SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'den Kurtulmuş Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:21
SP'den Kurtulmuş Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Cumartesi günü AKP'ye katılım töreni için Malatya'ya gelecek olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u eleştirdi.

Asiltürk, seçimler öncesi Saadet Partisi'nden ayrılıp Has Parti'yi kuran, bir süre önce de bu partiyi feshedip AKP'ye geçen Kurtulmuş'un Malatya ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"1969 yılından bugüne Milli Görüş hareketi yönüyle, duruşuyla, kararlılığıyla, söylemleriyle ilkeli yolculuğuna devam ediyor. Besmelenin çekildiği 1969 Bağımsızlar hareketinden bugüne Milli Görüş hiçbir şart ve zeminde hedeflerinden zerre ölçüde sapmamış, vazgeçmemiştir. Zaman değişmiş, zaman değiştikçe oluşan süreçlerde insanlar çoğu zaman ideallerini, idollerini, hedeflerini, söylemlerini değiştirmiştir. Genellikle bu değişimler yönlendirilmiş, planlanmış, projelendirilmiş süreçler sonrasında ‘vazgeçme’ şeklinde cereyan etmiştir. Süreç hep kişilerin, hareketlerin, hedeflerin TESLİM ALINIŞI şeklinde sonuçlanmış; adım adım teslim alınan her neyse BAŞKALAŞMAK’tan kurtulamamıştır.

Milli Görüş ve Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’ni hiçbir süreç, hiçbir konjünktür, aşılmaz gibi gösterilen hiçbir engel hedefinden saptıramamış, teslim alamamış ve bir dönüşüme tabi tutamamıştır.

Dünyevileşmeden, politik çıkar peşinde koşmadan, hedeflerini reel politik davranış kalıbıyla erozyona uğratmadan bugüne kadar milletimize ve İslam dünyasına büyük hizmetler veren Milli Görüş, bundan böyle de aynı kararlıkla bu ulvi mücadelesine devam edecektir. Saadet Partisi açısından tek hedef iktidar değildir. En azından şunu çok net söyleyebiliriz ki asla ve asla İKTİDAR için MAKAM İÇİN biz her şeyi mübah görmedik, göremeyiz. İktidar için her yolu, her adımı, hem hamleyi mübah görebilecek bir yaklaşımın içerisinde asla olamayız. Eğer böyle olsaydı, Milli Görüş’ü Milli Görüş yapan bütün değerler sistemi altüst olurdu ki, böyle olduğu takdirde diğer konjönktürel siyasi partilerden hiçbir farkımız kalmazdı.

Elbette bir siyasi hareket, bir siyasi parti olarak biz de iktidara gelip tıpkı 1970’lerdeki milli ve manevi kalkınma, ağır sanayi, şahsiyetli dış politika, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve efsanevi 54. ERBAKAN HÜKÜMETİ döneminde olduğu gibi ülkemize ve insanlığa yine en güzel hizmetleri yapmayı önemsiyoruz ve istiyoruz. Bunun için de teşkilatlarımız olarak can-ı gönülden büyük bir çalışma içerisindeyiz. Ama hedeflerimizi, vermiş olduğumuz sözlerimizi, kararlılığımızı yolda bırakarak, çaldırarak iktidara geleceğimize; yani bugünkü iktidar partisinin durumuna düşeceğimize; batıya, emperyalizme, Siyonizm’e hizmet edeceğimize varsın bize yine iktidara gelemezsiniz desinler.

Evet bizim için politika yapıyor olmak değil, ilkeli siyaset yapıyor olmak önemlidir. Bu nedenledir ki Milli Görüş hareketi sürekli bir takım engellerle bugüne kadar hiçbir konjünktürün, hiçbir rüzgârın, hiçbir baskının esiri olmamış, yolundan, eyleminden ve sözünden dönmemiştir. Bizim için ‘saadet kapısı makam kapısından’ evladır. İlkeli olmak da bunu gerektirir.

Öğreniyoruz ve duyuyoruz ki, daha çok kısa bir zaman içerisinde AKP’ye iltihak eden ve kendisine Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilen Numan Kurtulmuş Bey, Malatya’mıza gelip geçmişte Milli Görüş camiasının içerisinde siyasetimize hizmet etmiş isimleri AKP saflarına geçirmek için bir çalışma yürütüyor. Çok değil daha düne kadar çok sert eleştiriler yönelttiği bir siyasi parti için il,il dolaşarak bu çalışmaları yapmak ne kadar doğrudur.

Önce Ahlak ve Maneviyat diyen makam için değil değerler için siyaset yapmak isteyen Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya ideali olan Tüm Malatya’lılara Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisinin kapısı sonuna kadar açıktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız