SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:08
SP İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi Siyasi Parti Mali Denetimi kapsamında Saadet Partisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı. 

Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi, Saadet Partisi’nin 2009 yılı kesin hesabının incelenmesi sonucunda; partinin amaçlarına uygun olmayan ve parti tüzel kişiliği adına yapılmış harcama olarak kabulü mümkün görülmeyen 5 bin 613 TL karşılığı malvarlığının Hazineye gelir kaydedilmesine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, Saadet Partisi hakkında mahkemeye hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması, hesabın dışında gelir ve gider oluşturulması, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler nedeniyle gerekli işlemlerin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, hesap incelemesini yaptığı Yeni Parti ile Yeşiller Partisi hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız