SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

İl Spor Güvenlik Kurulu Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında Ocak ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda Malatyaspor’un Altay ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçı ile ligde oynayacağı Güngören Belediyespor karşılaşmalarında alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıda ayrıca TBMM’de yasa çıkartılmaması durumunda 5 Mayıs 2009 tarihinden itibaren saha içinde güvenliği özel güvenlik kurumlarının sağlayacak olması konuları ele alındı. Toplantıya Malatyaspor Kulübü'nü temsilen katılım olmaması dikkat çekti.

Valilikte gerçekleşen Spor Güvenlik Kurulu toplantısında Malatyaspor’un 11 Ocak Pazar günü Altay ile yapılacak olan karşılaşma için normal şekilde önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

Malatyaspor’un Güngören Belediyespor ile 25 Ocak 2009 tarihinde yapacağı lig karşılaşması için ise Malatyaspor kulübünün olağanüstü genel kurul kararını alması ve 25 Ocak tarihinde yapılacak olması bakımından olası yönetimin oluşmamasına bağlı olarak tribünlerde oluşabilecek tepkiler göz önüne alınarak önlemlerin daha da artırılması kararlaştırıldı.

Toplantıda 17 Ocak 2009 tarihinde oynanacak olan Amatör Küme karşılaşmaları için ise rutin önlemlerin devamı kararlaştırıldı.

SAHA İÇİN ÖNLEMLER
İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında ağırlıklı olarak 2-4 Ocak 2009 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü ile Futbol Federasyonu Koordinesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Kulüpleri ve Kulüpler Birliği yetkililerinin katıldığı ‘ Sporda Şiddetin Önlenmesi’ konulu seminerin sonuç bildirisi değerlendirildi.

Toplam 17 maddelik seminere ilişkin sonuç bildirisinde ağırlıklı olarak 5. madde tartışıldı.

Seminerin sonuç bildirisine ilişkin olarak İl Spor Güvenlik Kurulu üyelerine bilgiyi İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Emniyet Amiri Zülkaneyn Mert verdi. Mert, “ 5149 Sayılı Yasa çerçevesinde 05.05.2009 tarihinde itibaren stadyum içi güvenliğin ‘ Özel Güvenlik’ görevlileri tarafından sağlanması zorunluluğu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, özel güvenlik görevlilerinin verilen eğitimlerle yeterliliklerinin sağlandığı ve ayrıca yeterli sayıda istihdam edilmeye hazır sertifikalı Özel Güvenlik Görevlilerinin stadyum için güvenliğini sağlayabileceklerini belirtmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü, stadyum içinde alınan güvenlik tedbirlerinde özel güvenliğin yetersiz kaldığı durumlarda ve riskli maçlarda şimdi olduğu gibi yine polis stadyum içerisinde görev almaya devam edeceğini ifade etmişlerdir. Kulüpler ise başta ekonomik nedenler ile söz konusu yasanın konuya ilişkin hükmünün yürürlüğe girme tarihinin ertelenmesi gerektiğini belirtmişlerdir” dedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mert,bunun yasalaşması durumunda polisin yine saha dışında önlemlerinin alacağını hatta olası saha içi ve tribün olaylarının önlenmesine yönelik olarak ta saha dışında kuvvet bulunduracağını ifade etti.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına katılan Malatya Özel Güvenlik Kurumları Derneği Başkanı Şefik Candemir’de yasanın çıkmasıyla birlikte kendilerinin bu görevi rahatlıkla yerine getirebileceklerini belirtti.

Candemir en büyük sorunun, kulüplerin ekonomik yapısından kaynaklı olarak ödemelerin zamanında yapılmaması olduğunu mevcut durumda 46 kişinin halen özel güvenlik olarak görev yaptığını ancak ödemelerin aksaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını, bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 100 veya daha fazla sayıda özel güvenlikçinin görev alacağını o nedenle ödemelerde yaşanacak aksamaların olmamasını arzuladıklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız