SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Bilimleri Fakültesine Atama

0
Güncellendi - 2017-09-13 17:13:48
Spor Bilimleri Fakültesine Atama
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Rıfat Güneş atandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesiyle dekan olarak vekaleten göreve başlayan Güneş, İNÜHABER'e yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesinde 34 yıldır görev yaptığını, 21 Ağustos itibariyle de Spor Bilimleri Fakültesine vekaleten dekan olarak atandığını söyledi.

Dekan Güneş, İnönü Üniversitesinde ilk olarak Eğitim Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünün kurulduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"1998 yılında burası Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu oldu. Yaklaşık 20 senelik bir altyapısı var. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Engelliler Egzersiz ve Spor Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerimiz var. Toplam 868 öğrencisi mevcut olan bir fakülteyiz. Çok temiz bir geçmişi olan fakültemiz yetenekle öğrenci kabul ediyor. Bu yetenek sınavları temmuz ve ağustos aylarında yapılıyor. Bu yapılan sınavlarda Türkiye'de en problemsiz ve en güzel yapan ilk üç birimden biriyiz. Burada yetişen öğrencilerimizin Türkiye de görev yaptıkları yerlerde çok güzel bir şekilde bizi temsil ediyorlar ve biz bunlarla gurur duyuyoruz."

Fakültede başarılı çalışmalara imza atan akademik ve idari personele teşekkür eden Dekan Güneş, "Yüksekokulda o kadar güzel işler yapmışlar ki rektörümüz bu yüksekokulun fakülteye dönüşebileceğine inanmış ve senatomuz bu yaz dönemi içerisinde fakülteye dönüştürülmesi için de bir karar almış. Sonra rektörümüzün girişimiyle İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüş. Burada gerçekten rektör beyin emeği çok büyüktür. Biz fakültemizde birçok şey yapmak istiyoruz. Gerek bölgede gerek Türkiye’de gerek ilimizde gerek Beden Eğitimi Öğretmenliği gerek Spor Yöneticiliği gerek Antrenörlük Eğitimi ve en önemlisi Engelliler Egzersiz ve Spor Eğitimi bölümünde faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dekan Güneş, farklı projelerle bölge halkına hizmet vermek istediklerini kaydederek, "Daha iyi bir eğitim vermek istiyoruz. Fakültemizde 4 doçent, 7 yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve okutmanlar olmak üzere 21 arkadaşımız görev yapmaktadır. Fakültemizin üniversitenin güzide bölümlerinden birisi olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Fakültelerin çalışma şekilleri hakkında bilgi veren Dekan Güneş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Fakültelerin farklı görevleri vardır. Eğitim ve öğretimin yanında bilimsel faaliyetlerin yürütüldüğü projelerin yürütüldüğü birimlerdir. Yüksekokullara teknik personel dediğimiz elemanları yetiştirir. Fakültelerdeki çalışma usulü kaliteli bir eğitim öğretim yapmaktadır. Fakültelerde her bölüm kendi içerisinde işlerini yapan, gelişen ve bilimsel faaliyetler yapan yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştiren birimlerdir. Mevzuat açısından fakülteler biraz daha kendi içerisinde özgürdür. Bu yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesin de yıllardır emek harcayan başta rektörümüz olmak üzere burada görev yapan çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerim."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız