu takımı Alima Yeni Malatyaspor ile Vartaş Elazığspor'un taraftar grupları, teröre tepki için Malatya ile Elazığ'ı birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü üzerinde bir araya geldi.

Ezeli rakip, ebedi dost olan Alima Yeni Malatyaspor ile Vartaş Elazığspor'un taraftar grupları, Kömürhan Köprüsü üzerinde bir araya gelerek, terörü lanetledi. Taraftar gruplarının etkinliğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de destek verdi.

Otobüslerle Kömürhan Köprüsü üzerine gelen Elazığ ve Malatyalı taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okuduktan sonra hep bir ağızdan terörü lanetledi. Taraftarlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vatan aşkına omuz omuza' sloganlarını attılar.

"TARAFTARLARIMIZ ORTAK SES VERDİLER"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Malatya'dan Ankara'ya dönüş için uçağa binmek üzere Elazığ'a giderken taraftarların buluşmasına katıldı. Alima Yeni Malatyaspor ve Vartaş Elazığspor takımlarının atkılarını takan Bakan Tüfenkci, "Doğu Anadolu'nun iki güzide takımının taraftarlarının teröre karşı, teröre inat, korkuya inat bir araya gelerek, hem Doğu'daki terör olaylarına karşı ortak birliktelik göstermeleri hem de günahsız insanların kalleşçe katledilmesine karşı burada ortak bir duruş göstermeleri hem Elazığ hem de Malatya taraftarları için unutulmaz bir gün ve duruş olmuştur. Elazığspor ile Malatyaspor arasında eskiye dayanan bir rekabet var ve bu rekabetin dostluğa dönüştüğü, terör karşısında nasıl bir araya gelindiğinin gösterilmesi adına da bu buluşma çok önemli. Rekabet ayrı ama Türkiye'mizin herhangi bir toprağındaki insanlığa karşı işlenen suçlara karşı duruş apayrı bir olay. İki takımın taraftarı burayı dostluk ve barış köprüsü ilan ederek, el ele, omuz omuza verip, ortak ses verdiler" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, "Spor kulüplerimizin burada buluşması, anlamlı bir buluşma. Elazığspor ve Yeni Malatyaspor'un yöneticileri ile taraftarlarına teşekkür ediyoruz. Buraya gelen gençlerimiz terörü lanetlemek için buradalar. Malatya'mız ve Elazığ'ımız çok şükür çok iyi durumda. Bu anlamda yaptıkları bu hareketinde Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Her iki taraftar grubumuzu da tebrik ediyorum. Birincisi teröre karşı ortak bir araya gelmeleri gerçekten çok anlamlı. Ülkemiz gerçekten terörden, hainlerden çok şeyler çekiyor. Bunun karşısında her zaman durmamız gerekiyor" dedi.

Malatya Derebeyleri Taraftar Grubu Başkanı Murat Soysal ise, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olaylarına karşı bizde Elazığsporlu kardeşlerimizle birliğimizi, bütünlüğümüzü sergilemek, ülkenin zor zamanlarında nasıl bir araya geldiğimizi göstermek adına Kömürhan Köprüsü'nde bir araya geldik. Ülkemiz, vatanımız için taraftarlar olarak bir aradayız" diye konuştu.

Elazığ Narkoz Taraftarlar Grubu Başkanı Mücahit Biçer de, "Futbolda rekabet olmadan tadı çıkmaz. Önemli olan ülkemizin bu zor günlerinde birlik, beraberlik mesajı vermek. Bir tane Türkiye'miz, bayrağımız, toprağımız, vatanımız var. İnşallah burada yaptığımız buluşma, diğer illere de örnek olur. Hep beraber Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz" dedi.

Taraftarlar, teröre lanet buluşmasında dev Türk bayrağı açarken, jandarma Kömürhan Köprüsü üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

b1

b2

b3

b4

b5

b6

b7

c2

c3

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • mahir (8 yıl önce)
    Eski defterleri karıştırarak yeni nesli suçlamanın bir anlamı yok sanırım .hem burada vatanın birlik beraberliği için yapılmış güzel bir organizasyon var.maça gittiğinizde rekabetinizi yine ortaya koyarsınız.Bir malatyalı olarak her iki kulübü de bu davranışından dolayı kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca...Almanya (8 yıl önce)
    Elazığ ve Malatyalı Kardeşlerim bir birinizi sevin ... Çunki biz Almanyada öregini sergiliyoruz ... Kardeş ve Komşuyuz !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca (8 yıl önce)
    Gagoşlar Malatya el ele !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (8 yıl önce)
    Ben inanmadım, Elazığ taraftarlarının suratlarına bir bakın sanki zorla getirmişler oraya, 1987-88 yıllarında 62 puanla ligi 3.sırada tamamlayarak 1988-89 yılında Balkan kupasında Yunanistanın OFI Crete takımıyla Malatya'da yaptığı maçtaki Yunan taraftarı sandığım fakat Elazığdan geldiğini öğrendiğim 250-300 kişilik kreta kreta diye bağırarak Yunanlıları desteklemiş Elazığ taraftarı ile bu iş olmaz kardeşim. Saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla
  • PALU LU ZAZA (8 yıl önce)MURAT isimli kullanıcı yorumuna
    iste murat gibiler sayesinde bu Is olmaz sen surata degil bir insanin icine bakacaksin bundan boyler elazig ve malatya dosttur ebediyende boyledir ve boyle olacaktir senin gibi dusunenlerin yuzunden elazig ve malatya dostlugu kardesligi komsulugu ve akrabaligi yuce allah tan niyaz ederim senin gibi yorum yazip da elazig ve malatya nin arasini dostlugunu bozmak isteyenlere de yuce allahim firsat ve imkan vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    helal olsun hepinize. elazığ malatya vatanına bayrağına bağlı iki şehirdir zaten bunu bir de böyle elele gönül gönüle göstermeleri çok güzel olmuş. kahrolsun pkk
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (8 yıl önce)
    elazig malatya elele cok guzel goruntuler
    0
    0
    Yanıtla