SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söz Vermedim, Yaparız Dedim'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız, hiçbir zaman sihirbaz havasına girmediğini belirterek, "Ama bu işi doğru planladığımı iddia edebilirim" dedi.

Teknik Direktör Metin Yıldız, yardımcıları Abdullah Güllü ve Adnan Esen ile birlikte kulüp idare binasında bir basın toplantısı düzenledi.

YILDIZ NELER SÖYLEDİ?
Yıldız'ın basın toplantısında söyledikleri şöyle:

"10 gündür Malatyaspor’da göreve başladık. Bu süre içerisinde takımla oynamış olduğumuz müsabaka öncesi 4 tane antrenman yapma şansımız oldu. Bu kısa dönem içerisinde neler yapmamız gerektiğini ifade ettik, kamuoyuyla paylaştık. Sonuçta final maçı oynadık ve de istediğimiz sonuç ortaya çıkmadı. Tabiki bu süre içerisinde teknik adam olarak oynanan futbol, takımın sezon sonu olmasına rağmen istekli ve arzulu olması bizleri ilerisi için ümitlendirdi. Tabiki geçmişten bugüne gelen sıkıntıları burada yaşayan insanlar daha iyi biliyor.Ama bundan sonrası için Malatyaspor ile alakalı neler yapılması gerektiğini
Plan ve projesini hazırlayıp yönetime sunacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Elimizde mevcut bir kadromuz var. Biz teknik ekip olarak çalışmış olduğumuz her yerde ilk olarak mevcut kadromuzun sorunları halletmek düşüncesi içerisinde olduk. Burda da böyle olacak. Malatyaspor’da oynayan her futbolcunun mutlu olması gerekiyor. Bizimle devam etmesini isteyeceğimiz oyuncuların sorunlarını çözmekle işe başlayacağız. Bunlar yapıldıktan sonra takıma yapılması gereken takviyeler var ise değerlendirip sonraki bölümde onları aramıza katmaya çalışacağız..

..Türkiye'de hiçbir şey kolay değil.Özellikle bizim mesleğimizde ben kendi adıma söyleyeyim, hep zor dönemlerde görev kısmet oldu. Türkiye’nin şartlarını biliyoruz. Kulüplerin durumlarını biliyoruz. Bizlerde bu işi bildiğimizi iddia ediyorsak, bu zor şartlarda da ekonomik ve oyuncu seçme adına hata yapmamamız gerekiyor. Bizde bu konuda iddialı olduğumuzu her seferinde dile getirdik. Ama sunulan imkanlar çerçevesinde… Tabiki bunun için evvela Malatyaspor’un bu iş için ayıracağı bütçeyi belirlemesi gerekiyor. Yani bütçe belirlenmeden, yapacağımız planı ve oluşumu ortaya koymanız mümkün değil. Bütçe belirlendikten sonra, yani cebinizdeki paranın ne kadar olduğunu bilirseniz ona göre oyuncu alırsınız ve sonucunda başarılı da olabilirsiniz...

..Dediğimiz gibi mevcut bir kadromuz var. Malatyaspor’un şu an kadrosunda 20’e yakın futbolcu bulunuyor. Fakat ben hiçbir zaman kendi dönemimden önceki dönemi ne eleştirdim, ne de çok tartıştım. Ama tabiki şu anda mevcut kadroyla çalışmak durumundayım. Fakat Malatyaspor’un şu an elinde bulundurduğu kadro kalitelidir, fakat hep birbirine yakın oyunculardan kurulu bir kadro elimizde var. Oysaki bir takım oluşturmaktaki en büyük unsurlardan bir tanesi birbirini tamamlayabilen oyunculardan kurulu olması lazım. Biz işte bu konuya dikkat edeceğiz. Özellikle takıma yapacağımız takviyelerde nokta transferler yapıp, bu takımda yolumuza devam edeceğiz..

..Malatyaspor Camiası içinde ifade edildiği gibi bir sıkıntı varsa bu durum çalışma şartlarını zorlaştırır. Bu sıkıntıların bir an önce aşılması gerekiyor. Yani Malatyaspor şu anda başarılı veya başarısız gösteriliyorsa, ki şu anda başarısız gösteriliyor.. Şu anda bu odanın içinde bulunan herkes bana göre başarısız… Yani başarısızlığı sadece birilerine mal etmek ya da başarı olduğu zamanda bunun büyük bölümünü kavgasını yapmak doğru değildir. Bu anlayışı herkesin içine sindirmesi lazım. Malatyaspor’un başarısı için herkes buradaysa, eğer ortada başarısızlık varsa burada hepimiz başarısısız…

..Önümüzdeki sezon Lig A’da ilk 2’ye girmek için bir çok takım mücadele edecek. Bence şehir takımlarının fazla olması avantajdır. Çok takımın bu hedef için savaşacak olması rekabeti artıracaktır. Bu tablonun oluştuğu yerde, bu siz “bu gruptan çıkacağım” diye iddialıyım diyorsanız çıkmanız gerekiyor…

..Kamp programımızı belirledik. 7 Temmuz Cumartesi günü yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. İlk etap 15 gün sürecek. Daha sonra takıma 3 gün izin vereceğiz. Yer konusunda 4 alternatifimiz var. Bunlar üzerine değerlendirmeler devam ediyor, sonuçlandığı zaman bilgi vereceğiz.

..Sözleşmem 1 yıllıktır. 2 maçlıktı ama 1 yıla uzattık (gülerek)..

..Kadroya yapacağımız transferler için sadece bizim plan, program veya isteklerimiz yeterli olmayacak. Yönetim Kurulunun bütçeyi oluşturması gerekiyor. Ben her zaman ve her yerde şunu savundum: “Oyuncu almak için oyuncu almayacağız. Parasında sıkıntı çekeceğimiz oyuncuyu da almayacağız.Yani bize sıkıntı ve huzursuzluk yaratacaksa, diğer oyuncuları bu anlamda olumsuz yönde etkileyecekse almamak daha faydalıdır” diye düşünüyorum. Dolayısıyla paramıza göre hareket edeceğiz..

..Bize hep zor zamanlarda görev kısmet oldu… Malatyaspor ile anlaşma yaparken, parayı hiçbir zaman ön planda tutmadım.Benim geçmişten gelen Malatya’ya bağlılığım var. Benim futbolculuk dönemimden gelen burada antrenörlük yapma isteğim vardı. Burada çok güzel 2 yılım geçti. İnşallah bu teknik adamlıkta da mücadelemi sürdürüyorum. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde antrenörlük yaptım. Görev yaptığım kulüplerde benim neler yaptığımı, neler ortaya çıkardığımı sorup öğrenebilirsiniz. Bugünde Malatyaspor’da görev yapmam için getiriliyorsam, demekki bana ihtiyaçları var.. Bende bunun gerekenini bilgi ve birikimimle en iyisini yapacağım. Herşeyi parayla çözmeye çalışmayacağım.

..Ben buraya geldiğim ilk günde şunu söyledim: Ben hiçbir zaman sihirbaz havasında olmadım. Ama bu işi bildiğimi iddia ediyorum. Bu işi doğru ve planlı olarak yaptığımı biliyorum. Ama şu an Malatyaspor Camiasının teknik adamıyım. Ben hayatımda bahane ve mazeretlerle hareket etmedim. Yani “ben şu oyuncuyu istedimde, almadılarda, şampiyon olamadım” demedim. Ben bakın kimseye “ Şampiyonluk “ sözü vermedim. Ben gelirim bu takımı şampiyon yaparım demedim. Ama ” Şampiyon yaparız” dedim. Ben tek başıma bu işi yapamam. Şampiyon olunacaksa, herkes görevini doğru yapmak zorunda…” Teknik adam, basın, taraftar, başkan “yani herkes kendi işini yapacak.. Yani bütün unsurlar birlikte hareket eder, birlikte düşünürse, birbirini aşağıya çekmek için değil, yukarıya itmek için uğraş verirse o zaman Malatyaspor istediği yere ulaşır. Bu hedefe birlikte gidebiliriz. Ben tek başıma Malatyaspor’u şampiyon yapamam…

..Geriye dönüp baktığınız zaman Metin Yıldız’ın görev yaptığı kulüpleri iyi incelemenizi isterim. Son olarak Şekerspor’dan ayrıldım. Türkiye’de bir teknik adam gösterinki, takımı liderken görevi bıraksın..Var mı? Ben bilmiyorum ( Bir gazeteci Metin Diyadin’i örnek gösteriyor) Oradaki tam detayları bilmiyorum ama olabilir. Kimse bana Şekerspor’u neden bıraktın diye sormadı. Bırakmam gerekiyordu bıraktım. Çünkü hiçbir şey benim meslek hayatımdan ve onurumdan yukarıda değil, paranın gücü benim onurumdan üstün değil, onun için bıraktım. Malatyaspor’u çok sevmeme rağmen, burada da aynı şeyleri yaşarsam, tabiki değişen hiçbir şey olmaz…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız