SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sözleşmeli Önümüzdeki Dönem Başlayacak"

0
Güncellendi - 2016-07-15 04:44:45
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘sözleşmeli öğretmenlik sistemini’ önümüzdeki dönem başlatacaklarını belirterek, “Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz” açıklamasında bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile AKP Genel Başkan Yardımcı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bizim gayemiz şu, fırsat eşitliğini Türkiye’nin dört bir tarafına götürebilmek. Hamdolsun, bunu sağladık mı? Evet sağladık diye düşünüyorum. Daha yapmamız gerekenler var mı? Daha yapmamız gerekenler var. Sağlık ile eğitim hiçbir zaman tamamlanmayan bir hizmettir. Ne yaparsanız, mutlaka yeni bir talepler ister. İnşallah Türkiye’nin bugünü dünden daha iyidir. Hiç şüpheniz olmasınki biz böyle birlik ve beraberlik içinde devam ettiğimiz sürece Malatya’nın da, Türkiye’nin de yarını bugünden daha iyi olacaktır. Ama bu ivmeye eğitimle olacağız, diyoruz.  Ülkemizde varsa yoksulluk, onu çözmenin yolu eğitimden geçer, ülkemizde varsa terör sorunu, onu çözmek yine eğitimden geçer. Sayın Başbakanımızın açıkladığı hükümet programındaki 6 ana çalışma konusundan biriside eğitimdir. Önümüzdeki dönemde eğitimdeki temel taşın öğretmen olduğunu bilerek öğretmenlerimiz ile birlikte İnşallah çağdaş Türkiye’yi, 21. Yüzyılın Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“4+4+4 İLE İLGİLİ BİNR ÇALIŞMA YOTUR”

“4+4+4 sisteminin değişeceği” iddiası ile ilgili olarak sorulan bir soruya Bakan Yılmaz şu yanıtı verdi, “4+4+4 şuanda ilk uygulamalarını ve ilk mezunlarını bu yıl aldık. Dolayısıyla eğitim yaşayan bir olgu. Daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım, ancak bu sistemin sonuçlarını yeni aldık. Dolayısıyla değişmesi için bir çalışma bizim bakanlığımızda yapılmamaktadır. 4+4+4 ile ilgili bir çalışma bakanlığımızda yapılmamaktadır.”

“5 YIL SÖZLEŞMELİ OLACAK, ONDAN SONRA KADROYA ALINACAK”

“Sözleşmeli öğretmen” konusu ile ilgili soruya ise Bakan Yılmaz, “Geçen gün sayın başbakanımız ile birlikte Ağrı’da söylenen husus bu; bir yıl önce atanan öğretmen sayısı 3 bin 200, ertesi yıl 2 bin 400 öğretmen bizden ayrıldı.  Bir yıl önce 3 bin 200 öğretmen atanıyor, ertesi yıl atanan öğretmenin 3 bin 200’den 2 bin 400’ü geri ayrılıyor. Dolayısıyla oradaki insanlarında daha iyi, daha nitelikli, daha kaliteli eğitim verilmesi lazım. Bu eğitimi verebilmek içinde eğitimde sürekliliği sağlamak lazım, öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazımki örencisini tanısın, psikolojisini tanısın, ailesini tanısın, çocuk hangi alanlarda becerisi var, hangi alanlara daha çok yeteneği var, bunu görsün. Bunu görebilmesi için böyle 1 yıllık, 6 aylık, 8 aylık, 9 aylık eğitimle olmaz. Diyoruzki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz.  Türkiye’deki eğitimin kalitesi mutlaka öğretmenle yükselir. Ama öğretmenle yükselebilmesi için öğretmeni muhakkak desteklemek lazım. Varsa her türlü sorunlarını çözmek lazım, bizim buna gayret göstermemiz lazım. Ama öğretmeni de kendi bilgi ve tecrübesini öğrencisine aktaracağı sürede de o yerde tutabilmek lazım. Bunu tutabilmenin yolunun da sözleşmeli öğretmenlikten geçtiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bakan2

bakan3 bakan1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız