SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP Genel Başkanlığına Kutan Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanlığına, Necmettin Erbakan'ın genel başkanlık görevini bırakmasından sonra bu göreve bir süredir vekalet eden hemşehrimiz, Malatya eski milletvekillerinden Recai Kutan seçildi. Malatya eski milletvekillerinden Oğuzhan Asiltürk ve Yaşar Canbay da, partinin Genel İdare Kurulu üyeliklerine getirildiler.

KUTAN TEK ADAY..
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Numan Kurtulmuş'un adaylıktan çekilmesi sonucu tek aday olarak seçimlere giren SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, genel başkan seçildi.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede genel başkanlık seçimleri tamamlandı. Kutan, oy kullanan 998 delegeden 953'ünün oyunu alarak genel başkan oldu.

SP'nin 2. Büyük Kongresi'nde GİK ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de seçim yapıldı.

Buna göre SP GİK, Abdulhamit Gül, Ahmet Cemil Tunç, Ahmet Demircan, Ahmet Sünnetçioğlu, Ahmet Tekdal, Arif Ersoy, Atik Akdağ, Ayşenur Tekdal, Bahri Zengin, Cafer Güneş, Cevat Ayhan, Ertan Yülek, Fehim Adak, Fethullah Erbaş, Hayrettin Dilekcan, Hilmi Tanış, Hüsamettin Korkutata, İsmail Müftüoğlu, Latif Öztek, Lütfü Esengün, Lütfü Kibiroğlu, Lütfü Yalman, Niyazi Yanmaz, Mehmet Bozgeyik, Mehmet Karaman, Mete Gündoğan, Musa Demirci, Mustafa Geçer, Mustafa Kamalak, Mustafa Özkafa, Mücahit Yanılmaz, Numan Kurtulmuş, Oğuzhan Asiltürk, Osman Yumakoğulları, Oya Akgönenç, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Suat Pamukçu, Şerafettin Kılıç, Şeref Malkoç, Şevket Kazan, Temel Karamollaoğlu, Teoman Rıza Güneri, Turhan Alçelik, Veysel Candan, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Zeki Çelik ve Zülfikar Gazi'den oluştu.

YDK üyeliklerine ise Abdulkadir Öncel, Ali Güneri, Enver Bakırcı, Hüseyin Çelebican, İsmail Aydos, Mehmet Ener, Musa Okçu, Nezir Aydın, Ömer Faruk Ekinci, Rıza Ulucak ve Yahya İncetahtacı seçildi.

"BU OYUNU BOZACAĞIZ.."
Kutan, hükümeti her konuda eleştirdiği 21 sayfalık konuşmasında Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen olayların çözümü noktasında da "Doğu sorununu biz çözeriz" diye konuştu. Kutan, bölgede uzun yıllar terör kaynaklı sorunlar yaşandığını belirterek, sorunun çözümüne ilişkin şöyle konuştu:

"Yapılması gereken ilk iş, bu tahribatı tedavi etmek, bölge insanımızı kucaklamak ve soruna ilmi ve akılcı çözümler üreterek yaklaşmaktır. Bu ülkede yaşayan, ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımız, Türkiye'nin asli unsurlarıdır. Kürtlere azınlık hakları peşinde koşan AB çevreleri ve onların takipçileri, en büyük tepkiyi eminim ki Kürt kökenli kardeşlerimizden göreceklerdir. Bu sorunu hakça çözüme kavuşturmadan yeniden büyük Türkiye'nin kurulacağına inanmıyoruz. Biz, adına Kürt sorunu veya Güneydoğu sorunu denilen ve temelinde etnik değil ekonomik, sosyal, siyasal ve psikolojik nedenler bulunan sorunu, terör ve şiddete bulaşmadan çözme iddiasındayız. Bunu yalnızca biz çözer, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi dosta düşmana ispat ederiz. Bu vatanın şerefli evlatları olan 'bizim Türkler' ile 'bizim Kürtler' elele verecek ve Siyonist oyununu elbirliğiyle bozacağız.''

KONGREYİ İZLEYENLER..
Kongreye, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Edip Safter Gaydalı, DYP Genel Sekreteri Kamil Turan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar ile Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Saadettin Osmani, Malezya İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nasruttin Mat İsa, Pakistan Cemaati İslami Dışilişkiler Müdürü Lokman Gazi'nin yanı sıra Suudi Arabistan Büyükelçisi Dr. Khalled Raar, Suriye Büyükelçiliği Masalahatgüzarı Dr. Muhammed Hasbakri, Mısır Büyükelçiliği Başkatibi Muhammed Munir, İran Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Ali Selami, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Souad Gueblaoui, Almanya Büyükelçilik Müsteşarı Jörg Metberg ve Sudan Büyükelçiği'nden Abdulkadir Abdalla katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız