SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SP'nin Yeni Genel Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

Genel Başkanları Necmettin Erbakan'ı kaybeden Saadet Partisi liderini buldu. SP'nin yeni Genel Başkanı Mustafa Kamalak oldu.

Saadet Partisi’nde yapılacak olan kongreye kadar Genel Başkanlığına Mustafa Kamalak seçildi.Saadet Partisi genel merkez binasının önünde partisinin Genel İdare Kurulu (GİK)toplantısının ardından basına açıklama yapan Kamalak, sabah saat 10.00’dan itibaren arkadaşları ile toplantı halinde olduklarını söyledi.Kamalak, 27 Şubat 2011 tarihinde genel başkanları Necmettin Erbakan’ın ölümü sonrasında, İstanbul’da yapılan cenaze merasiminin ardından Ankara’ya döner dönmez partisinin Başkanlık Divanı’nın toplandığını belirtti.Başkanlık Divanı toplantısında GİK’in toplanması kararı alındığını ifade eden Kamalak, GİK toplantısını da bugün gerçekleştirdiklerini kaydetti.Toplantının ardından, yapılacak kongreye kadar Genel Başkanlık görevinin kendisine verildiğini bildiren Kamalak, "Kongreye kadar, müzakereler sonucunda Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na seçildim" dedi.

Kongreye kadar Saadet Partisi genel başkanlığına seçilen Mustafa Kamalak, diğer partilerle ittifak görüşmelerine ilişkin, "Bütün işlerimiz hocamızdan emanet olduğu üzere daha hızlı bir şekilde aksatmadan hatta daha da ileri götürülerek sürdürülecektir. Burada ölçü milletimizin menfaatidir" dedi.

Saadet Partisi’nde 7 saat süren Genel İdari Kurulu (GİK) toplantısının ardından parti genel merkezi önünde basın açıklaması yapan Kamalak, "GİK toplantısında yapılan müzakereler sonucunda bu görev bana tevdi edildi" dedi.

Saadet Partisi’nin her bir üyesinin sadece bir partiyi değil, Türkiye’yi değil, dünyayı yönetebilecek nitelikte olduğunu savunan Kamalak, "Ancak yapılan müzakereler sonucunda bu görev bana tevdi edildi Allah utandırmasın" ifadelerini kullandı.

12 Haziranda yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli görüş mutlaka iktidar olacaktır. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını çözecek alternatif parti değil, tek çaredir milli görüş. Hocamızın vefatının ardından ’milli görüşte boşluk mu olacak’ şeklinde yorumlar gündeme getirilmeye çalışılıyor. Şundan emin olun, yüce milletimiz var oldukça milli görüş var olacaktır. Çünkü milli görüş milletimizin görüşüdür, ruhudur ve bizzat kendisidir." -SORULAR- Açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mustafa Kamalak, "Genel başkanlık görevine ne kadarlık bir süre için seçildiniz" şeklindeki soruya " Biz bir teşkilatız, partiyiz. Milli görüşüz. Önümüzdeki aşamalarda hem Başkanlık Divanı hem de Genel İdare Kurulumuz Türkiye’nin lehine olan neyse onu yapacaktır" cevabını verdi.

Kamalak, 12 Hazirana kadar Saadet Partisi’nde kongre olup olmayacağı yönündeki soruyu da " Onarın hepsini değerlendiririz" diye yanıtladı.

"Kongre seçimden sonraya mı kaldı" şeklindeki soru üzerine Kamalak, "Bu sadece benim yetkimde olan bir şey değil. Biz bir teşkilatız, yetkili organlarımız var. Bu konuları enine boyuna başkanlık divanı ve genel idari kurulunda değerlendiririz"diye konuştu.

Kamalak, diğer partilerle yürütüldüğü belirtilen ittifak görüşmelerine ilişkin de "Biz bütün insanları kardeş bildiğimiz gibi partileri de kardeş biliyoruz. Türkiye’nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız" dedi.

Merhum Genel Başkan Necmettin Erbakan’ın sürdürdüğü ittifak görüşmelerine devam edip etmeyeceklerini soran gazeteceye Kamalak, "Bütün işlerimiz hocamızdan emanet olduğu üzere daha hızlı bir şekilde aksatmadan hatta daha da ileri götürülerek sürdürülecektir. Burada ölçü, milletimizin menfaatidir" yanıtını verdi.

Mustafa Kamalak kimdir?

Mustafa Kamalak;Serbest avukatlık yapan Kamalak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı.

Ayrıca 2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılması davası sırasında Anayasa Mahkemesi’nde parti adına sözlü savunma yapmıştı.

FATİH ERBAKAN TECRÜBESİZ

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra partinin başına Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın geleceği iddialarına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk noktayı koydu.Fatih Erbakan'ın yeterli tecrübeye sahip olmadığını açıklayan Asiltürk, "Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız