SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Salonunda Cem Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür (CEM) Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte "Cem" töreni gerçekleştirildi. Konuşmacılar, Danıştay'a yapılan saldırıyı da kınadılar.

CEM Vakfı tarafından Malatya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu , Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Müftü Bekir Gerek, CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, ile birlikte çok sayıda davetli ve Alevi vatandaşlar katıldı.

Cem Vakfı Alevî İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, “Alevilik, insanı merkez alan, yetmiş üç ulusu bir gören, özgürlük, barış ve hoşgörü temelinde bir inanç sistemi…Cem, Allah’a ulaşmanın bir yoludur. bir gösteri değildir. İbadetimizin gizli yapılması nedeniyle yüzyıllardır tanınmadık ve bu nedenle yapılan çeşitli spekülasyonlara maruz kaldık. Ama ibadetin makbulü Allah’la kul arasında olandır”diye konuştu..

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Türkiye'de Cem’in yanlış algılandığını belirtti. Doğan, insanların birbirlerini daha iyi tanıması gerektiğine işaret ederek, mezhep kavgalarına karşı insanların sağduyulu hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Eşref Doğan, “Allah’a ulaşmanın bir yolu olan CEM törenlerimizi bugüne kadar kendi içimizde gerçekleştiriyorduk. Bugün burada gerçekleştireceğimiz Cem törenleri ile ilk kez kamuya açık olarak bu ibadetimizi yapacağız. Bizlere bu konuda yardımcı olan başta Valimiz olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek ise, yaptığı konuşmada, "Bizler Alevi'si, Sünni'si ile, doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, Kürdü ve Türk'ü ile aynı Allah'a ve peygambere inanan, Hz. Peygamber'in Ehli Beyt'ini baş tacı yapan, Hoca Ahmet Yeseviler'in, Mevlanalar'ın, Yunuslar'ın, Hacı Bektaş Veliler'in, Hacı Bayram Veliler'in gönül dostlarıyız" dedi. Müftü Gerek, "Bir sosyal, laik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, büyük Atatürk'ün önderliğinde birlikte kurduk. Kıyamete kadar da birlikte yaşatacağız. Binlerce birlikteliğimiz var. En büyük gücümüzde bu" diye konuştu. Müftü, Danıştay üyelerine yapılan saldırıyı da nefretle kınadığını belirtti.

CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, "Türkiye'de Türk tarihinin ve Türk tarihi gelişmesinin eğitim aracılığıyla maalesef Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden sonra halkımıza yeterince verilmediğini görüyoruz. Belki de çağdaş dünya ulusları arasında kendi tarihine yabancı bırakılmış, resmi tarih adı altında yanlış bilgilerin bu kadar yoğun verildiği başka bir ülke yoktur. Eğer tarihi gerçekler doğru anlatılabilseydi, bugün tarihin hiçbir döneminde olmadı ama son yıllarda kötü siyasetçilerin, sorumsuz siyasetçilerin kendi iktidar amaçları için, halkı bir birine düşürme gayretleriyle zaman zaman mezhep tartışmasına gidildiyse, bunun altında yatan Alevilik'in ve Sünnilik'in İslam'ın 2 önemli yorumu olarak halka halka öğretilmemiş olması ve tanıtılmamış olmasındandır" ifadelerini kullandı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Alevilik'in değer verilmesi gereken bir anlayış olduğunu ifade ederek, vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliğin önemli olduğuna vurgu yaptı. Vali, “Bugün bizleri cem eden Cem Vakfı başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki böyle güzel bir düzenlemede salonlarımız yetersiz, daha güzel ve daha büyük salonlarımızı olması gerekir. Malatya kenti, kültürde, sanatta, sporda, ekonomide ve de siyasette önemli insanlar yetiştirmiştir. Bu Malatya kentinin zengin kültür potansiyelinden kaynaklanmaktadır. Bu zenginlikte Alevilik kültürünün de önemli katkıları vardır. Bu zenginliği daha geliştirmek gerekir.”dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra spor salonunda bulunan Alevi vatandaşlar toplu halde Cem yaparak dua etti. Ayrıca, bir mevlevi grubu da sema gösterisi yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız