SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söz Verilmişti Ama!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:53
Söz Verilmişti Ama!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "sorun çözüldü" iddialarına rağmen, görme engelli öğrenciler yine uygun okul koşullarından yoksun. Konu Şubat ayındaki Malatya ziyareti tarafından velilerce  kendisine iletilen  MHP’li Oktay Vural tarafından gündeme taşınmış, ancak daha sonra Milletvekili Öznur Çalık devreye girmiş, konuyu kendilerinin ilgili bakan ve yetkililere ilettikleri, çözüm sözü aldıklarını öne sürmüştü. Veliler, ayrıca  Malatya'da uygun koşullarda okul bulunmadığı için, öğrencilerin orta ve lise öğrenimi görme imkanından yoksun olduklarını da ifade etmişlerdi. Aradan 9 aydan fazla süre geçmesine rağmen görme engelli öğrencilerin eğitim göreceği uygun sınıflar yok. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Sayı yetersiz, o nedenle okul binası yapmamız mevzuata uygun değil” derken, öğrenci velileri; “Bizim tespit ettiğimiz 50’den fazla öğrenci var. Çocuklarımızın özel durumuna ve müfredata uygun eğitimin verilmesini istemek suç mu? Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı “Sorunu giderin” demelerinin üstünden yaklaşık 10 ay geçti. Çocuklarımız hala ortada ama vekillerimiz hala şov yapıyor” diyerek sözleri havada kalan siyasi ve yetkililere tepki gösterdiler.

Vural gündeme getirmişti.. 

Görme engelli öğrenci velilerinin, çocuklarının müfredata uygun eğitim görecekleri bir okul binası ve öğretmen sorunlarını olduğunu ve bu sorunun çözülmesi için yerel seçim çalışmaları kapsamında ilimize gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şinasi Kazancıoğlu’dan destek istemeleri üzerine MHP grup başkanvekili Vural,  konuyu meclis kürsüsüne ve ilgili bakana taşımıştı.

"Biz yaptık.."

Bunların yanı sıra, görme engellilerin kurduğu ve başkanlığını AKP vekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut’un yaptığı Beyazay Derneği'ni Ankara’ya davet eden vekil Çalık, dernek yöneticilerini ve öğrenci velilerini Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı ile görüşmelerini sağlayarak sorunun çözümü için en üst düzeyde girişimlerde bulundu. 2014 yılı Şubat ayı başlarında gerçekleşen bu görüşmelerden sonra Beyazay Derneği'nden yapılan açıklamada; "AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da görme engelli çocukların eğitim görebilmeleri için bölgesel ölçekte bir okul yapılması hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bulundukları talebin olumlu karşılandığını söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Beyazay Malatya Şube Başkanı, dernek üyeleri, görme engelli çocuklar ve aileleri ile birlikte Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız ziyarette, Malatya’da görme engelli evlatlarımızın eğitimi için bir okul yaptırılması hususunda talepte bulunduk. Bu konuya sayın başbakanımız olumlu baktı. Bunun üzerine talebimizi ziyaret ettiğimiz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nebi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem’e ilettik. Her iki bakanlıkta proje teklifine olumlu baktı. Görme Engelliler Okulu için projemizi hazırlayıp bakanlığa sunacağız. Malatya’da daha önce görme engelli evlatlarımız için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir sınıf ayarlanmış ve öğretmenler görevlendirilmişti. Son gelişme ile birlikte görme engelli evlatlarımız için bölgesel ölçekli bir okulu Malatya’ya kazandıracağız” denilmişti.

Milli Eğitim'e göre

İl genelinde görme engelli ve öğrenim çağında 16 öğrencimiz var. Bu sayı okul açmak için yeterli değil. Bu öğrenciler için Milli Egemenlik Okulunda bir sınıf ayırdık. Ve Görme engelli bir öğretmen görevlendirdik. Şu an için öğrencilerimiz için herhangi bir sorun yoktur” diyerek okul açmak için öğrenci sayısının yeterli olmadığını belirtiler ve ayrıca “Öğrenci sayısı okul açmak için yeterli değil” iddiasında bulundular.  

Veliler ne diyor?

Öğrencilerin 1 ay gecikmeli olarak geçtiğimiz haftadan itibaren öğrenime başladıklarını ama 5-6-7 ve 8 sınıflarda okuyan öğrencilerin sınıf ve öğretmen olmadığı için ilk kademe olan 4 sınıf öğrencileri ile aynı sınıfta ders gördüklerini belirten öğrenci velileri “Öğrenci sayısı fazla. Kendilerine kayıtlı 16 öğrenci var. Bizim tespitlerimiz ise 50 civarında. Birçok öğrencimiz, Feyzullah Taşkınsoy, Gazi Osman Paşa, Ahmet Parlak, İstiklal, Gazi, Muhittin Özmumcu gibi normal okullarda öğrenim görüyor. Engelli bir öğrencinin normal okullarda sağlıklı bir eğitim alıp alamayacağının takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz. Çocuklarımız hala ortada ne verilen sözler, ne talimatlar yerine getirildi. Siyasilerimiz de bizi unuttu."dediler.

ARŞİV FOTO: Beyazay Derneği yöneticileri, görme engelli öğrenciler Şubat ayında Ankara'ya giderek, dönemin Başbakanının da aralarında bulunduğu yetkililere sorunlarını aktarmışlar ve "çözülecek" sözü almışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız