SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP İl Divan Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-09-23 23:48:56
SP İl Divan Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Divan Toplantısı Cumartesi günü parti il binasında yapıldı.

Toplantıya katılan SP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya eski Milletvekillerinden Yaşar Canbay, ülkemiz, bölgemiz ve dünyada meydana gelen siyasi sosyal, ekonomik ve kültürel konularda partisinin düşüncelerini açıkladı.

Canbay, divan toplantısındaki konuşmasında öncelikle yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin olarak “Eğitim-Öğretim dönemi başladı. 18 milyona yakın öğrenci, 1 milyona yakın öğretmen ders başı yaptı. Yeni Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, anne ve babalara hayırlı olmasını diliyorum. Millet olarak eğitimden beklentimiz düşünebilen, üretebilen, şuurlu ve ahlaklı nesiller yetişmesidir. Bu da eğitimin her kademesinde milli, manevi ve ahlaki değerlerin yetişen gençlerimize kazandırılması ile mümkündür.” diyerek şunları belirtti:

“Eğitim-Öğretimden beklenen başarı yakalanamamıştır. Önemli olan eğitimin şekli değil muhtevasıdır. Eğitimde değişmesi gereken sistemin şekli değil, sistemin ruhudur, özüdür. Okulların açıldığı ilk günlerde basında yer alan bir haber eğitimde çok ciddi bir sorunu gündeme getirmiştir. Diyarbakır-Silvan ilçe kaymakamı 577 öğretmen açığı olduğunu ifade etmiştir. Bu açığın bölgemizdeki pek çok ilçede yaşandığı acı bir gerçektir. Bir yanda yüz binlerce atanamayan öğretmen öbür yanda öğretmensiz okullar. Bu öncelikle çözülmesi gereken acil bir problemdir.”

Canbay, ekonomik sorunlara ilişkin olarak da “Yıllardan beri devam eden dış ticaret açığı, cari açık, bütçe açığı her yıl bütçeden faize ayrılan 50-60 milyar lira ile ekonomik göstergeler tehlike sinyalleri veriyordu. Bu açıklar nasıl kapatılacak, faiz sarmalından nasıl kurtulacağız? Ne yazık ki borç-faiz-borç sarmalı ülkemizi ekonomik kriz ile baş başa bıraktı. Yıllardan beri reel ekonomi yerine rant ekonomisi sürdürüldü. Üretim ekonomisi yerine tüketim ekonomisi devam etti. Şunu açıkça belirtelim ki ekonomi kötü yönetildiği için kriz çıkıyor. Türk parası değer kaybediyor. Her şeyin fiyatı artıyor. Ekonomiyi çökerten önemli dört faktör vardır. Faiz, Yolsuzluk, İsraf ile Yanlış ve yersiz projeler” dedi.

“Topyekûn bir sanayi ve kalkınma seferberliği başlatarak bu krizden çıkış yolu aranmalıdır. “ diyen Canbay daha sonra şunları belirtti:

“Ülkemizdeki huzur, barış ve kardeşlik ortamını bozan en tehlikeli durum kamplaşma ve kutuplaşmadır. Olayları çarpıtma, yalan, iftira, hakaret ve kara propaganda ile sürdürülen siyasi mücadele ülkemizin ve milletimizin bağrında derin yaralar açmaktadır.

80 milyonun kardeşliğini esas alan Saadet Partimiz ülkemizde huzur, barış, hoşgörü ve kardeşliğin teminatıdır. Son olarak Suriye’nin İdlip şehrindeki gelişmelere değinmek istiyorum. Suriye politikamız baştan beri yanlış yürütülmüştür. Bizler Suriye’de bir iç savaşın yaşanmaması için daha ilk günde Türkiye’nin arabulucu tavrında ısrar etmesini, bölge ülkelerinin bir araya gelerek bu ateşi söndürmelerini önerdik. Şimdi İdlip ile ilgili gelinen çözüm noktasını önemli buluyoruz. Bu gelişmelerin provoke edilmesine müsaade edilmeden yeni bir facianın ve göç dalgasının önüne geçilmelidir. Bugüne kadar olduğu gibi ülke ve bölge gerçeklerini bundan sonrada ortaya koyarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.“

Toplantıya SP İl Başkanı Osman Marasalı ile ilçe başkanlığı yöneticileri ve partililer katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız