SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP Açıkladı: "Adayımız Erkal"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:24
SP Açıkladı:
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi, A. Münir Erkal’ı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, 1989-1999 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında AKP’den Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal’ın adayları olduğunu bildirdi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk dün parti binasında yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimin, Malatya’nın yeniden ihya edilmesi, insan ve hizmet merkezli anlayışın Malatya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde hâkim kılınması için tarihi bir önem taşıdığını belirterek, “Bu işi büyükşehir vizyonuna yakışır biçimde başaracak olan ve Malatya’nın hak ettiği isim 10 yıllık Malatya Belediye Başkanlığı döneminde Malatya’yı modern ve insanca yaşamı mümkün kılan bir şehir haline getirerek Türkiye çapında özgün bir yerel yönetim modeli üreten Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’dir” dedi. 

Asiltürk, SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Münir Erkal’in 11Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de havaalanında karşılanacağını, saat 14.00’de ise Erkal’in Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda Malatya halkı ile buluşacağını söyledi. 

 "Malatya'nın hakettiği isim.."

Asiltürk, parti il merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Genel ve yerel seçimlerde mevcut iktidar partisine bugüne kadar büyük destek vermesine rağmen, her sahada ihmal edilen ve adeta hizmete hasret kalan Malatya’nın, Milli Görüş geleneğinden beslenen insan ve hizmet merkezli belediyecilik anlayışı ile yeniden ihya edilmesi yolundaki çabalarımız hemen her gün zengin bir içerik ve yoğunluk kazanarak devam etmektedir.

Her daim rahmet ve minnet ile yâd ettiğimiz Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın tohumlarını attığı ve inşasını gerçekleştirdiği Milli Görüş geleneğinin hayata geçirdiği belediyecilik, Türkiye’de sadece yerel kalkınma hamleleri ile şehirleri imar etmekle kalmamış, aynı zamanda temiz toplum, temiz siyaset ilkesini yerelde başlatarak şehirleri ilkeli siyaset ile yönetilmesinin başarılı örneklerini sunmuştur.

Bugün Türkiye’yi yöneten ve belediyelerin büyük bölümünü elinde tutan AKP iktidarına mensup 600 belediyenin rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile muhatap olması, Türkiye’nin gerçek anlamda kirli bir siyaset ile yerel yönetimler batağına saplandığını göstermektedir.

Öyleyse, çare Türkiye’de milli ve manevi değerlerin aydınlattığı yolda, hukukun üstünlüğünü, liyakati ve ehliyeti esas alan, şehirde yaşayan tüm insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet verecek Milli Görüş belediyeciliği ile yeniden buluşturmanın tam zamanıdır.

Gelinen noktada, Malatya’nın artık kaybedecek zamanı yoktur.

Son 10 yıldan bu yana temel görevi, şehri sadece kişisel ve grupçu çıkarlarının rant sahasına çevirmek, imar yolsuzlukları ve usulsüzlükleri ile sermaye gruplarına peşkeş çekmek ve kamu kaynaklarını eşe-dosta dağıtmak olan kirlenmiş AKP belediyeciliğine Malatya’da son vermenin zamanı gelmiştir.

'Malatya Halkının Emaneti Ehline Teslim Edeceğine Olan İnancımız Tamdır'

30 Mart 2014 tarihi, sadece bir yerel seçim tarihi değil, aynı zamanda Malatya’nın yeniden ihya edilmesi, insan ve hizmet merkezli anlayışın Malatya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde hâkim kılınması için tarihi bir önem taşımaktadır.

Bu anlamda, uzun, fakat Malatya’mızın geleceği açısından verimli geçen bir sürecin sonucunda doğan bir müjdeyi medyamızın değerli temsilcileri aracılığı ile Malatya halkına ulaştırmaktan mutluluk duyuyorum.

Saadet Partisi, geleneğini devam ettirdiği partiler gibi Türkiye’nin siyasi hayatında her zaman iddiası olan bir parti olarak temayüz etmiştir.

Bu gerçeğin bir yansıması olarak, Malatya halkının ve Malatya’mızın hak ettiği değer ve nitelikte bir ismi; 1989-1999 yılları arasında bugün Malatya’da belediyecilik adına hangi kurum ve sistem varsa büyük bölümünün mimarı olarak 2 dönem Malatya Belediye Başkanlığı yapan ve uyguladığı özgün yerel yönetim politikaları ile Türkiye çapında değer atfedilen bir siyasi şahsiyet olan Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’i Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

İslâmi değerlerimizin inşa ettiği ve bizim sarsılmaz referans noktalarımızdan biri olan “Emaneti ehline veriniz” şiarının bir gereği olarak, Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’in partimizin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması konusunda yürüttüğümüz görüşmeler ve diyalog sonucunda Malatya’nın yeniden ihyası zemininde mutabakata varılmıştır.

Milli Görüş hareketinin Türkiye’de manevi dinamiklerle çerçevelenmiş kalkınma hamlesini gerçekleştiren kadrolarını bağrında taşıyan Refah Partisi’nden 1994 yılında Malatya Belediye Başkanı olarak seçilen ve bu anlamda köklü bir geçmiş ve kardeşliğe dayanan bir hukuk ile Saadet Partisi’yle gönül bağını hiçbir zaman koparmayan Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’i Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 11 Ocak Cumartesi günü partimize ve Malatya’ya yakışır bir törenle karşılamanın hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız.

'A. Münir Erkal, Malatya'yı İnsanca Yaşamı Mümkün Kılan Şehir Kimliğine Kavuşturan Şehir Mimarıdır' 

Malatya’nın modern şehir kimliğine kavuşması sürecinde gerçek manada bir şehir mimarı ve hizmet ustası olarak sadece Malatya’da değil, Türkiye çapında anılan bir belediyecilik anlayışı üreten adayımız Sayın Ahmet Münir Erkal, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde de, son 10 yılda rant merkezli AKP belediyeciliği ile tahrip ve talan edilen Malatya’nın yeniden ‘İnsanca yaşamanın mümkün kılındığı’ bir şehir kimliğine kavuşturulması konusunda da Malatya’nın en büyük umudu olacaktır.

Malatya halkının, ‘Emaneti ehline veriniz’ şiarının gereği olarak, Büyükşehir statüsüne dönüştürülen Malatya’nın yeni dönemde beklediği büyük ve ağır hizmetlerin altından kalkabilecek tecrübe, bilgi, birikim ve yönetim vizyonuna sahip olan Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Adayı Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’i bağrına basmak için sabırsızlandığına ve bu değerli evladına sahip çıkacağına olan inancımız tamdır.

Saadet Partisi olarak, Daha çok para, daha çok mülkiyet, daha çok rant uğruna yapılan imar yolsuzluklarına son verileceği, mezhep, etnik köken, dil ve mensubiyet anlamında hiçbir ayrım gözetilmeksizin tüm Malatya halkına eşit hizmetin üretileceği, mahalleler arasındaki farkların hızla giderileceği, altyapı fakiri köylerin (yeni mahallelerin) sağlıklı hayat şartlarına kavuşturulacağı, hiçbir kişi, grup ve güç odağına ayrımcılık yapılarak çıkar sağlanmayacağı, kapılarının tüm Malatya halkına açık olacağı, imar yolsuzluğu çetelerinin ele geçirmediği, denetlenebilir, halkına hesap verebilir, görevlendirmeyi siyasi ve ideolojik yakınlığa göre değil, liyakat ve ehliyete göre yapan kısaca, MALATYA’DA İNSANCA YAŞAMAYI MÜMKÜN KILAN, TÜM MALATYALILARI MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ASIL SAHİBİ OLARAK GÖREN bir ADİL BELEDİYECİLİK olarak söz veriyoruz.

Saadet Partisi Malatya Büyük Şehir Belediye Başkan Adayımız Yüksek Mimar Sayın Ahmet Münir Erkal’i karşılayacağımız törene davet ediyoruz. Malatya Büyükşehir Adayımız Sayın Erkal karşılama töreninden sonra Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda halkımızla buluşacak ve Malatya ve 30 Mart seçimlerine yönelik düşüncelerini paylaşacaktır."

Erkal Cumartesi Geliyor..

Saadet Partisi'nden büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanması beklenen Erkal'ın, halen Ankara'da olduğu, Cumartesi günü 11.00'de havaalanında karşılanacağı, saat 14.00'de de Belediye Konferans Salonu'nda yapılacak toplantıda açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

Ahmet Münir Erkal Kimdir? 

1954 yılında Malatya’da doğan A. Münir Erkal, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek mimar olarak Malatya’da faaliyet gösterdi. Malatya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 

1989 yılında 35 yaşında iken Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi’nden, 1994 yılında ise Refah Partisi’nden Malatya Belediye Başkanı seçilerek, 10 yıl boyunca Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 

3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde AKP’ye katıldı. 3 Kasım 2002 milletvekili genel seçimleri için yapılan temayül yoklamasında en yüksek oyu alan isimlerden biri olarak AKP Malatya Milletvekili Adayı gösterildi ve seçildikten sonra 22. Dönem Malatya Milletvekili olarak 5 yıl boyunca TBMM’de görev yaptı. Erkal, TBMM’de ayrıca Çevre Komisyonu Başkanlığı’nı da yürüttü. 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Sürekli Konferansı Asil Üyesi olan Münir Erkal, evli ve 1 çocuk babası. Erkal, iyi derecede İngilizce biliyor.

HABER: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız