SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sözcü Yaptılar, Haberi Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetiminin istifa kararını kulüp idari binasında düzenlediği bir basın toplantısıyla açıklayan Futbol Şube Sorumlusu Ayhan Akman, basın toplantısının ardından TV Malatya'nın Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında kongre kararı aldıklarından bahseden Akman'ın, Bulaşmaz'la yaptığı görüşmede böyle bir kararları olmadığını söylemesi, buna karşın 4 Eylül'de olağanüstü kongre yapılmak üzere karar alınmış olduğu bilgisi, "İstifaya sözcü ettikleri yöneticinin bile birşeyden haberi yok" yorumlarına yolaçtı.

SÖZCÜYE GÖRE KONGRE KARARI YOK..
Bulaşmaz'ın Akman'a yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle:

SORU: Bugünkü basın toplantısında Yönetimin aldığı kararları bizlerle paylaşır mısınız?
AYHAN AKMAN: Ben az önce düzenlediğimiz basın toplantısında aktardığım gibi Başkanımız Haşim Karadağ’ın direktifleri ve talimatları doğrultusunda Yönetim Kurulu olarak yeni gelecek arkadaşların takıma sahip çıkabilmeleri için zaman kaybı yapmadan kararımızı açıkladık.

SORU: Malatyaspor Yönetiminin İstifa ettiği bilgisi bizlere ulaştı doğru mudur?
AYHAN AKMAN: Evet doğrudur efendim.

SORU: Bugün itibariyle Yönetim Kurulu olarak istifa ettiniz…
AYHAN AKMAN: Evet…

SORU: Mali sorunların artması bu kararı almanızda çok fazla etki yarattı sanırım..
AYHAN AKMAN: Tabiki mali sorunlar bizleri fazlaca yordu.Bunun yanı sıra Malatyaspor’da bir kenetlenmenin olmadığını gördük ve bu kararı aldık. Bunun nedenlerinden bir tanesi de,şu andaki Başkanımızın daha önceki Başkanımız diyelim Haşim Bey’in bir etken olarak gösterilmesi Malatyaspor’un başarısızlığında ve bizde bunun önüne geçmek için Başkanımızla görüştük ve kendisiyle görüşüp kendisi de kararını daha önce bildirmişti bize. Bu kararı aldık ki en azından kendimiz sebep olmayalım diye bir an önce gelecek olan arkadaşlarımıza her türlü rahatlığı ve çalışma ortamını bir an önce verebilmekti, onun için aldık bu kararı.

SORU: Kongreye mi gidecek Malatyaspor bu yönde alınan bir karar var mı?
AYHAN AKMAN:Kongre kararı olarak Haşim Karadağ ve Yönetim Kurulu olarak böyle bir kararımız olmayacaktır. Biz takımı teslim ediyoruz. Ben dün belli bir Yönetim Kurulunun olduğunu duydum. Ona dayanarak o arkadaşlarımızın bir an önce başlayacağına inandığımız için bıraktık.

SORU: Malatyaspor’u nasıl bir süreç bekliyor size göre?
AYHAN AKMAN: Bizim tek arzumuz ve temennimiz, Malatyaspor’a gönül verenlerin takıma sahip çıkmasıdır. Yani restaurantlarda, parklarda, dondurmacılarda kulis yapılması çok acı bir şey Malatyaspor için.. Orda kulis yapılacağına buyrun kulüpte kulis yapalım. 10-15 tane işadamının toplanarak 100-150 şer bin YTL vererek Malatyaspor’un sorunlarının kalmayacağını herkes biliyor. Çalışma süreci çok önemli.. Yönetim Kuruluna gelen arkadaşlarımızın çeşitli projeler üretip katkı sağlamak için çalışmaları gerekir. Sadece Belediye’ye dayanarak böyle bir takımın gitmeyeceğini herkes biliyor.

SORU: Yönetim Kurulun aldığı istifa kararı yeni sezona hazırlanan teknik heyet ve futbolcuları nasıl etkileyecek?
AYHAN AKMAN: Takım üzerindeki ortamı etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten dünkü görüşmede değerli hocamız Metin Yıldız’da o toplantıya katıldı. Kendisi de şahit oldu. Bir iki tane arkadaşımız Malatyaspor’daki şu anda Yönetimin istifa etmesi, yeni bir ekibin göreve hazır olduğunu, bütçenin 7 trilyon olduğunu her hangi bir maddi sıkıntı olmadığını kendileri ifade ettiler. Metin Yıldız’da buna şahittir. Yardımcımız ve Menejerimiz Adil Kınık’ta bu konuşmalara şahit oldular. Yeni gelecek Yönetim var, bütçe çok iyi, hiçbir sıkıntı olmayacağını sanmıyorum. Malatyaspor’a bir an önce sahip çıkılmasını istiyorum.

SORU: Malatyaspor üzerinde nelerin harekete geçirilmesi gerekiyorki takım sezon hazır girsin?
AYHAN AKMAN:Kulislerin sağda solda, dışarıda değilde Malatyaspor Kulübünde yapıp, bu takıma sahip çıkılmayla olur.Yeni Yönetim Kurulu göreve gelir, takım zaten hazır birkaç çalışmayla beraber takımımız bu haftaki ilk hafta maçına çıkabilir.Güzel bir kadromuz var, sıkıntı olacağını zannettmiyorum.Ama Yönetimin bir an önce gelmesi gerekiyor.

SORU: Başkan Haşim Karadağ dünkü açıklamasında Belediye ve Valilikten gerekli detği alamadıklarından dert yanmıştı. Malatyaspor Yönetimi bu kurumlardan beklediği desteği göremediğinden ötürü mü istifa kararı aldı?
AYHAN AKMAN:“Sadece Belediye ve Valilik demeyelim Malatyaspor’u seven Malatyaspor’lu taraftar, işadamı, bütün herkes suçlu bunda. Neden Belediye ve Valiliği suçlayalımki? Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Mali sorunlar olduğunu tüm kamuoyu biliyor.Neden kimse çıkıpta “ Kardeşim 20 işadamı toplanalım verelim 100-150 bin YTL takımımızı götürelim “ demiyorlar.Herşeyi Belediye ve Valilikten bekleyelim ki? Biz kendimiz ilk başta yapalım daha sonra bu kurumlardan destek isteyelim.

SORU: Yönetimin istifa kararından sonra Teknik Direktör Metin Yıldız göreve devam edecekmi? Kendisiyle görüştünüz mü?
AYHAN AKMAN: Hayır kendilikle böyle bir olay almaz.Biz gidiyoruz diye teknik heyetede böyle bir yansıma yapmamız hoş olmaz.Zaten Metin Yıldız’da böyle bir saygısızlık yapmaz.Teknik heyet takımın başındadır.Takımda da her hangi bir sorun yoktur.Sadece eksik olan Yönetim Kuruludur.O eksiklikte bir iki gün içerisinde göreve talip olacağına inanıyoruz”

SORU: Metin Yıldız’ın istifası söz konusu değil, sadece Malatyaspor Yönetimi istifa etti..
AYHAN AKMAN:Kesinlikle…

"BEN DE İSTİFA ETTİM!..
Akman'ın basın toplantısında yönetimin istifa kararını açıklamasının ardından, 4 Ağustos'taki kongrede yönetime giren ve başkan yardımcısı olan Muhammet Kılıç, bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurduktan sonra, kendisinin de istifa ettiğini açıkladı. Yönetimin istifasının açıklanmasından sonra neden ayrıca bir basın toplantısı düzenlediği anlaşılamayan Kılıç, kendince yönetimin istifa gerekçelerini sıraladı.

KONGRE KARARI VARMIŞ!..
Öte yandan Malatyaspor'da birçok yöneticinin istifa kararından haberi olmamasına karşın, kulüpte düzenlediği basın toplantısıyla istifayı açıklayan yönetici Akman'ın "kongre konusunda" basın toplantısında söyledikleriyle, Bulaşmaz'a yaptığı açıklamalardaki çelişkilerden sonra, Malatyaspor Kulübü'nün "istifa etmiş" yönetiminin kongre kararı aldığı da öğrenildi.

Kongre için Sabancı Kültür Sitesi'nin tahsisinin istendiği, ayrıca 4 Eylül günü kongre yapılmak üzere "istifa etmiş" yönetimin girişimlere başladığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız