SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Salonunda Kutlama

0
Güncellendi - 2016-04-23 17:15:29
Spor Salonunda Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yıldönümü Malatya'da da kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilk etkinlikler protokol makamlarında gerçekleştirildi. Buna göre; Vali Süleyman Kamçı makamını Fırat İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Osman Esat Moran’a, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün Başkanlık makamını Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kerem Bağlan’a sembolik olarak devretti.

Fırat İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Osman Esat Moran, 23 Nisan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümü olduğunu, bu günü Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine ve dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi. Moran, “Tarım alanında bir projemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Malatya havasıyla, suyuyla çok güzel bir şehir. Fakat hala susuz tarım arazilerimiz var. Bunları sulamak için onlara en yakın baraj, göl ve benzeri suların getirilip yer altından su damlama sistemiyle sulanması ve aynı zamanda çiftçilere maddi destek sağlamayı düşünüyoruz” dedi. Temsili Vali Moran tören alanına Vali Kamcı’nın makam aracı ile gitti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Kerem Bağlan, Malatya’nın güzel bir görünüme kavuşması için bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Malatya’yı daha ileri noktalara taşımak, Malatyalılara en güzel hizmetleri yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bugüne kadar yapılan hizmetleri daha da ileri noktalara taşıyacağım” dedi. Kerem Bağlan konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanını telefonla arayarak, çeşitli talimatlar verdi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene ise Vali Süleyman Kamcı, 2.Ordu Kurmay Başkanı Ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. Temsili yönetici çocuklar da, protokolde kendilerine ayrılan koltuklarda oturdular.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı törende yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemini belirtti. Tatlı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı dünyada, çocuklara armağan edilmiş tek bayram olup, bugün bu bayramı dünyada çocuklar ile birlikte aynı coşkuyla kutlamanın sevincin yaşıyoruz. 23 Nisan gibi milli Bayramlarımızın önemli bir anlama vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştirdiğimiz, millet olarak tasadan ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden şehitlerimizin emanetlerini nasıl daha iyi kuruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız ve düşünmeliyiz" diye konuştu.

Törenlerde öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

p3

p4

Pano01

p1

p2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız