SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sözün Göze Değdiği An O An'

0
Güncellendi - 2018-03-14 00:47:26
'Sözün Göze Değdiği An O An'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi İletişim Paylaşım Çalışma Grubu’nun açmış olduğu “Dijital Fotoğrafçılık Kursu” kapsamında fotoğrafçılık üzerine alanında uzman hocalar tarafından kursiyerlere konferanslar devam ediyor.

Büyükşehir Kent Konseyi bünyesinde verilen “Dijital Fotoğrafçılık” eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen fotoğrafçılık sunumların bu haftaki konuğu Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Berber oldu.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu konferans salonunda gerçekleşen "Sözün Göze Değdiği An O An" fotoğraf sunumu programına Malatya Basın Yayın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi Battalgazi MYO Basın Yayın Bölümü Öğretim Görevlisi Aytekin Erbaş, Dijital Fotoğrafçılık kursiyerleri ve fotoğraf severler katıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Berber; “Gözün Söze Değdiği An, O An” Konulu Fotoğraf sunumu, son 5 yıllık fotoğraf öyküsünü, 7 ayrı bölümde fotoğraf severler ile paylaştı.

Berber, sunumun ikinci bölümde fotoğrafçılara tavsiyelerde bulundu.

-Fotoğraf ayarları tabi ki önemlidir. Ama daha önemlisi, Fotoğrafçı ayarlarıdır.”

“Fotoğraf, “Hiç” ve “Her şey” arasında üretilen hikâyelerdi.”

“Fotoğrafçılıkla geçirilen süre, Mimari bir süreçtir. O yüzden, zamanı ve bilgiyi iyi kullanmalı, zira fotoğrafçı, toplumun yeniden imarına katkı sunan ustadır.”

“Yapılan her işin bir kalbi vardır. Fotoğrafçılık yönelişinin kalbine yürüyün, o yürüyüş sizi tarihe kaydedecektir.”

“Fotoğrafçılık yürüyüşünde size ait hikâyeleriniz olsun. Hikâyesi olmayan kaybeder.”

“Farklı görüş ve düşünceler karşısında, kendiniz olun, akıl ve zihin diyaframınızı alabildiğine açık tutun. Kuşatıcı olmayı ihmal etmeyin.”

“Fotoğrafçı kaydını tuttuğu dünyaya bigâne kalamaz”

“Fotoğraf çekildikten sonra, artık kıymetli bir değer olmuştur. Arşiv yaparken istifçi olmayın. Tasniften sonra, gereksiz olanları mutlaka silin. Arşivlediğiniz fotoğrafları ziyaret etmeyi unutmayın”

Program sonunda Dijital Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ramis Akar tarafından Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Berber’e plaket takdim edilirken, katılımcılar ve kursiyerler Ahmet Berber’e çeşitli sorular yöneltip sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız