SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP İl Divan Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:08
SP İl Divan Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Bakanı Mehmet Asiltürk, il divan toplantısında iç, dış ve yerel sorunlara değinerek, mevcut belediye yönetimini eleştirdi. 

SP il binası salonuna yapılan partisinin Kasım ayı il divan toplantısına konuşan (SP) Malatya İl Bakanı Mehmet Asiltürk, önce ulusal ve uluslar arası, sonra ise yerel sorunlara temas etti. Açlık grevlerine değinen Asiltürk, “Hükümet bu konuda taviz vermeyeceğini söyledi ancak, Apo ile kardeşinin görüşmesi neticesi talimat verildi ve İzmir’de açlık grevinin sona erdirildiğini basından okuduk. Hani hükümet taviz vermeyecekti?” diye sordu.

İsrail’in Gazze saldırısını da kınayan Asiltürk, “Sayın Başbakan Mısır’da mesaj veriyor ve İsrail’i tehdit ediyor. Laf ile bu iş olmaz. Hep konuştun, ne zaman büyükelçini çektin?” diye sorarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde hala ısrar etmesini de eleştirdi. “Ayıdan pos, gavurdan dost olmaz” diyen Mehmet Asiltürk, uluslar arası sorunların çözümümün İslim Birliği’nden geçtiğini vurguladı.

Malatya’nın büyük şehir olması konusunu da dile getiren Asiltürk, “Büyük kelimesi eklenmesiyle bir şey büyük olmaz. Bir şehir ancak kaliteli yönetilmesiyle, insanıyla büyük olunur” diyerek, büyük şehir olmanın dezavantajlarını da dile getirdi. Büyük şehir olunmasıyla her türlü verginin yüzde 100 artacağını söyleyen Asiltürk, “Neymiş il’in Ankara’dan gelecek ödeneği artacakmış. Bir cepten alıp, diğer cepten vereceksin” savunmasını yaptı.

Büyük şehir oluca, 105 kilometre uzaktaki Pütürge’nin en uç köyüne nasıl hizmet götüreceksiniz?” diye soran Asiltürk, Malatya’nın kuzey çevre yolunun yıllardır çözülememesinden, Malatya- Sivas karayolunda hala duble yol çalışmasının başlamamasından, Kayseri karayolunda ise duble yol çalışmasının bitirilememesinden şikayetçi oldu.

Malatya Belediyesi’nin yap boz sistemiyle hizmet yaptığını söyleyen Mehmet Asiltürk, “Cemal Bey’in başkanlığı döneminde yapılan kaldırımlar söküldü yeniden yapılıyor. Kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları hep Esenlik’e veriliyor. Bu da yandaşlarına veriyor” iddiasında bulundu.

5 yıldızlı Malatya hizmeti ile iş başına gelindiğini ancak, kaldırım ve yol altyapı düzenleme çalışmasından ve asgari ücretin iki katı kadar ağaç almaktan başka bir şey görmediklerini iddia eden Asiltürk, troleybüs ile de kendi yaptıklarını sökecekleri, çünkü troleybüsün caddelere sığmayacağını ileri sürdü.

“Ana muhalefetten daha çok eleştiriyorsunuz diye bizi tenkit edenler oluyor. Bizim amacımız eleştiri değil, bu kardeşlerimiz ateşten kurtarmak için kardeşlik görevimizi yapıyoruz” diyen Asiltürk, hizmet konusunda da istişare yapılmadığını söyledi.

Asiltürk’ün konuşmasından sonra Kasım ayı il divan toplantısı basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız