SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'den Akın'a Sorular

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Cemal Akın'a geçtiğimiz hafta belediye meclisinden aldığı "kredi ve ihale" yetkisi ile ilgili "enteresan" sorular yöneltti.

Belediye Başkanı Akın'ın, 5 Mart'taki Belediye Meclis toplantısında aldığı yetkilerin, daha sonra Edirne'de polisin başlattığı ve belediye başkanının tutuklandığı "kredi karşılığı su gelirinin devredilmesi" ihalesi benzeri bir işlemde kullanılacağı iddiaları kulislerde konuşulurken, bu konuda Saadet Partisi sessiz kalmadı.

İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "bilinenlerin aksine" yerel Bakış Gazetesi'nde reddettiği iddialara karşın şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye’de son zamanlarda gündeme gelen ön ödemeli su sayaç ve su imtiyaz haklarının satışları Edirne Belediyesinde yaşanan olayda gündeme geldi. Eski Malatya Milletvekili Ahmet ÖZAL’IN ifadesinde göre 3 bin Belediyenin suyunun imtiyaz haklarının satışı için piyasada 90 milyar dolarlık bir pastanın oluştuğunu belirtmekte, su bakanlığı kurulacağı ve tüm su kaynaklarının kurulacak Bakanlığa devredilecek olmasından dolayı büyük sermaye kuruluşlarının bir an önce belediyelerin elinde bulunan suyun imtiyaz hakkını almak için harekete geçtiğini belirtmektedir.

Malatya Belediye’mizin de bir süredir bir finans kuruluşu ile kredi görüşmeleri yapmakta olduğu bilinmektedir. Sayın belediye Başkanından aşağıdaki sorularımızı kamuoyu önünde cevaplamasını bekliyoruz.

1- Malatya Belediyesi hangi finans kuruluşu ile görüşmekte?

2- Bu görüşmeler hangi belediye meclis üyesi ve Belediye başkan yardımcısı tarafından yürütülmekte?

3- Alınacak krediye teminat olarak Malatya içme suyunun gelirinin %60 nın 30 yılığına bu finans kuruluşuna verilmesi söz konusu mu?

4- Bu finans kurumundan alınacak kredi ile yapılacak yatırımlar bayındırlık birim fiyatı artı %30 kar karşılığında bu finans kuruluşuna verileceği doğrumu?

5- Belediye meclisinin 5 Mart’ta yapılan toplantısında Belediye Başkanına verilen yetkiler

a- Belediyemiz ile İller bankası veya finans kurumlarıyla yapılacak kredi sözleşmeleri için belediye başkanına yetki verilmesi

b- Bazı belediye hizmetlerinin 2886 sayılı devlet ihale yasasının 35 (a) maddesi gereğince ihale edilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi
Yetkisi ne için verilmiştir?

6- Bu yetkinin bu finans kuruluşundan alınacak kredi anlaşması ve alınan kredinin bu finans kuruluşuna ihale edilmesi ile ilgisi var mıdır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız