SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Oyunları Malatya'da Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:29:38
Spor Oyunları Malatya'da Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce her yıl organize edilen ve bu yıl 9. düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos-2 Eylül 2014 tarihleri arasında Malatya’da yapılacak.

9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu (GAP) Yaz Spor Oyunlarına Malatya ev sahipliği yapacak. 23 İlden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katılacağı bu büyük organizasyon dahilinde 12 branşta sporcular, kendi şehirlerini temsil edecek.

Karnaval havasında geçmesi planlanan organizasyon kapsamında sporcular; Atletizm( Yüksek Atlama, Uzun Atlama, Gülle Atma,100 metre - 100 metre engelli - 800 metre ve 4X100 bayrak, 3000 metre koşu ve Yol Koşusu) Atıcılık, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol, Judo, Güreş, Tekvando, Hentbol, Voleybol, İşitme Engelliler (Futbol) ve Yüzme (50 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest -100 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest, 200 metre karışık, 400 metre karışık) branşlarında ter dökecek. Malatya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu (GAP) Yaz Spor Oyunlarına; Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illeri katılacak.

Organizasyonla ilgili açıklamada bulunan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları ilimizde organize edilecektir. Yaklaşık 3 bin 500 sporcu, idareci ve hakemi ilimizde yedi gün misafir edeceğiz. 12 branşta çekişmeli ve iddialı müsabakalar izleyeceğiz. Müsabakalar sonunda gelecek vaat eden sporcular Federasyonların temsilcileri tarafından rapor edilerek geleceğin milli takımlarında görev alabileceklerdir" dedi.

Fındıklı, organizasyonun karnaval havasında geçmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydederek, "Bu müsabakaların bir başka amacı ise değişik illerden gelen gençlerin birbirlerini tanıması spor aracılığı ile yeni yeni dostluklar kurması ve es sahibi olan ilimizin tarihi, kültürü ve turistik yerlerini yerinde onlara sunabilmektir. Bu organizasyon ayrıca ilimiz ekonomisine yapacağı olumlu etki de çok çok önemlidir. Lokantalar, oteller, alışveriş merkezleri ve hediyelik ürün satan mağazalarımıza oldukça pozitif etkiler yapacaktır. Sonuç ne olursa olsun tüm takımlarımızın centilmenlik içerisinde müsabakalarını tamamlayıp kazasız belasız geri illerine dönmelerini yürekten dilemekteyim. Tüm Malatyalı sporseverleri bu güzel organizasyonda yapılacak müsabakaları izlemeye davet ediyorum. Tüm müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecektir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız