SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP Grubunda Çatlak!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı ikinci oturumuna Saadet Partisi (SP) grup Başkanı Mehmet Moran’ın önce parti adına verdiğini söylediği, sonra SP’li üyelerin itirazı üzerine kendi adına verdiği önerge damgasını vurdu.

Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Çakır başkanlığında toplanan belediye Meclisinin ikinci oturumuna gündem dışı verilen Önergelerin okunması ve oylanması ile başladı.

Gündem dışı ilk önerge CHP’li Meclis üyesi Ali Dağdelen tarafından başkan Çakır’ır yanıtlaması istemi ile verilen ve “01.01.2009 Tarihinden bugüne kadar Belediyeye ve bağlı birimlerine ne kadar personel alımı yapılmıştır? Alınan bu personelin hangi kriterlere göre alındı? Ve kaç işçi çıkarıldı?” içerikli sözlü önergesi gündeme alındı ve Başkan Çakır “Sorularınızı yazılı olarak sizlere göndereceğiz” dedi.

İkinci önerge ise SP Grubu adına grup başkanı Mehmet Moran tarafından verilen ve içeriğinde Başkan Çakır'a yönelik “Mal beyanında bulunacak mısınız? Ve şirketinizde göreve devam edecek misiniz?”sorularının yer aldığı önerge oldu. Önergeye SP’li üyeler “Grup kararımız yoktur, kendi kişisel görüşüdür” diyerek itiraz edince AKP’li meclis üyeleri SP’li üyeleri alkışladılar. Bunun üzerine SP Grup başkanı Moran “Önergeyi kendi adıma veriyorum” dedi. önerge gündeme alındı ve Başkanı Çakır “Bu soruyu yazılı olarak sizlere ileteceğim” dedi.

Gündem dışı maddelerin görüşülmesi bittikten sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Belediyeler Birliği üyeliklerine AKP’li Hasan Demez asil olarak seçilirken, AKP’li Ahmet Ergül ise yedek üyeliğe seçildi.

Tarihi Kentler Birliği üyeliklerine ise asil üyeliğe AKP’li Hüseyin Apak, yedek üyeliğe ise AKP’li H.Basri Erdoğan seçildiler.

Gündemde yer alan Derme Sulama Birliği üye seçimi için sandık kurulunun oluşturulması ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanmaması nedeniyle ertelendi.

Gündemin 2 maddelik imar konularını içeren önergelerin İmar komisyonuna havalesi ve Mayıs ayı toplantısının 6 Mayıs günü yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

Bu arada, 37 üyesinden 28'i AKP'li, 7'si SP'li ve 2'si de CHP'li olan meclisin ilk toplantısına başı açık katılan AKP'li bayan üyelerden Suna Şekeroğlu'nun bu kez eşarplı olarak toplantıya katıldığı görüldü.

Malatya Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nı 6 Mayıs 2009 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız