SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sözleşme Aşamasına Gelindi'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik, "Korolar Çarpışıyor" yarışmasının birincisi Malatya için taahhüt edilen okulun yapımı konusunda sözleşme imzalanma aşamasına gelindiğini duyurdu.

Konuya ilişkin olarak Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Korolar Çarpışıyor” yarışmasında birinci olan ilimize taahhüt edilen okulun yapımında sözleşme imzalanması aşamasına gelinmiştir.

Bilindiği gibi, 11 Mayıs- 22 Haziran 2009 tarihleri arasında Show TV Kanalında “Korolar Çarpışıyor” adlı bir yarışma programı düzenlenmiştir. Hatırlanacağı üzere yarışma formatına göre İllerin ünlü sanatçıları oluşturacakları koroyu yönetecek ve yarışmada birinci olacak İle, koroyu yöneten sanatçısının adı verilmek üzere bir okul kazandırılacaktı. Bu konu yarışma süresince defalarca kamuoyuna ilan edilmişti. Yarışmada ilimizi Malatyalı olan sanatçı Kutsi’nin yönettiği koro temsil etmiş ve 7 hafta süren yarışma sonunda birinci olmuştu.

Ancak yarışmanın tamamlanmasını müteakip geçen süre zarfında Show TV yetkililerinden taahhüt edilen okul yapımı ile ilgili herhangi bir adım atılmamış; bu gelişme üzerine Valiliğimizce Show TV yetkilileri nezdinde girişim başlatılmıştır.

Başlatılan girişim çerçevesinde, Show TV yetkililerince yarışmadan elde edilen gelirin okul yapımı için yeterli olmadığı, sadece bir okulun onarılacağı ifade edilmiş olup, tarafımızdan bu önerinin yarışmada kamuoyuna ilan edilen “Okul Yaptırma Taahhüdünü” karşılamadığı ileri sürülerek ilimize taahhüt edilen okulun bir an önce yapılması talep edilmiştir.

Bu gelişme üzerine İlimiz Valisi Doç.Dr.Ulvi SARAN Show TV Genel Müdürü Saner SAYAR’ı Malatya’ya davet ederek görüşmede bulunmuş, Valilik Makamında yapılan basın toplantısında Genel Müdür Saner SAYAR tarafından okulun yapılacağı kamuoyuna duyurulmuş; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, acil ihtiyaç nedeniyle Orduzu Beldesi, Elmasuyu Mahallesinde 8 derslikli bir İlköğretim Okulu için arsa temin edilmiştir. Valiliğimizce başlatılan girişimlerden sonra gecikmelerle karşılanması üzerine konu ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu gündemine taşınmış ve sorunun çözümü ilgili idari otorite nezdinde de takip edilmiştir.

Valiliğimizce konunun yakından ve çok yönlü olarak takip edilmesi ve kamu oyunun duyarlılığı neticesinde okulun yapımına ilişkin “Sözleşme İmzalama” aşamasına gelinmiştir.

Bu bağlamda 16 Temmuz 2010 tarihinde Valimiz Sayın Doç.Dr Ulvi SARAN ve şehrimize gelecek olan Show TV Genel Müdürü Sayın Saner SAYAR’ın katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirilecek olup, 09:30’da düzenlenecek bu basın toplantısında taahhüt edilen okulun yapımına ilişkin “Sözleşme” taraflarca basınımızın değerli temsilcileri huzurunda imzalanacaktır.

İlimize taahhüt edilen okulun yapımının gerçekleştirilmesi yönünde gelinen bu aşamada, bir yandan yatırımın ilimiz eğitimine sağlayacağı katkının diğer yandan konu çerçevesinde sürdürülen tartışmaların sona erdirilmesi yönündeki önemini kamuoyuyla paylaşırız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız