SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Salonunda Konut Kur'ası

A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Beydağı bölgesinde yaptırılmakta olan 2. etap 916 konut için 3 bin 272 başvuru yapılınca, Atatürk Spor Salonu'ndaki kur'a çekimi sonucunda evlerin sahipleri belirlendi.

TOKİ Uzmanı Mehmet Öç, Beydağı Mahallesi Yapraklık mevkiinde tamamlanan 852 konutun yanında inşaatı süren 916 konut için 3 bin 272 kişinin Halk Bankası'na müracaat ettiğini hatırlatıp, 916 kişiden fazla başvuru olması nedeniyle, konutlar için kur'a çekiminin yapıldığını söyledi.

Öç, 4 ayrı metrekare ölçülerine göre yapılan konutların satış tutarının 32 bin 943 YTL ila 67 bin 065 YTL arasında değiştiğini bildirip, konutların 72'sinin 95 metrekare 2 oda 1 salon, 72'sinin 93 metrekare 2 oda bir salon, 256'sının 137 metrekare 3 oda 1 salon, 516'sınınsa 129 metrekare 3 oda 1 salon olduğunu kaydetti.

Kura sonucu konut çıkacak üyelerin ödeyecekleri bedelin yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25'ini peşin yatırabilecekleri, kalan bedelin ödemelerininse 96, 108 ve 120 ay olarak taksitlendirileceğini bildirildi.

Konutlar için üyelik başvurusunda bulunanlar, 2 bin YTL'yi Türkiye Halk Bankası Şubeleri'ne yatırdı.

Kur'a çekimi sonunda kendilerine konut çıkmayanlara 2 bin YTL'nin geri ödeneceği, konut çıkanların ise yatıracakları peşinattan bu bedelin düşürüleceği kaydedildi.

Bu arada kur'a çekimi sırasında herhangi bir olay çıkmaması için salonda polis tarafından da geniş güvenlik önlemleri alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız