SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Merkezine Kayıtlar Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:00
Spor Merkezine Kayıtlar Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya’da İl Spor Merkezlerine kayıtların başladığını duyurdu. 
 
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Fındıklı, Malatya’da İl Spor Merkezleri kapsamında 31 branşta spor eğitimi verileceğini söyledi. Tüm branşlarda 5 ila 18 yaşındaki çocuk ve gençlerin branşlardan faydalanabileceğine dikkat çeken Fındıklı, “Her yaz dönemine yaklaştığımızda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında her ilde yapıldığı üzere Malatya’da yaz spor okullarına kayıtlarımızı başlattık. Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Bilardo, Boks, Buz Hokeyi, Jimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Hokey, İzcilik, Judo, Karate, Kick Boks, Kriket, Kürek, Masa Tenisi, Modern Pentatlon, Muay Thai, Rafting, Satranç, Su Topu, Tekvando, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme ve Yüzme olmak üzere bu yıl 31 branşta faaliyet gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl 19 branşımız vardı. Bu yıl branş sayımızı artırdık” dedi.
 
Fındıklı, sporun çocuklara ve gençlere her yönüyle katkı sağladığını ifade ederek, şunları söyledi: “Çocuk ve gençlerimizden kim hangi branşı seviyorsa, o branşta eğitimlere katılacak. Yaz ayını en güzel şekilde değerlendirsinler. Yazın çocuklarımız ve gençlerimiz ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Velilerimizde bu konuda sıkıntıya düşüyor. Bence en güzeli spor yapmalarıdır. Yüzme bu sporların başında geliyor. Bu branşımıza Malatya’da çok büyük rağbet var. 2 tanede havuzumuz bulunuyor. Hem açık hem de kapalı havuzumuzu devreye sokacağız. Geçen yıl yüzme branşına bin 600 kayıt yapmıştık. Bu yıl bu sayısı 2 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer branşlarımızı da katarsak, bu yıl 5 bin kayıt yapmayı hedefliyoruz. Yani geçen yılı ikiye katlamayı amaçlıyoruz. Velilerimizden çocuklarını spora göndermelerini istiyoruz. Spor, sağlıktır, dostluktur ve sosyal gelişmeyi sağlar. Bunun yanında arkadaş ilişkilerini düzenler. Sporun her yönüyle çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza büyük katkısı vardır. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmaya davet ediyor.”
 
Yüzme sporu dışında bütün branşların ücretsiz olduğuna dikkat çeken Fındıklı, “Yüzme dışında bütün spor branşlarımızı bedava yaptık. Bütün masrafları karşılıyoruz. Para yok bahanesi olmasın diye böyle bir şey yaptık. Yüzme sporu çok masraflı olduğu için 50 TL gibi cüzi bir ücret belirledik” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız