SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söz Vermedim, Kovmadım!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Haşim Karadağ ile yönetim kurulu üyeleri ile yapılan ve yaklaşık üç saat süren görüşmede Malatyaspor'daki son durum değerlendirilirken, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ile telefonda bir görüşme yapıldı.

Toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatyaspor'daki bazı yöneticilerin kendisi hakkında yaptığı açıklamaları üzüntü içerisinde takip ettiğini söyledi.

Daşöz, Malatyasporlu bazı yöneticilerin yaptıkları açıklamaların doğruları yansıtmadığını kaydederek, “Ben hiç kimseye bir para sözü vermedim. Belirli projelerle kaynak oluşturulabileceğini söyledim. Bunlardan birisi madalya projesiydi. Burada darphaneye ödenmesi gereken bir para söz konusuydu. Bu bakımdan Malatyaspor yönetimiyle bu konuyu görüştük ve bu konuyla ilgili kaynak oluşturulabileceğini konuştuk. Kamu parası burada kullanamıyordu. Darphaneye gerekli paranın yatırılması konusunda o demeci veren arkadaşımız buraya geldi ancak, protokol imzalanacakken o arkadaşımız buradan çıkıp, gitti ve bir daha kendisini görmedim. Bu anlaşma neticede olmadı.

İkinci konu ise, basın da bu konuyu konuşmaya çok üzülüyorum. 28 yıllık kamu görevlisiyim ve hiç kimseyi makamımdan kovmadım. Berlin fuarında çiğköfte yemek konusundan bahsedilmiş. Bu konularda konuşması gereken en son kişi bu konuda yorum yapmış. Berlin'de ne yapıldığı konusu dokümanlarıyla sunulacaktır. Geldiğimiz günden beri Malatya kamuoyu biliyor ki, görevimiz olmamasına rağmen, vicdani olarak her konuda Malatyaspor'a neler yapıldığını Malatyaspor yönetiminin bilmesi lazım. Bu kulüp üç defa dağılmış olabilirdi eğer, gerekli müdahaleler yapılmasaydı. Vali ile bu konular görüşülmeden kulüp yöneticilerin bu tür açıklamalar yapması hiç doğru değil. Gerekli taahhütler var ama bunu kimin yerine getirmediğini açıkladım. Karşılıklı bu konuşmaların yapılmasını doğru bulmuyorum”dedi.

Valilik olarak destek verme gibi bir durumun söz konusu olamayacağını kaydeden Daşöz, “Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç. Futbolcuların bir kısmı kulübü terk etti. Şehrin bu konuda takıma destek vermesi gerekiyor. Üç yıldır bu sıkıntılar yaşanıyor. Kısa sürede acil tedbirler alınması lazım. Kulübe gelir getirici çalışmaların içine girilmesi lazım. Belediye Başkanımız ile konuştuk ve birkaç gün içerisinde yine bir araya geleceğiz. Şunu bir kere daha söylüyorum, Malatyaspor bir dernek Valilik de bu derneğin ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum değil. Bu böyle görünmemeli. Derneklere Valilik tarafından katkı verilmesi kanuni olarak mümkün değil. Belediye Başkanımız bu konuda çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak, Valilik kanadından yardım verilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz” diye konuştu.

Malatyaspor'un Kulüp Başkanı Haşim Karadağ da basın mensuplarına daha sonhra açıklama yapacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız