SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Salonunda Bayramlaştı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:37:01
Spor Salonunda Bayramlaştı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde personelle bir araya geldi. Başkan Polat, “Biz büyük bir aileyiz, özverili ve fedakârca çalışarak “Büyüyen Sevdamız” Yeşilyurt’u ileriye taşıyacağız. Sizlerle çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Tecde Spor Salonunda gerçekleşen bayramlaşma törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Birim Müdürleri, Belediye çalışanları ile Yeşil Yurt ve İŞGEM Belediye şirketlerinde çalışan tüm personeller katıldı.

BAŞKAN POLAT, “SEVDİĞİMİZ ŞEYLERDEN ALLAH İÇİN FEDAKÂRLIKTIR KURBAN”

Kurban Bayramının Müslümanlar için çok farklı bir yere sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Her bayramın ayrı bir anlamı ve önemi vardır ama kurban dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail’dir. Allah ( c.c.) Hz. İbrahim Aleyhi selama oğlu Hz. İsmail’i yolunda kurban etmeyi emrediyor. Oğuldur tabii ki kolay değildir, ama Allah (c.c) emridir oğlunu kurban etmek için yola çıkıyor ve o oğul ki o Hz. İsmail ki o emrin karşısında hiç sesi çıkmadan boynunu yere koyuyor ve Allah ( c.c.) bu sadakat ve itaatkâr davranış karşısında bizlere kurbanı veriyor. Kurban Bayramı bu yüzden bizler için önemli bir bayram haline kavuşuyor. Kurban ettiğimiz sadece bir koç, koyun veya büyükbaş değil, aslında biz kendimizi, malımızı, çocuğumuzu yani her şeyimizi Allah ( c.c.) yolunda kurban veriyoruz. Kurban bayramının manevi hazzı da budur” dedi. 

Başkan Polat, “Kurban bayramı ayrıca yardımlaşma ve dayanışmadır. Kurbanın bir kısmını öncelikle yakınlarınızdan başlamak üzere fakirlere dağıtıyoruz. Bir kısmını da kendimize ayırıyoruz, bu açıdan bakıldığı zamanda kurban bayramı paylaşmayı ortaya koyuyor. Bir yandan Allah (c.c)’ın yoluna kurban keserken, o kurbanı da akrabanız, çevreniz ve aileniz içinde paylaşıyorsunuz. Mübarek Kurban bayramını idrak etmenin hazzını ve maneviyatını hep birlikte yaşamayı nasip ettiği için Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Tüm kardeşlerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum, tebrik ediyorum. Aileniz, çocuklarınız ve sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir bayram geçirmenizi, sulh, selamet ve barış içerisinde nice bayramlar yaşamanızı temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN POLAT, “KİMSE BU TOPRAKLARI ASLA BÖLEMEYECEK, ASLA AYRIMCILIĞA TABİ TUTAMAYACAKTIR”

Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Polat, “1071 Malazgirt zaferinden sonra açılan Anadolu kapılarından bu topraklara ilk adımı atmış olan Müslümanlar Anadolu topraklarının İslamlaşması için sürekli mücadele etmiştir. Biz bu topraklara ilk adım attığımız günden beri zorluk, sıkıntı, zahmet hiç eksik olmadı, bundan sonrada eksik olmayacaktır. Ama kimse bu toprakları asla bölemeyecek, asla ayrımcılığa tabi tutamayacaktır. Türklerle, Kürtlerle, Alevilerle, sunilerle, Lazlarla, Çerkezlerle tarih boyunca nasıl bir arada yaşadıysak, inşallah bundan sonrada yine bir arada yaşayacağız. Yaşadığımız sıkıntıları atlatacağız. Her doğum çok sancılı olur. 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. Biz bu 100 yıllık doğum sancısını yaşıyoruz. Sıkıntılı olacak, zor olacak, ama zafer kesinlikle bizim olacaktır” dedi. 

BAŞKAN POLAT, “HER BİRİMİZ BİRER NEFER OLARAK ÖNEMLİYİZ”

Ayrılığa, fitneye ve bizi bölmeye çalışanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz, bu sorunu da bitireceğiz diyen Başkan Polat, “Bu millet tarihinde Balkanlara, Kuzey Afrika’ya, Yemen’e, Kafkaslara, Hint topraklarına hep adaleti götürmüştür. Biz buralara hep adaletle gittik, camiler, hanlar, hamamlar, köprüler götürmüşüz gittiğimiz yerleri asla sömürmemişiz. Ama hayattır gereğini yapmasanız Allah (c.c.) ‘ın vesilelerine yapışmasanız gelir sizi yenerler. 20. yüzyılda yenildik ama yenildiğimizi bilerek, kendi küllerimizden yeniden doğarak, önce bu topraklara sonrada bölgemiz, Ortadoğu’ya,  tüm İslam Ümmetine ve mazlumlara örnek bir ülke olacağız, biz buna inanıyoruz. Görevimiz ve sorumluluğumuz ağır, hiçbirimizin konumu, vazifesi basit değil, önemsiz değildir. Her birimiz birer nefer olarak önemliyiz. Hangi görevi yapıyorsak yapalım, biz hep birlikte Türkiye’yiz, hep birlikte Malatya’yız, hep birlikte Yeşilyurt’uz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “HALKA HİZMET ETTİĞİMİZ ZAMAN HAKKA HİZMET ETTİĞİMİZİ BİLİYORUZ”

Türkiye’yi daha ileri düzeye götürmek için çok çalışmak durumunda olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimiz çok net ortada, bundan sonrada götüreceğimiz yeri çok iyi biliyoruz, bu ülkeyi taşıyacağımız yeri de iyi biliyoruz. Malatya’ya verdiğimiz hizmetler ortadadır. Yeşilyurt Belediyesi olarak yeni işe başladık, hiç kimse bir diğer kardeşinin yaptığını görmüyor gördüklerinizde vardır, hepiniz kendi görev alanınızda çok yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz. Çok kısa zamanda olmayan bir belediyeyi kurumsal bir yapıya büründürdük. İlk günden beri hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada hizmetlerimizi aksatmadan, aşkla, sevdayla, gururla devam edeceğiz. Çünkü biz bu millete hizmet etmeye geldik. Halka hizmet ettiğimiz zaman Hakka hizmet ettiğimizi biliyoruz, bu anlayışla çalışıyoruz. Her birinizde bu anlayışla çalışıyorsunuz, çok kısa zamanda öyle büyük işler başardınız ki kimsenin hayal bile edemeyeceği işlerin altına imza attınız. Mutfakta çalışanından, sahada çalışan birimlerimize, tüm personelimizle birlikte dur durak bilmeden sürekli koşuyoruz, sürekli mücadele ediyoruz. İnşallah bu can bu bedende olduğu müddetçe kardeşlerimizle birlikte daha ileriye gitmek için ” dedi.

Başkan Polat, konuşmasının sonunda Belediye birimlerinde görev yapan personellere bayram şekeri ve kolonya hediye etti.  Başkan Polat ve Başkan Yardımcıları personellerle tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma programı çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız