SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sözleşme İmzalandı

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor, teknik direktör Ufuk Sarı ile sözleşme imzaladı.

Tesislerde gerçekleştirilen imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, "Futbol hayatında belirli bir kariyeri olan Ufuk Sarı ile anlaştık. Daha önce kendisiyle beraber çalışma imkanımız olmadı. Kısmet bugüneymiş. Kendisi daha önce Tokatspor'u ve Pursaklarspor'u şampiyon yaptı. Geçen senede Pursaklarspor'u kümede bıraktı. Hacettespor ile anlaşmak üzereyken, kendi isteğiyle anlaşma yapmadı. Bizimle beraber olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Hocama güvenimiz tamdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnandığım ve bu işi başaracak bir ismi de buraya getirdiğimiz için çok mutluyum. İnşallah bunu zaman gösterecek" dedi.

İyi bir takım olduklarını kaydeden Katipoğlu, "İyi bir ekip oluşturduk. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İskenderun maçında fırtına koparanlara, Muğla'ya giderken nasıl cevap verdiysek, o cevabı herkes alacak. Muğla'ya giderken, 'gidip, gelecekler' diyenler nasıl kafalarını önlerine eğdilerse, sezon sonunda da İskenderun maçında fırtına koparanlar, başlarını önlerine eğecekler. Bunu tüm samimiyetim ve inancımlar söylüyorum. Biz inanıyoruz. Bunlarda 3-5 kişi, 10 kişi bile değiller. Kim olduklarını da çok iyi biliyoruz. Ne amaçla yaptıklarını da biliyoruz. Ama biz Allah'ın izniyle doğru yoldayız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ben buraya Ahmet Çakır Başkanımın emri ve ısrarıyla geldim, onun emri ve ısrarıyla da giderim. Bunun herkes böyle bilsin. Biz 3 seneliğine bu göreve seçildik ve yolun başındayız. Bu takımın hedefi Süper Lig. Eğer bazıları başka bir şey düşünüyorsa, bu Malatya'da spor nerede ona bakıp, utansınlar. Bu kadar borç, şu, bu, bunları konuşmayacaksın, geleceksin İskenderun maçında gazeteci dediğimiz birkaç arkadaş ve spor camiasından arkadaşlar suları birbirlerinin yüzlerine atacaklar, sevinecekler. Malatya'da sevinen adam şerefsizdir. Ben de Malatya'ya ihanet edersem, ben de şerefsizim. Burası bizim memleketimiz ve toprağımız. Herkes bunun bilincinde olsun. Biz memleketimize hizmet için varız. Tabi konumuz bu değildi ama biraz doluyum. Bunları içime attım. Bu söylediklerimi bir kenara not edin" diye konuştu.

Katipoğlu, "Takımın başına Ufuk Sarı getirilirken, hangi kıstasları göz önünde bulundurdunuz?" şeklinde soruya ise, "Teknik direktörümüzün 2. Lig tecrübesi var. Pursaklarspor'u o dar kadrosuna rağmen kümede bıraktı. Ziya Doğan hocamızda burada başlamıştı. İlla isimlerle olmuyor. Biz isimlerle başarı elde etmedik. Hocamızın ismi de bana göre çok büyük bir isim" cevabını verdi.
Yeni Malatya Spor'un yeni teknik direktörü Ufuk Sarı ise, Yeni Malatya Spor'un hedeflerini bildiklerini kaydederek, "Ben Ankara'da yetiştim. Mehmet Emin Başkanımızda Ankara'da bizim efsanemizdir. O anlamda başkanımız Türk futboluna çok büyük katkılar sağlamıştır. Beni de o anlamda araştırmanızı istiyorum. Has bel kader 16 yıllık futbolculuk hayatım var. Bank Asya'da yardımcı antrenörlük yaptım. 2. lig'de de teknik direktörlük yaptım. 43 yaşındayım ve 25 senedir futbola hizmet ediyorum. Bilgi, birikim ve deneyim kolay elde edilmiyor. Buraya Mehmet Emin Başkanım teveccüh edip beni çağırıyorsa, muhakkak belirli bir özelliği üzerimde taşıyorumdur. Burası bir futbol şehri. Süper Lig görmüş ve Avrupa kupalarına katılmış bir şehre geldim. Nereye geldiğimi çok iyi biliyorum. Amacın ne olduğunu da biliyorum. Yeni Malatya Spor'un Süper Lig harici bulunduğu tüm kategorilerde hedefinin birincilik olduğunu da biliyorum. Bunları bilerek, buraya geldim. Şunu da biliyorum ki, başarı kolay elde edilmiyor. Başarı hep
birlikte kenetlenilirse, bir hedef için hep birlikte hareket edilirse ve destek olunursa başarı elde edilir. Bizler tecrübe ve deneyimlerimizi Yeni Malatya Spor'a vereceğiz ama bu tek başına yeterli değil. Futbolcu arkadaşlarımız inanacak, Malatya kamuoyu inanacak ve izlere destek olacak. Futbol temaşa oyunu eğer bize inanan kitleler olmazsa hiçbir şeyiz. Hele hele Türk futbolunun lokomotifi olan Malatya şehrinde bu dediklerim olmazsa boşa kürek çekiyoruz demektir. Sizden ve sizin huzurunuzda Malatya kamuoyundan ne olursa olsun bu takımı desteklemelerini bekliyorum. Hep destek, tam destek. Malatya kamuoyundan bu sene bunu istiyorum. Bu takımın tek hedefi birinci olmaktır, başka bir hedefi yoktur" şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Spor'daki hedefler doğrultusunda nasıl bir çalışma yapacakları sorusuna Sarı, "Birbirini tanıyan bir ekip değiliz. Bu iş pahalı bir spor. Malatya şehrine de yakışan futbolular alınmış. Buna da inanıyorum. Zaten inanmazsam burada olmazdım. Kısa vadede içerde Mardinspor ve Turgutluspor maçları var. bu iki maçı da kayıpsız atlatmanın çalışmalarını yapıyoruz. Onları atlattığımız takdirde hem ekip olarak futbolcular birbirlerini tanıyacaklar hem de fiziksel olarak iyi hale gelecekler. İlk hedefimiz şu iki maçı kayıpsız atlatmak istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Kulüp Basın Sözcüsü Selim Pilten ise, takımın eski teknik direktörü Nihat Balan'a takıma verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.

Ufuk Sarı'nın yardımcı antrenörlük görevini Sebahattin Soylu yapacak. Kaleci antrenörü Süleyman Kale görevine devam ederken, Fatih Çiçek'te analiz hocalığı görevini üstlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız