SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sözleşme Düzeltilecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:05
'Sözleşme Düzeltilecek'
A- A+ PAYLAŞ

Belediye yönetiminin, taşeron firmalara devredilen işçiler için firma tarafından imzalattırılmak istenen iş sözleşmesini yeterli bulmayarak yeni bir sözleşme hazırlattığı bildirildi.. Belediyenin değişik birimlerinde çalışan geçici statüdeki işçileri sahiplenmediği haberi üzerine harekete geçen belediye yönetimi taşeron firmaların işçilere imzalatmak istediği iş sözleşmesinde; ileriki süreçte işçiler açısından sıkıntı yaratacak maddeler içerdiği gerekçesiyle değiştirilmesini istediği öğrenildi. Taşeron firmalar belediyenin bu istemini olumlu karşıladı. Yeni sözleşmede işçilerin iş güvencesi, kazanılmış hakların kaybı gibi  maddelerin çıkarılacağı belirtildi.

Belediyeye bağlı değişik birimlerinde çalıştırılmak için eleman almak üzere açılan hizmet alım ihaleleri iptal edilince işçiler sahipsiz kalmışlardı. Bazı işçiler ihaleyi kazanan firmalar ile iş sözleşmelerini imzalarken 400 den fazla işçi iş sözleşmesini imzalamakta kararsızdı. İmzalatmak istenen iş akti sözleşmesinin iş güvencelerini sağlamadığı gibi kazanılmış bir çok  haklarının da yok eden maddeleri içerdiği için imzalamadıklarını belirten işçiler “Aramızda 5- 10 yıl hatta fazla bir süredir çalışan arkadaşlarımız var.  Kazanılmış haklarımız bir imza ile yok olacak. Bizlere yazık günahh değil mi? Yöneticilerimiz konu ile ilgili olarak bizlere açıklayıcı veya rahatlatacağı bir bilgi vermiyor ve özel şirketlerin insafına bırakıyor” diyerek Belediye yönetiminin kendilerini sahipsiz bıraktıklarını öne sürmüşlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız