SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'den İstifalar

A- A+ PAYLAŞ

Numan Kurtulmuş'un, Necmettin Erbakan'ın partiye müdahaleleri nedeniyle Saadet Partisi (SP) Genel Başkanlığı'ndan ve partiden istifasının ardından, "Erbakancı" parti yöneticileri Recai Kutan ve Oğuzhan Asiltürk'ün memleketi Malatya'dan da istifalar yaşanmaya başladı. İl Başkan Yardımcısı Şahin Doğan (fotoğraftaki) ile Avukat Zeki Taşkıran'ın partiden istifa ettikleri bildirildi.

KURTULMUŞ'LA BİRLİKTE..
Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan Saadet Partisi Büyük Kongresi’nden sonra parti içinde yaşanan ayrışmanın, Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a karşı iftar yemeklerinde yapılan çirkin hareketlerin ve son olarak kongrenin mahkeme tarafından iptal edilerek ‘Kongre Çağrı Heyeti’nin atanmasının Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve ekip arkadaşlarını zorunlu olarak yol ayrımına getirdiğini belirten Şahin Doğan, Saadet Partisi’ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini bildiren dilekçesini Ankara’da parti genel merkezine sunduğunu ifade etti.

Bundan sonra Prof. Dr. Numan Kurtulmuş liderliğindeki yeni oluşum içinde yer alacağını açıklayan Şahin Doğan, yeni oluşuma ilişkin olarak önümüzdeki günlerde bir istişare toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Aynı zamanda Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı da olan Şahin Doğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi ‘’Partimizin Temmuz 2010 Kongresi, Milli Görüş geleneğine, ilkelerine ve manevi derinliğine darbe indiren son derece üzücü olaylara sahne olmuş, kamuoyu Milli Görüş hareketinin hiçbir unsuruyla örtüşmeyen bu olaylardan dolayı derin bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Kongre sonrasındaki süreçte, özellikle Müslüman kimliğinin inşa edici manevi dinamiklerinden biri olan Ramazan Ayı’nda, Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un katıldığı iftar yemeklerinde meydana getirilen kışkırtıcı olaylar bu ülkeye çok şey kazandıran Milli Görüş geleneğinin partisi olan Saadet Partisi’ni milletimizin nezdinde küçük düşürmüş, partimizin liderini tahkir ve tezyif etmiştir. Son olarak Türkiye’nin 60 yıllık çok partili hayatında görülmemiş bir uygulama ile partimizin yargı yolu ile Kayyum ya da Kongreye Çağrı Heyeti muhatap edilmiş olması Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve çalışma arkadaşlarını zorunlu biçimde yol ayrımına getirmiş ve genel başkanımız Saadet Partisi’nden istifa etmiştir’’

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un, Türk siyaset hayatının ana damarlarından biri olan Milli Görüş’ü temsil eden Saadet Partisi’ni 2 yıl içinde mevcut iktidarın en büyük alternatifi ve geniş kitlelerin umudu haline getirdiğini vurgulayan Doğan ‘’Türkiye ve dünya sorunlarına getirdiği rasyonel, bilimsel ve Milli Görüş kimliği ile örtüşen özgün söylem ve politikaları ile Sayın Kurtulmuş, sadece Saadet Partisi tabanına değil, makul çözümde birleşmek isteyen geniş kitlelerin ve farklı kesimlerin de beğenisini kazanmış, onların da sesi ve temsilcisi olmuştur. İnanıyoruz ki, bundan sonra da Sayın Numan Kurtulmuş liderliğinde inşa edilecek yeni oluşum Türkiye’nin milletimizin sorunlarına gerçek anlamda çözümler üretecektir’ dedi.

Bu arada Saadet Partisi'nin Malatya'daki yönetimindeki istifaların devam edeceği öğrenildi. Ancak, Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeni olan il başkanı Mehmet Asiltürk'ün istifasının söz konusu olmadığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız