SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söz Verdi, Unuttu!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:53:05
A- A+ PAYLAŞ

Şehir merkezinde otopark sorunun çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 4 yıl önce yapılacağını kamuoyuna duyurduğu 2 adet katlı otopark projesi hayata geçirilemedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2010 yılında 2 adet katlı otoparkın yapılacağını kamuoyuna duyurmuş ve bu otoparklardan birisinin 6 katlı olarak Mücelli Caddesi - Antepli Sokak girişinde, diğerinin ise 6 katlı 700 araçlı olarak Sıtmapınarı’ndaki  TEKEL Lojmanlarının bulunduğu alana yapılacağını belirtmişti.

“MÜCELLİ CADDESİNE 6 KATLI OTOPARK YAPILACAK”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde dönemin Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, bazı Daire Müdürleri ve basın mensupları ile birlikte 29 Kasım 2010 tarihinde Mücelli Caddesi ile Antepli Sokak girişinde yapılan yıkım alanında incelemelerde bulunarak, yıkımı başlatıp çalışmalar hakkında bilgiler vermişti.

Otopark sorununun çözümü konusundaki çalışmaların sonuç verdiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Planladığımız iki adet katlı otoparkı Malatya'ya kazandırıyoruz. Bunlardan bir tanesini Tekel Sigara Fabrikası alanına 6 katlı olarak yapacağız. Bir diğer otoparkımız ise kamulaştırılan alanların yıkımını başlattığımız Mücelli Caddesi ile Antepli Sokak girişinde yapılacak otoparkımızdı.Şu anda kamulaştırdığımız alan 653 metrekaredir. Bu alanda 11 tane bağımsız bölümün (dairenin) kamulaştırması yapılıp, kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine yaklaşık 600 bin lira ödenmiştir. Daha önceki yıllarla beraber kamulaştırılan toplam alan ise yaklaşık 1.700 metrekaredir. Bu bölgeye yapacağımız katlı otopark bir bodrum, bir zemin ve 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı otopark olarak planlanmıştır. Projesi hazır olan otopark alanındaki binaların yıkımına başlanmış olup, önümüzdeki Mart ayından itibaren de temeli atılarak inşaatına başlamayı planlıyoruz. Otoparkın hizmete girmesiyle birlikte bu bölgede yaşanan otopark sıkıntısı giderilmiş olacaktır" ifadelerini kaydetmişti.

"TEKEL ALANINA 6 KATLI OTOPARK YAPILACAK"

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Malatya'daki TEKEL'e ait lojmanların bulunduğu alan, katlı otopark yapılmak kaydı ile Malatya Belediyesi'ne devredilmesi ile ilgili olarak 2 Aralık 2010 tarihinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "TEKEL Sigara Fabrikasına ait lojmanların bulunduğu 4.5 dönümlük yerin katlı otopark yapılmak kaydı ile Malatya Belediyesine verilmesi konusunda talebimiz vardı. Bunu milletvekillerimiz ile 3-4 kez Özelleştirme İdaresi'ne giderek talep ettik. Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşmüştük. TEKEL'e ait alanın Belediyemize verildiğine dair karar sayın Başbakanımızın imzası ile geldi. 4.5 dönümlük alan bedelsiz olarak Malatya Belediyesi'ne tahsisi yapıldı. Şuanda projemiz hazırlanıyor. Tekel Sigara Fabrikası lojman alanını 6 katlı 700 araçlı bir otopark yapacağız. Önümüzdeki Mart-Nisan ayında temelini atmayı planlıyoruz. Bu Malatya'mız için gerçekten güzel bir haber. Ben burada emeği geçen Sayın Başbakanımıza, sayın bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Malatya için hayırlı, uğurlu olsun" demişti.

ARŞİV FOTO: Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Kasım 2010 tarihli Mücelli Caddesi ile Antepli Sokak girişinde otopark yapılacağını açıkladığı alanda inceleme yaparken.

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız