SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Malzemeleri Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:20
Spor Malzemeleri Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

‘Malatya Basketbolla Büyüyor’ projesi kapsamında 100 çocuğa, basketbol sporunda kullanacakları malzemeler ile eşofman ve çanta verildi.

Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya Yıldızlar Basketbol Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen SODES destekli ‘Malatya Basketbolla Büyüyor’ projesi kapsamında, basketbol sporu yapan 100 çocuğa malzeme verildi.

Malatya’da faaliyetini sürdüren ve basketbol sporunu yapma imkanları kısıtlı olan çocukları bünyesine katan Yıldızlar Basketbol Spor Kulübü Derneği, örnek bir projeye imza attı. Malatya’nın çeşitli ilçe ve köylerinden ücretsiz olarak servislerle evlerinden alarak, onlara basketbol yapma imkanı sağlayan Yıldızlar Basketbol Spor Kulübü Derneği, maddi imkanları kısıtlı olan çocuklara malzeme dağıttı. Proje kapsamında 18 kız çocuğuna Dilek Kasabası’nda basketbol eğitimi veriliyor.

‘Malatya Basketbolla Büyüyor’ projesinin koordinatörlüğünü yapan Yıldızlar Basketbol Spor Kulübü Antrenörü Ufuk Doğan, “Bu projeyle, maddi imkanları kısıtlı ve göç kapsamında olan bölgelerdeki çocuklarımızı sporla tanıştırmak istiyoruz. Basketbol, herkesin bildiği gibi bir salon sporudur. 6 ay kış yaşayan bir il olduğumuz için basketbol sporuna verilen önem biraz düşüyor. Ama biz basketbol sayesinde çocuklarımızı salona getiriyoruz. ‘Malatya Basketbolla Büyüyor’ projesiyle birlikte çocuklarımıza basketbol sporunu daha iyi şartlarda yapma imkanı sağladık” dedi.

Doğan, basketbol sporunu küçük yaştaki çocuklara sevdirmek için çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Sporcu yetiştirmek gerçekten çok zor. İyi bir sporcunun yetişmesi için haftada 5 gün antrenman görmesi gerekiyor. ama maalesef eğitim sistemimiz buna elverişli değil. Hafta içi okul, hafta sonu da dershane olunca çocuklarımız ciddi bir sıkışma yaşıyorlar. Ama biz proje kapsamında mümkün olduğunca küçük çocuklarımıza basketbol eğitimi veriyoruz. Eğitim sisteminin yarışında olmayan çocuklarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapıya önem verdiğimiz için öncelikle basketbol sporunu sevdirmek zorundayız. İnşallah o sevgiyi verirsek, salonlardan çocuklarımız eksilmeyecek.”

İlerleyen süreçte daha iyi projelere imza atacaklarını kaydeden Doğan, “Yıllardır spor kulüplerinin SODES projelerinden yaralandığına inanan bir insanım. Kulüpler, kendi bütçeleri ve kaynaklarıyla gerçekten zor işler yapıyorlar. Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen bu destekle birlikte spor kulüplerinin bir çok güzel işler yapacağına inanıyorum. Çünkü Malatya’nın amatör sporlarda maddi ve manevi desteklere ihtiyacı var. Biz bunu başardık. Daha iyi projelere de imza atmak için bekliyoruz” diye konuştu.

Basketbol Malatya İl Temsilcisi Nail Değirmenci ise, Malatya Yıldızlar Basketbol Spor Kulübü Derneği’ni hazırladığı projeden dolayı tebrik etti.

Bütün kulüpleri basketbol sporuna yönelik projeler hazırlamaya davet eden Değirmenci, “Bu projenin en büyük getirisi maddi değil de, salonda basketbol sporunu yapan küçük çocuklarımızın olmasıdır. Çocuklarımız salona girdiler, topları ellerine aldılar ve basketbol sporunu öğreniyorlar. Bu 5-10 yıl sonra Malatya’da büyük ve iyi basketbol sporcularının yetişeceği anlamına geliyor. Temenni ediyoruz ki bu tür projeleri diğer kulüplerimizde hazırlasın. Malatya’da bütün kulüplerimizin böyle bir projeye girmesi demek, binlerce çocuk ve gencimizin basketbol oynaması anlamına gelmektedir. Buda geleceğe en büyük yatırım olacaktır” şeklinde konuştu.

Basketbol sporuna yapılan yatırımın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Değirmenci, “Bizim en büyük eksiğimiz üst liglerde takımlarımızın olmaması. Nedense idarecilerimizin bir çoğunun futbol kökenli olmaları, sporu da sadece futboldan ibaret olarak görmelerine neden oluyor. Dolayısıyla da bir zahmet salonlara gelip, buradaki faaliyetleri göremiyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız