SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söz Verilen Okul İçin Protokol..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımları ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde gündemin birinci maddesi olarak İl Özel İdaresi'nde kadro iptal ve ihdası konusu ele alındı. Bu konuda kadroya göre maaş verilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, İl Genel Meclisi toplantısında eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, son yıllarda okullaşma yönünden gelişme olmasına rağmen, hala il genelinde 50 civarında ilköğretim okula ihtiyaç olduğunu belirtip, "Okul öncesi eğitimde bundan 4 yıl önce yüzde 7'de olan ilimiz, yüzde 45'lere ulaştı. Bağımsız 7 ana okulu sayısı da 36'ya ulaştı" ifadelerini kullandı. "2010-2011 eğitim öğretim yılında Malatya, 60-72 ay arası çocuklarımızın zorunlu öğretim kapsamına alındığı il kapsamına dahil edildi. Bu nedenle, hızlı bir alt yapı çalışması ile karşı karşıyayız" diyen Bulut, Show TV'de düzenlenen Korolar Çarpışıyor programında Malatya'nın birinci gelmesi nedeniyle söz verilen okul yapımı konusunda da Vali Saran'ın girişimleri ile önümüzdeki ay bir yetkilinin gelip protokol imzalanacağını ve bu okulun da Hatunsuyu'na yapılacağını kaydetti.

Bulut, yeni yapılacak okullar hakkında da bilgi verirken Tecde kanal üstünde, Nihat Tecdelioğlu İlköğretim Okulu arkasına 24 derslikli Anadolu Lisesi yapılacağını, sosyal bilimler lisesi kurulduğunu ve adının Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi düşündüklerini berterek, okullardaki ihtiyaçlardan da söz etti.

Geçtiğimiz günlerde de basına intikal eden bine yakın okulda onarım ihtiyacı olduğu şeklindeki haberin ise yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyleyen Bulut, "İl'de 554 ilköğretim okulundan 296'sında onarım gerektiği İl Genel Meclisi komisyonları belirlemiş" dedi.

Okulların doğal gaza geçmesi için kaynağa ihtiyaç olduğunu söyleyen Bulut, okulların doğal gaza geçmesi ile yüzde 50 tasarruf sağlanacağı gibi, temizlik bakımından da doğal gazın önemli olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız