SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP Kadın Kollarından Açıklama

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Kadın Kolları İl Sekreteri Esra Kendirligil, "SP kadın kolları olarak eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması ve toplumdaki bütün özgürlüklerin sivil bir anayasayla güvence altına alınması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz" dedi.

SP Malatya Kadın Kolları İl Sekteri Esra Kendirligil, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, "Bildiğiniz gibi 11 Nisan Pazar günü üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu gerçekleşecek. Başörtüsü yasağı ve katsayı adaletsizliği gibi önemli sorunların giderek içselleşmesi, sindirme ve dönüştürme politikaları herkesi hata ve yanlışlara karşı duyarsız hale getirmektedir. Biz Saadet Partisi olarak sınava iki gün kala yaptığımız bu açıklamalarla anti-demokratik uygulamaların hala sürdüğünü ve buna duyarsız kalamayacağımızı göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

"YÖK'ün dönem başında katsayı adaletsizliğini gideren çalışmalar yapması sonucunda binlerce meslek lisesi öğrencisi sınavlar için kayıt yaptırdı. Danıştay'ın kararı iptali üzerine durum tersine döndü. Bu da sınava girecek öğrencileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Danıştay'ın iki defa reddettiği, YÖK'ün üçüncü defa yeniden düzenlediği katsayı oranlarının tam bir netlik kazanmaması öğrencilerin kafalarının karışmasına neden oldu"diyen Kendirligil, açıklamasında daha sonra özetle şunları belirtti:

"Üniversite eğitimi çağdaş entelektüel ve insani bir haktır. Bu hakkın engellenmesi, ihlal edilmesi kabul edilemez. Konu, öğrencileri meslek liselerinde okuyan veliler tarafından takibe alınmalı ve gerekirse dava edilmelidir. Bu engellerin hazirandaki sınavlara kadar kaldırılması için YÖK 'e çağrıda bulunuyoruz. Bir puanlık farkın bile binlerce öğrencinin sıralamasını değiştirdiğini göz önünde bulundurarak, öğrencilerin sadece derslerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyoruz.
SP kadın kolları olarak eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması ve toplumdaki bütün özgürlüklerin sivil bir anayasayla güvence altına alınması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız