SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

İl Spor Güvenlik Kurulu Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında toplanarak Şubat ayı ve Mart ayının ilk haftasında Malatya’da oynanacak olan Malatyaspor ve Malatya Belediyespor’un lig maçları ile amatör karşılaşmalarda alınacak önlemleri görüşerek karara bağladı. Kurul, Malatya Belediyespor’un Elazığspor ile oynayacağı karşılaşma için rakip takımın taraftarlarının karşılaşmaya seyirci getirmemesi kararını aldı. Bu arada kurulun daha önceki toplantısına olduğu gibi dün yapılan toplantısına da Malatyaspor yöneticisi veya kulüp idari personelinden katılan olmaması eleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında ilk olarak 8 Şubat 2009 tarihinde oynanacak olan Malatyaspor-Ordusupor karşılaşması ele alındı.Bu karşılaşma için olağan önlemleri alınması kararlaştırıldı.

Daha sonra 15 Şubat 2009 tarihinde Malatya’da oynanacak olan 2.Lig 5. Klasman Grubu’nda Malatya Belediyespor-Elazığspor karşılaşmasında alınacak önlemler görüşüldü.

Geçtiğimiz yıllarda Elazığspor ile gerek, Malatya’da, gerekse Elazığ’da oynanan karşılaşmalarda yaşanan olaylar nedeniyle her iki takımın karşılaşmalarına taraftar getirmemesi kararının bu karşılaşma içinde uygulanması benimsendi. Bu durumda Elazığspor taraftarının karşılaşmaya getirilmemesi kararlaştırıldı.

Daha sonra 22 Şubat 2009 tarihinde Malatya’da oynanacak Malatyaspor-Çaykur Rizespor karşılaşmasında alınacak önlemler ele alındı. Bu karşılaşma içinde olağan önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

1 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Malatyaspor-Diyarbakırspor karşılaşmasında alınacak olan önlemler görüşüldü.

Geçtiğimiz yıl Malatya’da, bu sezonda Diyarbakır’da oynanan karşılaşmada seyirciler arasında yaşanan olumsuzluklar ele alındı.

Spor Güvenlik Kurulu olarak karşılaşmaya seyirci getirilmemesi konusunda tavsiye kararı alınarak konunun Malatyaspor kulübüne iletilerek Diyarbakırspor yönetimine iletilmesi kararlaştırıldı. Eğer Diyarbakırspor takımı organizeli olarak seyirci getirmek isterse de geniş güvenlik önlemleri alınması kararlaştırıldı.

4 Mart 2009 tarihinde oynanacak Malatya Belediyespor-Şanlıurfaspor karşılaşması için de olağan önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

MALATYASPOR YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ
Bu arada İl Spor Güvenlik Kurulu’nda ağırlıklı olarak Malatyaspor’un oynayacağı karşılaşmalar için önlemlerin alınması görüşülmesine karşın bir önceki toplantıya olduğu gibi bu toplantıya da Malatyaspor yöneticileri katılmadı.

Kulüp yöneticilerinin yanı sıra, kulübün idari personelinden de katılımın olmaması kurul üyeleri tarafından eleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız