SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sözünüzde Durun"

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , gündemdeki konuları değerlendirdi. 
 
"SÖZLERİNDE DURMALARINI İSTİYORUZ"
 
Malatya'nın büyükşehir olma konusunda yıllardır aldatıldığını söyleyen Ağbaba, “ Sayın Bakan, Malatya, büyükşehir olma konusunda yıllardan beri aldatılıyor. Sizden önceki İçişleri Bakanı, 12 Aralık 2010'da Şanlıurfa'da Malatya'nın büyükşehir olacağı konusunda Malatyalılara söz verdi. Bakanın ardından AKP'li arkadaşlarımız açıklamalar yaparak Malatya'nın 2010 yılı içerisinde büyükşehir olacağını Malatyalılara müjdelediler. Ancak Malatya 2010 yılında Büyükşehir yapılmadı. 2011 yılının başında yine AKP'li arkadaşlar, Malatya'nın büyükşehir olacağını, büyük bir gururla Malatyalılara müjdelediler. 17 Mayısa gelindiğinde, günler öncesinden AKP'deki arkadaşlar yine Malatyalılara büyük vaatler vererek "Başbakan geliyor, Malatyalıları büyükşehir yapma sözü verecek." dediler. Başbakan Malatya'nın meydanında "Ey Malatyalılar, sizin nüfusunuz 742 bin ancak büyükşehir olmak için 750 bin nüfus gerekiyor." dedi. Arkasından -bu söylediklerim tamamen Başbakana ait- hemen ekledi "Ey kadınlar hazır mısınız?" dedi, "Ey Malatyalılar, hazır mısınız?" dedi, herkes el kaldırdı ve "Nüfusunuzu çoğaltın." Dedi. Yani Başbakan "Çocuk yapın." Dedi. Yani Başbakan Malatya'nın büyükşehir olma konusunu Malatyalıların yatak odasına havale etti.17 Mayıstan yaklaşık altı ay sonra Başbakan bir açıklama daha yaptı. On bir ilin büyükşehir olacağı açıklandı. Malatya yine içlerinde yok. Değerli arkadaşlar, doğanın kanunu, çocuk dokuz ayda oluyor. Altı ay beklemeden Malatyalılar tekrar kandırıldı. Ben, onun için Malatya'nın, kandırılan, aldatılan kentin milletvekiliyim diyorum. Bu konuda Sayın İçişleri Bakanının hem Başbakanın hem geçmiş dönendeki İçişleri Bakanının sözünde durup Malatya'nın büyükşehir olmasını sağlamasını istiyoruz.”dedi. Ağbaba,  Malatya'nın bulunduğu konumu büyükşehir olmayı fazlasıyla hakkettiğinide sözlerine ekledi. 
 
"DERHAL İSTİFA ETMELİDİR"
 
Uludere'de yaşanılanlarada değinen Milletvekili Ağbaba, " Tüm Türkiye'de yaşayan yüreği insan sevgisiyle dolu insanların yüreğine bir ateş düştü. 34 tane insan Uludere'de katledildi. Katledilen insanların katledilmesinin sebebi bu ülkeyi yıllardır yönetenlerdir. Çünkü insanlara kaçakçılık yapmak dışında başka hiçbir şans bırakmamışsınız. Cumhuriyet Halk Partisi her koşulda, her zaman insan haklarını, yaşam hakkını kim olursa olsun savunmaya devam edecektir .Hükûmet yetkililerinin özür dilemesi gerekirken, bir AKP yetkilisi: "Bu bir operasyon kazasıdır." dedi. Arkadaşlar, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir şey söylenemez. Uludere'de öldürülen 34 insanın siyasi sorumluluğunu Hükûmet, bakanlar almalıdır. Ve o koltukta bir dakika bile zaman geçirmeden derhâl istifa etmelidir.” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nede değinen Ağbaba, " Ben 10 Ocak çalışan gazetecilerin ve Hükûmetin baskısıyla, İktidarın baskısıyla çalışamayan gazetecilerin de günü kutluyorum. Değerli arkadaşlar, nasıl ki Hasan Tahsinler hâlâ yaşıyorsa bilin ki bugün gözaltına alınan Nedim Şenerler, Ahmet Şıklar, Mustafa Balbaylar da yaşayacaktır. Bu insanları gözaltına alan, bu insanları tutsak edenler mutlaka unutulacaktır ama bu insanlar yaşayacaktır.” diye konuştu. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız