SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''SP'den İstifa Ettik''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Saadet Partili iki üyesi; Dr. Übeyit Akçin ile Avukat Fatma Betül Çalışkan Aksoğan, partiden istifa ettiklerini, çalışmalarını bağımsız olarak yürüteceklerini bildirdiler.

İKİLİ İSTİFA AÇIKLAMASI..
Gazeteciler Cemiyeti'ndeki basın toplantısında basın açıklamasını okuyan Betül Çalışkan Aksoğan, "Mensubu bulunduğumuz partide kendimizi iyi şekilde ifade edemediğimizden, bundan sonra bağımsız olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Dr. Ubeyd Akçin ise, "SP'den Malatya belediyesi başkan adayı olan sayın Mehmet Yaşar Çerçi, SP'den aday olduğu için bizler de bu partiden aday olduk" dedi.

İstifa eden ikilinin ortak açıklaması şöyle:

"Bundan sonraki belediye meclisi üyeliğimizi, gördüğümüz lüzum üzerine bağımsız olarak devam ettireceğiz. Biz mazbatamızı alırken de belirttiğimiz gibi, partilerin çalışmalarımızda bir önemi olmadığını en önemlisi Malatya halkı için burada olduğumuzu belirtmiştik. Yine aynı ilkelerimiz doğrultusunda, mensubu bulunduğumuz partide kendimizi iyi şekilde ifade edemediğimizden bahisle bundan sonra bağımsız olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu kararı alırken yine en önemli ölçütümüz, Malatya Halkının isteği olmuştur. Bağımsız olarak devam edeceğimiz belediye meclis üyeliğinde Malatya Halkının menfaatleri her zaman birinci planda olacaktır. Hak, adalet, inançlara saygı temelinde ilkelerimizin özü, insan haklarına sadece saygılı olmak değil, ilkelerimizin temelini insan haklarından almaktır. Bundan sonrada görüleceği üzere seviyesiz, sürekli birilerini suçlayan, açık arayan klasik, eski siyaset anlayışı yerine; Malatya halkının menfaatleri doğrultusunda yapıcı, faydalı, akademik çalışmalarla destekli “Malatya halkı için buradayız” sorumluğunu taşıyan siyasetimizde, bağımsız belediye meclis üyesi olarak devam edeceğiz."

ÜÇLÜ "BERABER ÇALIŞACAĞIZ.."AÇIKLAMASI..
Akçin ve Aksoğan'ın istifa açıklamalarıyla birlikte, ilaveten Mehmet Moran'ın imzasının da bulunduğu üçlü açıklamada da şöyle denildi:

"Bizler Malatya belediyesinin bağımsız meclis üyeleri olarak, Malatya belediyesi meclisinde yapacağımız çalışmalarımızın ilkelerini kamuoyuna açıklıyoruz;

1) Bundan böyle birlikte bağımsız olarak Malatya halkına hizmet edeceğiz.

2) Malatya Halkını temsil görevimizi yerine getirirken siyasi görüşlerin tümüne eşit mesafede olacağız.

3) Önümüzdeki süreçte, herhangi bir siyasi partiye birlikte geçebileceğimiz gibi faklı partilerde de yer almamız veya bağımsız kalmamız mümkün olabilecektir.

4) Belediye meclisindeki çalışmalarımızda zaman zaman ekip halinde, zaman zaman da bireysel hareket edeceğiz.

5) Başarılarımız bizim değil, Malatya kamuoyunun başarısı olacaktır.

6) Hatalarımız ve başarısızlığımız bireysel çalışmalarımızda bireye, ekip çalışmalarımızda ekibimize ait olacaktır.

7) Sayın Ahmet Çakır yönetimindeki belediye hizmetlerine tavrımız bazen grup halinde bazen de bireysel olarak öneri, sorgulama ve eleştiri şeklinde olacaktır.

8) Malatya belediye meclisinde bulunan diğer muhalefet gruplarının meclis çalışmalarına destek, öneri, ve eleştiri şeklinde katkılar sunarak daha etkin bir meclis ve etkin muhalefet gücü oluşturacağız. Bu şekilde de belediye hizmetlerinin ifasında Malatya halkı için daha kaliteli ve faydalı hizmet sunumuna katkı sağlayacağız.

9) Malatya belediye meclisine getireceğimiz sorunlar, kişiye veya kişilere özel olmayıp, Malatya kamuoyunun bir bölümünü veya tümünü kapsar nitelikte olacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızda arz ederiz."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız