SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sözde mi Kaldı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:21
Sözde mi Kaldı?
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da düzenlenen 112 sulama tesisinin toplu açılış töreni sırasında, açılışı yapılan tesisler arasında yer alan Malatya’daki Kapıkaya  Barajı’nın adının Turgut Özal Barajı, Boztepe Barajı’nın ise Recai Kutan Barajı olarak değiştirildiğini bizzat açıklamasının üzerinden 3 ayı aşkın süre geçmesine karşın, değişikliğin sözde kaldığı anlaşılıyor. 

Değiştirilen isimler bugüne kadar ne barajların gövdelerine uygulandı, ne de devletin resmi kayıtlarına geçti. Barajlardan sorumlu devlet kurumu Devlet Su İşleri (DSİ) sitesinde bile söz konusu barajlar hala eski isimleri ile anılıyor. 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda da Özal Barajı ve Kutan Barajı Yoktu 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Eski Milletvekili, Refahyol dönemi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı hemşehrimiz Recai Kutan’ın da katılımı ile 12 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen 112 sulama tesisinin toplu açılış töreninde Malatya’daki Kapıkaya Barajı’nın adının Turgut Özal, Boztepe Barajı’nı adının ise Recai Kutan olarak değiştirildiğini açıklamıştı. 

Sözkonusu törende Başbakan Erdoğan “Değerli büyüğüm, ağabeyimiz Recai Kutan'ın ifade ettiği gibi, birine (Kapıkaya Barajı) hakikaten ülkemizin dünyaya bakışında bir değişim sürecine imzasını koyan merhum Turgut Özal'ın adını verdik. Ve bir diğerine, (Boztepe Barajı) yine Malatyalı ama farklı dönemlerde aynı zamanda da DSİ camiası içerisinde on yıllarca çalışmış, İmar İskân Bakanlığı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış olan Recai Kutan beyin ismini verdik” şeklinde konuşmuştu. 

Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamasından yaklaşık 1 ay sonra yapılan Malatya İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 1. dönem toplantısında barajların durumu hakkında sunum yapan DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla adları Turgut Özal ve Recai Kutan olarak değiştirilen barajların yeni isimlerini kullanmak yerine eski isimlerini kullanmayı tercih etmişti. 

Vali Vasip Şahin başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki bu durum ‘Özal ve Kutan’ı Unuttular’ başlığı ile malatyahaber.com tarafından gündeme taşınmıştı. 

Barajın Gövdesinde Hala Eski İsim Var 

İl Koordinasyon Kurulu’ndaki duyarsız tutum, barajların gövdesindeki baraj isimlerinin değiştirilmemesi ile devam ettiği gözlemleniyor. 

Geçtiğimiz günlerde çekilen üstteki  fotoğrafta da görüleceği üzere Boztepe Barajı’nın gövdesinde hala barajın eski ismi bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamasının üzerinden 3 ayı aşkın süre geçmiş olmasına karşın barajın yeni adının, baraj gövdesine yazılmamış olması, isim değişikliğinin sözde kaldığının belgesi olarak yorumlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız