SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'nin 'Ahde Vefa' Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığının, "milli görüş" çizgisindeki 3'ü kapatılmış olan 4 partide görev almış ve halen bu çizgide bulunan bazı isimlere, "Ahde Vefa" plaketi verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Partinin genel başkanı Recai Kutan da, plaket alanlar arasında bulunurken, aralarında bayanların da yeraldığı partililer ile vefat etmiş olan 3 partilinin yakınlarına plaket verildi. Kutan yaptığı konuşmada, AB'ye ağır sözlerle tepki gösterdi.

AHDE VEFA PLAKETLERİ..
Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından YİMPAŞ Alışveriş Merkezi lokantasında düzenlenen Ahde Vefa gecesinde "Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve son olarak Saadet Partisi"nde devam eden "Milli Görüş" hareketinde şimdiye kadar görev alan 63 partiliye Ahde Vefa plaketi verildi. SP Genel Başkanı Kutan da plaket verilen isimler arasında yer aldı. Bazı partili kadınlarda plaketlerini Kutan'ın elinden aldılar.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "Ahde Vefa Plaketleri, Milli Görüş davasında yıllarca emek veren, makam ve mevki kaygısıyla bu davadan taviz vermeyi aklının ucundan dahi geçirmeyen gönüldaşlarımıza takdim edildi" dedi.

Gecede bir konuşma yapan Kutan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'den olmayacak şeyler istemesine rağmen hükümetin tepkisiz kalarak reaksiyon göstermediğini ileri sürerek, "Ne diyor Avrupa Birliği, diyor ki 'sizin toplumunuz içerisinde, Aleviler var, Kürtler var. Bunlara azınlık statüsü tanıyacaksınız' Şu hayasızca teklife bakınız. Açıkça burada yüksek sesle Saadet Partisi adına söylüyorum, bu ülkede bu toplumda Alevisi de, Kürdü de Abazası da, Çerkezi de bu ülkenin asli vatandaşıdır, birinci sınıf vatandaşıdır, be hey gafiller, be hey hayasızlar." dedi.

ABD'nin hazırladığı haritaya göre Türkiye'den 18 ilin sözde Kürdistan'a kaydırıldığın belirten Kutan, "Şimdi önümüze Sevr'i yeniden getirmek istiyorlar. Fevkalade dikkatli olmaya mecburuz" şeklinde konuştu.

Ekonomik anlamda toplumun her kesiminin sıkıntı yaşadığını belirten Kutan, hükümeti bilinçli olarak tarıma destek vermemekle suçladı.

Kutan, Cumartesi günü de partisinin İl Divan toplantısına katılacak ve Malatya'dan ayrılacak.

KİMLERE PLAKET VERİLDİ?
Bu arada Plaket verilen "milli görüşçüler" şunlar:

A.Kadir Partal, Cumali Çoloğlu, Mehmet Sarsılmaz, Hikmet Alan, Necati Aksoğan, Mahmut Baştürk, Şerif Aksoy, H.Bayram Canbay, Ahmet Özhüsrev, Ramazan Canbay, H.Kamil Çubukcu, Bayram Oymak, Aziz Karapekmez, Celalettin Gönültaş, Şefik Atilla, Şeyho Karabaş, Ali Emre, Abdullah Polatbaş, Mehmet Öner, Mehmet Alpay, Mustafa Kadak, A.Seydi Tufan, Ömer Algan, Durak Özdemir, Mahmut Karaaslan, İsmail Karakuzu, Bekir Beyhan, Nazım Atam, Mustafa Karagülle, Turan Kelleci, Mehmet Ergen, Asım Aksoy, Muzaffer Tozal, Ramazan Sevinç, Nasip Öz, Ahmet Durmuş, Salih Kılıç, Hasan Kılıç, Ömer Gürbüz, Hasan Sırma, Halit Varol, Bahri Özkara, Mehmet Cici, Cumali Öcal, H.Hüseyin Ada, Ziya Boztaş, Abdurrahman Bingöl, Sıddık Aksoy, Halil Doğan, Fahrettin Kılıç, Cemil Seylan, Mustafa Çakmak, Cahit Çepni, İbrahim Pişkin, Necmettin Karaduman, Nezir Yaşar, Fatma Üzmez, Mihri Karademir, Neriman Özbildirici, Nevin Anadol,

Vefat etmiş olan Talat Marasalı, Hasan Paşahan ve Nazım Aydoğan'ın plaketleri de yakınlarına verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız